Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Επανασύνδεση ρεύματος σε όλους τους άπορους δημότες του

0

Μέχρι, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, το μεσημέρι θα έχουν πάρει ρεύμα όλοι οι άποροι πολίτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στους οποίους έχει γίνει διακοπή λόγω οφειλών στη ΔΕΗ, διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ελέγξει και να προωθήσει ταχύτερα τις διαδικασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που έχουν χρέη απέναντι στη ΔΕΗ. Στην Επιτροπή, ως ο μόνος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετέχει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης, ενώ συμμετέχουν κι άλλοι τρεις εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), της Εκκλησίας και της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και ο Συμβουλευτικός Σταθμός στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές λειτούργησαν και χθες Σάββατο ως αργά το απόγευμα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αρκετούς πολίτες, ακόμα και την τελευταία στιγμή, να απευθυνθούν σε ειδικούς συνεργάτες και επιστήμονες, ώστε να χειριστούν σωστά και με την κατάλληλη βοήθεια από το δήμο τις εκκρεμότητές τους με τη ΔΕΗ.

«Αρκετοί συμπολίτες μας που είτε δεν γνώριζαν είτε δεν είχαν προλάβει να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά κι ορισμένοι που δίσταζαν ή ακόμα-ακόμα ντρέπονταν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν σ’ ένα διακριτικό περιβάλλον και να νιώσουν ότι όντως κάποιος είναι στο πλευρό τους», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Απατσίδης.

Σ’ όλους ρεύμα 

Η λίστα που καταθέτει αύριο και επίσημα στην ειδική επιτροπή ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής αφορά 20 οικογένειες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, από τις οποίες οι 16 ζουν με κομμένο ρεύμα κι από τις άλλες 4 έχει αφαιρεθεί και ο μετρητής.

«Ως αύριο το μεσημέρι οι 16 οικογένειες θα αποκτήσουν και πάλι ρεύμα, ενώ για τις υπόλοιπες θα ασκήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές πιέσεις να λυθεί το πρόβλημά τους το συντομότερο», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης

Συνολικά στο δήμο, 614 οικογένειες έχουν λάβει από τη ΔΕΗ πρώτο ειδοποιητήριο για διακοπή του ρεύματος και 158 και το δεύτερο ειδοποιητήριο.

Όλες οι οικογένειες αυτές συμπεριλαμβάνονται στις 1.054 που είναι καταγεγραμμένες στις υπηρεσίες του δήμου και δέχονται υπηρεσίες από τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς και τις κοινωνικές δομές κατά της φτώχιας, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Δημοτικό Ιατρείο. Επίσης, για όλες αποστέλλεται στη ΔΕΗ αναλυτικός κατάλογος με τις σχετικές πληροφορίες, ενώ τους προηγούμενους μήνες τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου είχαν μεσολαβήσει πολλές φορές στη ΔΕΗ για έγκαιρες ή ευνοϊκές ρυθμίσεις εξόφλησης λογαριασμών τους.

Η απόγνωση φέρνει σε τραγωδίες 

«Οι δήμοι στην συντριπτική τους πλειονότητα τα τρία τελευταία χρόνια άσκησαν αποτελεσματική κοινωνική πολιτική κι έφτασαν στα σπίτια όλων των ανθρώπων, γι’ αυτό και έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο, όπως τουλάχιστον διαπιστώνουμε με ικανοποίηση να συμβαίνει στο δικό μας δήμο, τις περιπτώσεις αυτές», αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Το θέμα δεν λύθηκε. Υπήρχε και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα. Η ΔΕΗ οφείλει, επιτέλους, να λειτουργήσει με όρους δημόσιου οργανισμού και να στηρίξει πραγματικά τους άπορους. Το φερόμενο ως Κοινωνικό Τιμολόγιο είναι δώρον άδωρον, αφού περιλαμβάνει μόνο ανάπηρους και πολύτεχνους, αφήνοντας εκτός άνεργους, άπορους, εγκαταλειμμένους πολίτες. Χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε απόγνωση », τονίζει, και προσθέτει: «Δεν θέλουμε να γίνουμε “Κασσάνδρες”, αλλά φοβόμαστε πως θα γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων, αφού εξαιτίας της απόγνωσής τους πολλοί επιχειρούν να επανασυνδέσουν μόνοι το ρεύμα με κίνδυνο της ζωής τους, των παιδιών και οικογενειών, των γειτόνων τους. Η ΔΕΗ πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τις ευθύνες που τη βαρύνουν και να φερθεί ανθρώπινα, γιατί αυτό οφείλει».

Πηγή: http://voria.gr