Το παιδί μου γεννήθηκε με μια σπάνια νόσο. Να ζητήσω χρήματα από τον πατέρα του;

0

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις κι άλλων μόνων μαμάδων και όχι μόνο. Είμαι πολύ περίεργη να δω, τί θα κάνατε στη θέση μου. Συγνώμη, αν μακρηγορήσω, αλλά θέλω να εξηγήσω την κατάσταση, όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

Ο γιος μου είναι 2 μηνών. Ο μπαμπάς του δεν ήταν ποτέ στο προσκήνιο. Ούτε σχέση είχαμε ποτέ, ούτε βγαίναμε, ούτε τίποτα. Όταν διαπίστωσα, ότι ήμουν έγκυος, αποφάσισα αμέσως να το κρατήσω και του το ανακοίνωσα, όταν ήμουν 3 μηνών.

Ήξερα, ότι δεν θα ήταν και το καλύτερο νέο, που έχει ποτέ ακούσει, αλλά δεν με ένοιαζε. Έπρεπε, όμως, να ξέρει, τί σκοπεύω να κάνω και ότι δεν θα του ζητήσω ποτέ το παραμικρό. Στεναχωριέμαι για το παιδί μου, που μεγαλώνει χωρίς πατέρα, αλλά ξέρω, ότι έχει τόση αγάπη στη ζωή του από μένα και την οικογένειά μου και τόσα σωστά, αντρικά πρότυπα γύρω του, που δεν πιστεύω, ότι του λείπει και τόσο η παρουσία του πατέρα του. Ήρθε μερικές φορές εντελώς καταναγκαστικά (μένει μακριά, σε άλλη πόλη) και του είπα, ότι σε περίπτωση, που θέλει επαφές με το παιδί του, δεν θα του το αρνηθώ, αλλά πρέπει κι αυτός με τη σειρά του να είναι συνεπής και όχι μόνο τηλέφωνα και τέτοια.

Δεν θα ανεχτώ να μπαινοβγαίνει στη ζωή του παιδιού μου και να το ταράζει, όποτε του καπνίσει. Είμαι κοντά με την αδελφή του, η οποία αγαπάει το παιδί, μας συμπαραστέκεται και τον πιέζει να είναι κοντά με το γιο του και μέρος της ζωής του. Εκείνος, πάλι, μια εμφανίζεται, μια εξαφανίζεται και στην παρούσα φάση έχω να τον δω 3 εβδομάδες. Δεν δίνει καμία σημασία και αδιαφορεί. Δεν πιστεύω καν, ότι αγαπάει το παιδί του.

Εδώ είναι το θέμα μου: ο γιος μου γεννήθηκε με μια πολύ σπάνια ασθένεια, που απαιτεί πολλά φάρμακα, πολλές φορές την ημέρα και παρακολούθηση από ειδικό. Η νόσος είναι χρόνια και μη ξεπεράσιμη. Πρέπει να μάθει να ζει με αυτή. Τα έξοδα τρέχουν και δεν έχω καμία βοήθεια. Όλη αυτή η ιστορία μου πάει πάνω από 1000 ευρώ τo μήνα, ποσό, που δεν μπορώ να καλύψω. Επιπλέον χρήματα θα ήταν χρήσιμα.

Δεν είμαι το είδος του ατόμου, που παίρνει το λόγο του πίσω και ειλικρινά δεν ξέρω, τί να κάνω ή τί θα ήταν καλύτερο για το γιο μου. Να απαιτήσω χρήματα από εκείνον; Εξάλλου τα δικαιούμαι.

Έχει ένα παιδί μαζί μου, οφείλει να το βοηθήσει τώρα, που τον χρειάζεται. Δυστυχώς, δεν είναι και ο πιο συζητήσιμος άνθρωπος του κόσμου, ούτε ιδιαίτερα σταθερός, γι’ αυτό και το αποφεύγω.

Κολλάω πολύ στο να του ζητήσω χρήματα ειδικά από τότε, που μου είπε «Άρρωστο παιδί τί το θες; Βάλτο στο ίδρυμα».

Τί θα κάνατε στη θέση μου;

Μαριλένα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ