Δικαστής είπε για θύμα σεξουαλικής επίθεσης: ”Κολακεύτηκε και το ήθελε!”

0

Ένας δικαστής βρίσκεται πολύ κοντά στο να χάσει τη θέση του μετά τα σεξιστικά σχόλια, που έκανε για μία έφηβη, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Ο Jean-Paul Braun είναι δικαστής στην καναδέζικη επαρχία του Κεμπέκ και μετά τη δήλωσή του αναμένεται να μείνει άνεργος.

Η υπόθεση αφορούσε καταγγελία για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Carlo Figaro, 49 ετών, οδηγού ταξί, ο οποίος κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό και, ότι εξανάγκασε ένα 17χρονο κορίτσι να τον φιλήσει με τη βία, πριν εκείνη καταφέρει να δραπετεύσει από το ταξί. Τελικά, κρίθηκε ένοχος. «Είναι ένα νέο κορίτσι 17 ετών. Ίσως λίγο χοντρούλα, αλλά ωραίο πρόσωπο, έτσι;» είπε ο δικαστής, σύμφωνα με το «The Guardian» και το «Journal de Montréal».

Εκτός από τα αισχρά σχόλια, που έκανε ο δικαστής εις βάρους του κοριτσιού, υποστήριξε, ότι το θύμα κολακεύτηκε και το επεδίωξε. Είπε, ότι η έφηβη ίσως να τον προκάλεσε, επειδή «φαινόταν καλός και νεότερος από την ηλικία του». Λάθος, λάθος και ξανά λάθος. Σου έχουμε ένα νέο, κύριε δικαστά, σχετικά με την υπόθεση. Αν το θύμα είχε συναινέσει, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να κάθεστε στην Έδρα σας. Οι άνθρωποι, που δεν καταλαβαίνουν την έννοια της συγκατάθεσης, πιθανότατα δεν θα έπρεπε καν να συμμετέχουν στο δικαστικό σύστημα.

Τα σχόλια έγιναν ακόμη χειρότερα. «Μικρή ήταν, κολακεύτηκε», είπε ο δικαστής. «Ίσως ήταν η πρώτη φορά, που κάποιος της έδειξε ενδιαφέρον». Άντε πάλι. Οι δικαστές υποτίθεται, ότι εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία, δεν αποφασίζουν, πώς αισθάνθηκε ένα παιδί κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επίθεσης. Έπειτα, προσπάθησε να δικαιολογήσει κάποιον, που φίλησε κάποια ενάντια στη θέλησή της. «Κάποιος, που ενδιαφερόταν για εκείνη, προσπάθησε να τη φιλήσει», δήλωσε ο Braun. «Το ίδιο δεν γίνεται, όταν ένας άντρας βουτάει την κοπέλα, που του αρέσει και τη φιλάει στο στόμα;”. Δεν μας είπε, όμως, τί γίνεται με τους άνδρες, που προσπαθούν να φιλήσουν παιδιά και όχι γυναίκες. Επίσης ξέρω, ότι ταξί παίρνει κανείς, για να φτάσει στον προορισμό του και να πληρώσει, αλλά όχι σε είδος.

Παρόλο, που ο δικαστής τελικά καταδίκασε το Figaro, επέμεινε στην άποψή του προσθέτοντας μερικά επιπλέον σχόλια, ότι δηλαδή η απόφαση ήταν αυστηρή και λάθος από πολλές απόψεις. Ο Braun δήλωσε, ότι δυσκολεύτηκε να πιστέψει, ότι ο Figaro την έπεσε στην κοπέλα λόγω των περιττών της κιλών και ότι θα ήταν δύσκολο να την «κουμαντάρει». Το δικαστήριο, ωστόσο, διευκρίνισε, ότι είναι μια πολύ όμορφη, νεαρή κοπέλα. Ευτυχώς, η υπουργός Δικαιοσύνης του Κεμπέκ έκανε καταγγελία στο δικαστικό συμβούλιο.

Ας ελπίσουμε, ότι ο Braun θα τιμωρηθεί με δεδομένο, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που παρενοχλεί θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Σύμφωνα με το περιοδικό «Journal de Montréal», ο δικαστής είπε στο παρελθόν για μία 19χρονη, που δέχτηκε επίθεση από έναν τεχνικό τηλεπικοινωνιών, ότι δεν ήταν και το «έγκλημα του αιώνα».

Πηγή: scarymommy.com