Έγκυος φοιτήτρια ζητάει 1εκατομμύριο δολάρια για να μην κάνει έκτρωση

0

Μια ανώνυμη γυναίκα στην Αμερική έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις επειδή ζήτησε από αυτούς που καταδικάζουν τις εκτρώσεις, να της δωρίσουν 1 εκατομμύριο δολάρια για να μην κάνει έκτρωση.

Το ζήτημα της έκτρωσης ήταν πάντα αμφιλεγόμενο. Αυτοί που την υποστηρίζουν και αυτοί που την καταδικάζουν συχνά συγκρούονται μεταξύ τους. Το κύριο θέμα της σύγκρουσης τους , έχει να κάνει με το τι είναι πιο σημαντικό: Το δικαίωμα ενός αγέννητου μωρού στη ζωή ή η δυνατότητα της γυναίκας να επιλέξει τι συμβαίνει στο σώμα και στη ζωή της;

Και ενώ αυτή η σύγκρουση απόψεων συνεχίζεται, γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, για πολλούς και διαφόρους λόγους, επιλέγουν να βάλουν ένα τέλος στην εγκυμοσύνη τους.

Προκαλώντας όσους προκαλούν
Μια λοιπόν ανώνυμη γυναίκα τάραξε τα νερά, φτιάχνοντας μια ιστοσελίδα μέσα στην οποία ρωτά με έντονα γράμματα «Πόσο θα πληρώνατε για να σταματήσετε μια έκτρωση;» δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αυτούς που είναι κατά των εκτρώσεων, να σταματήσουν μια έκτρωση με κάτι παραπάνω από διαδηλώσεις και πανό. Αυτό που τους λέει είναι στην ουσία να δείξουν πόσο εννοούν αυτά που λένε.

Στην ιστοσελίδα που έφτιαξε ονόματι «Prolifeantiwoman.com» γράφει το εξής:
«Είμαι μια γυναίκα 26 ετών και είμαι 7 εβδομάδων έγκυος. Έχω κάθε πρόθεση να κάνω έκτρωση αλλά θα σας δώσω την ευκαιρία να με σταματήσετε.

Είμαι φοιτήτρια σε μια πολιτεία που πρόσφατα πέρασε κάποιους πολύ περιοριστικούς νόμους πάνω στο θέμα της έκτρωσης, οι οποίοι προβλέπουν ένα διάστημα αναμονής μέχρι την επέμβαση και προσπαθούν να καταπατήσουν την εχεμύθεια που υπάρχει ανάμεσα στον ιατρό και την ασθενή. Οπότε μου είναι πιο εύκολο να επιστρέψω στην πολιτεία που είναι το πατρικό μου, για να κάνω την έκτρωση.

Στις 7 Ιουλίου θ’ αρχίσω να δέχομαι δωρεές σε αυτή την σελίδα. Θα δέχομαι δωρεές για 72 ώρες, το ίδιο χρονικό περιθώριο δηλαδή, που η συγκεκριμένη πολιτεία απαιτεί μια γυναίκα να περιμένει πριν κάνει την επέμβαση. Αν μαζευτεί ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα σε αυτές τις ώρες, τότε θα γεννήσω το μωρό, θα το δώσω για υιοθεσία και όλα αυτά τα χρήματα θα δεσμευτούν για εκείνο μέχρι να ενηλικιωθεί.

Δεν θα κρατήσω δεκάρα για τον εαυτό μου, οπότε τουλάχιστον δεν θα μπορέσετε να μου προσάψετε κάτι τέτοιο. Εάν δεν μαζευτούν τα χρήματα μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο, όλες οι δωρεές που θα λάβω θα επιστραφούν και εγώ θα κάνω την έκτρωση την οποία έχω ήδη προγραμματίσει για τις 10 Ιουλίου. Το ποσό μπορεί εύκολα να μαζευτεί εάν, κάθε ένας από τα 157 εκατομμύρια Αμερικανούς που είναι κατά των εκτρώσεων δωρίσει λιγότερο από ένα cent( λιγότερο από 1 λεπτό του ευρώ).

Η οπισθοδρομική κατεύθυνση που ακολουθεί η χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση των γυναικών, κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην επιρροή των Δεξιών θρησκευτικών οργανώσεων που έχουν μεταμφιεστεί σε κίνημα κατά των εκτρώσεων. Αυτό το κίνημα δεν το νοιάζει τόσο να σώσει ζωές, όσο να ελέγξει τις γυναίκες, μειώνοντας τις επιλογές τους με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι και το να μην έχουν άμεση πρόσβαση στην παροχή αναπαραγωγικής φροντίδας.

Θα κάνω ότι μπορέσω για να διατηρήσω την ανωνυμία μου καθώς αυτό που θέλω να δείξω δεν έχει να κάνει μ’εμένα προσωπικά. Πραγματικά ελπίζω να δείξω στον Αμερικανικό λαό ότι η Συντηρητική Δεξιά στην χώρα μας δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή ενός παιδιού αλλά μόνο για τον έλεγχο της ζωής και των αποφάσεων των γυναικών. Πρέπει να το κατανοήσει αυτό και να το σταματήσει.

Δεν είναι περίεργο που η συγκεκριμένη σελίδα προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Αν πραγματικά υφίσταται αυτή η εγκυμοσύνη, είναι σωστό να χρησιμοποιηθεί ένα αγέννητο μωρό σαν πιόνι σε μια πολιτική κίνηση; Ή είναι δικαίωμα αυτής της γυναίκας να προκαλέσει τον νόμο και τους διαδηλωτές, όπως συχνά κάνουν κι εκείνοι στις γυναίκες που πήραν μια τέτοια απόφαση; Εσείς τί πιστεύετε;

Πηγή: http://www.kidspot.com.au/