Στην ερωμένη του πατέρα μου…

0

Η μεγαλύτερη δύναμη και παράλληλα αδυναμία μου είναι η ικανότητά μου να συγχωρώ. Αλλά, όταν θυμάμαι εσένα και τί έκανες, δυσκολεύομαι να κάνω ακόμα κι αυτό. Σε μία σχέση δεν είναι ένας, αλλά δυο, άρα δεν είσαι εσύ η μόνη υπεύθυνη για ό, τι συνέβη. Αλλά ο δεσμός μεταξύ ενός πατέρα και μιας κόρης είναι ένας από τους πιο ιερούς και πιο πολύτιμους δεσμούς, που υπάρχουν, γι’ αυτό και ο πατέρας μου έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, που δεν πρόκειται ποτέ να χάσει ό, τι κι αν γίνει.

Διέλυσες την οικογένειά μου και την πιο δυνατή σχέση που είχα ποτέ στη ζωή μου, αυτήν με τον πατέρα μου. Αγνοώντας τις συνέπειες των πράξεών σου, μη ενεργώντας σαν ενήλικας, γονέας, αξιοπρεπής άνθρωπος, «έκλεισες» οριστικά ένα σπίτι, που μόλις είχε αρχίσει να ξαναχτίζεται. Η οικογένειά μου δεν είναι τέλεια, ούτε ο γάμος των γονιών μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι είχες το δικαίωμα να επωφεληθείς απ’ αυτό. Εκμεταλλεύτηκες τον πατέρα μου, που δεν ήταν ευτυχισμένος από το γάμο του και έψαχνε για προσοχή. Αλλά έτσι έχεις μάθει, να «ψαρεύεις» απογοητευμένους άντρες και να τους δίνεις ό, τι χρειάζονται, προσοχή, στοργή, ωραία λόγια, για να τους κρατήσεις κοντά σου.

Είσαι μητέρα η ίδια, οπότε ξέρεις, πώς η σχέση σου με τον πατέρα μου επηρέασε εμένα και την οικογένειά μου. Αλλά εσύ, το μόνο, που έβλεπες ήταν ένας νόστιμος, καλοστεκούμενος άντρας με προοπτικές συζύγου και κουβαλητή για τα παιδιά σου ξεχνώντας, ότι έχει ήδη δύο παιδιά δικά του, δύο παιδιά, για τα οποία ο πατέρας τους είναι ο κόσμος όλος.

Δεν είδες τη θλίψη και τον πόνο στην καρδιά της συζύγου του, όταν πρωτοάκουσε τις συνομιλίες σας. Δεν είδες την κόρη του, που κάποτε πίστευε τυφλά τον πατέρα της, να μην μπορεί να είναι πλέον κοντά του. Δεν είδες τα αντικαταθλιπτικά να συνταγογραφούνται πέντε πέντε, για να αντιμετωπίσουμε οικογενειακώς το άγχος, τις ημικρανίες και τις κρίσεις πανικού. Δεν είδες το μοναχογιό του, που μέχρι τώρα ήταν αδιάφορος για τα πάντα, να παίρνει το μαξιλάρι του πατέρα του αγκαλιά και να κλαίει. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν σκέφτηκες τίποτα και κανέναν άλλο, παρά μόνο τον εαυτό σου. Γιατί, αν το είχες κάνει, δεν θα ξεκινούσες ποτέ, παράνομη σχέση μαζί του.

Πάω στοίχημα, ότι ποτέ δεν σκέφτηκες εμάς, τα παιδιά του κι ας έχεις δικά σου. Ποτέ δεν έβαλες με το μυαλό σου, πώς μπορεί εμείς να νιώθαμε εξαιτίας της ανέντιμης και χυδαίας συμπεριφοράς σου. Δεν με είδες να του ζητάω να διαλέξει ανάμεσα σε σένα και σε μένα. Αναγκαζόταν για καιρό να ζει διπλή ζωή, για να σώσει την οικογένειά του, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν σου αξίζει ο πατέρας μου. Εκτός από πολύ καλός, είναι και άντρας δυστυχώς με τις όποιες του αδυναμίες. Και ήξερες ακριβώς, πώς να τον δελεάσεις και να τον πιάσεις στην παγίδα σου, να τον παρασύρεις και να τον αποπλανήσεις, για να ασχοληθεί με το μόνο πράγμα, που είχες να του προσφέρεις: καλό σεξ. Γιατί δεν είσαι ικανή για τίποτα παραπάνω.

Μεγαλώνοντας έμαθα να συγχωρώ και να ζω με συμπόνια, σεβασμό και αγάπη για τους άλλους. Ο Θεός μου έδωσε δύναμη, όταν τη χρειαζόμουν. Έχω ζήσει πολλά μέχρι στιγμής, αλλά μια εξωσυζυγική σχέση από μεριάς του πατέρα μου ήταν το τελευταίο πράγμα, που περίμενα να ζήσω. Ποτέ δεν θα μπορέσω να σε συγχωρήσω, αλλά σε ευχαριστώ για ένα πράγμα.

Σε ευχαριστώ, που μου έδωσες την ευκαιρία να αποδείξω σε όλους, αλλά πιο πολύ σε μένα, πόσο δυνατή είμαι. Παρά τα όσα μου συνέβησαν, είμαι εδώ σήμερα και είμαι καλά. Έχω ξεπεράσει την απώλεια και συνεχίζω να ζω. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα, άρα μια νέα αρχή. Μια μέρα, ο Θεός θα σε τιμωρήσει για όσα έκανες. Και τότε ελπίζω να καταλάβεις τον πόνο και τη θλίψη, που μας προκάλεσες. Το μόνο, που σου ζητώ είναι να διορθώσεις τα λάθη σου και να ζητήσεις συγχώρεση, πριν να είναι πολύ αργά…