Παντρεύτηκα τον άντρα μου όταν ήμουν πολύ μικρή και ντρέπομαι που μένω ακόμα μαζί του

0
very sad blonde girl holding her head on a bench; Shutterstock ID 9576178; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post

Προέρχομαι από ευκατάστατη οικογένεια. Έκανα ήδη το μεταπτυχιακό μου στα 21 μου, όταν γνώρισα τον άντρα που έμελλε να αλλάξει τη ζωή μου. Αρχίσαμε να μιλάμε, και στο τέλος, αυτό ήταν. Ήμουν έτοιμη να παρατήσω τα πάντα και να τον παντρευτώ στα 21 μου.

Εκείνος ήταν 30 χρονών, τότε, και μεσίτης. Ήταν από το χωριό και οι δικοί του δεν ήταν ιδιαίτερα ευκατάστατοι. Μου υποσχέθηκε να μετακομίσουμε στην Αθήνα και πως θα με είχε σαν βασίλισσα.

Υποσχέθηκε, επίσης, όταν μετακομίζαμε, να βρούμε κατευθείαν δουλειά. Ήμουν ερωτευμένη μαζί του, αλλά αυτά που έκανε μετά το γάμο, με έκανε να μετανιώσω τα πάντα. Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα του γάμου μας. Έφτιαξα παστίτσιο, για να γιορτάσουμε, επίσημα, τον κοινό μας βίο. Εκείνος, αφού το αποκάλεσε «σκουπίδι», άρχισε να μου φωνάζει για το πόσο άχρηστη είμαι.

Με το ζόρι μου έδινε χρήματα για το σπίτι. Συν τοις άλλοις, η επιχείρηση στην οποία δούλευε, έκλεισε. Αρνιόταν να ψάξει για άλλη δουλειά και, κάθε φορά που του έλεγα να κοιτάξω για δουλειά έλεγε ότι οι γυναίκες που δουλεύουν δεν έχουν χαρακτήρα, και πως δε μου επέτρεπε να κερδίζω δικά μου χρήματα.

Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δε με άφηνε καν, να μιλάω με τους φίλους μου. Οι γονείς μου με στήριξαν πολύ οικονομικά, ακόμα κι αν δεν ήταν ικανοποιημένοι από αυτό το γάμο. Με είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές για αυτόν, αλλά ήμουν ξεροκέφαλη. Εκείνος είχε καταλάβει ότι δεν τον χώνευαν, και τους έβριζε συνέχεια πίσω από την πλάτη τους.

Ήμουν μόλις 22 όταν έμεινα έγκυος. Στα 23 μου γέννησα ένα αγοράκι και, κάθε πιθανότητα να δουλέψω, διαλύθηκε.

Μετά τη γέννα, αποφάσισα να γίνω οικονομικά ανεξάρτητη και να τελειώσω τις σπουδές μου. Περίμενα έως ότου το μωρό κλείσει τα 2, καθώς δεν υπήρχε κανείς από την οικογένειά μου να τον κρατήσει. Ξεκίνησα το διδακτορικό μου, το οποίο πλήρωναν οι γονείς μου, αλλά ο άντρας μου ήταν αντίθετος. Ήθελε να ασχολούμαι μόνο με το μωρό και τις δουλειές του σπιτιού.

Όταν του είπα ότι χρειαζόμαστε τα χρήματα, άρχισε να με χτυπά. Ο γιος μου ήταν πάρα πολύ ταραγμένος, βλέποντας το. Για χάρη του, αποφάσισα να παρατήσω το διδακτορικό και να κάνω μαθήματα στο σπίτι.

Ο άντρας μου δε θέλει να αναλάβει καμία από τις ευθύνες του. Προσπαθώ να τον αγνοώ, αλλά το γεγονός ότι δε θέλει να δουλέψω, με ξεπερνάει. Το μόνο που θέλει είναι να του μαγειρεύω και να του πλένω τα πιάτα.

Μια μέρα, όταν του ζήτησα να καλέσει τη μητέρα του στο σπίτι, ώστε να με βοηθήσει με το μωρό για λίγες μέρες, μου είπε ότι δεν μπορεί επειδή είναι χήρα και θα καταλάβω την κατάστασή του, μόνο όταν η μητέρα μου γίνει χήρα. Δε βγάζω άκρη.

Και μόνο που ζω στο σπίτι του, πνίγομαι…

Ζωή

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ