Ο ξάδερφός μου με κακοποιούσε. Όταν η μητέρα μου ζήτησε το λόγο από τη μαμά του, είπε ότι εγώ του κουνιόμουν…

0

Υπάρχουν παιδιά που κακοποιήθηκαν πολύ μικρά ώστε να τους έχουν μιλήσει οι γονείς. Επίσης όταν ο θύτης είναι από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, δύσκολα το παιδί γίνεται πιστευτό.

Εγώ βίωσα κακοποίηση από την ηλικία των 6 έως 16 ετών, από τον ξάδερφό μου. Στην αρχή δεν ήξερα καν τί έκανε. Νόμιζα παίζαμε. Άρχισε με αγγίγματα. Όταν στα 7 η μητέρα μου άρχισε να μου μιλά για το πού δεν πρέπει να μας αγγίζουν, άρχισα να κρύβομαι, δεν τους ακολουθούσα σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Αλλά και πάλι όποτε βρισκόμασταν το συνέχισε, μέχρι τα 16 μου.

Κατάφερα να μιλήσω στη μαμά μου όταν έγινα 20 ετών. Κι αφού με είδε ότι έκλαιγα με μια εκπομπή στη τηλεόραση που αναφερόταν στο θέμα σοκαρίστηκε αν και της είχαν μπει ψύλλοι στ’ αυτιά. Ο πατέρας μου ακόμα και τώρα που είμαι 37 δεν με πιστεύει.

Δεν τον καταγγείλαμε ποτέ, ήθελα απλά να απομακρυνθεί και να ξεχάσω. Άλλωστε όταν η μαμά μου ζήτησε τον λόγο από τη δική του, της είπε ότι εγώ του κουνιόμουν. 6 χρονών παιδί του κουνιόμουν…τί να πω…

Ένα παιδί που από φόβο δεν πήγαινα πουθενά χωρίς τη μαμά μου, δεν έκανα παρέα με άλλα παιδιά εκτός σχολείου και το κακό; Ο φόβος μέσα μου παρέμεινε. Και τώρα που έχω δύο παιδιά, το ένα με αυτισμό και το άλλο με απουσία λόγου δεν τα έχω εμπιστευτεί σε κανέναν. Ακόμη και στους γονείς μου τις ελάχιστες φορές που τα κράτησαν, τους έκανα διάφορους αιφνιδιασμούς, όπως και στον λογοθεραπευτή και στον εργοθεραπευτή.

Φοβάμαι να τα στείλω κατασκήνωση, αν και τα έχω ενημερώσει επαρκώς, φοβάμαι να τ’ αφήσω οπουδήποτε. Θα τ αφήσω να παίξουν με φίλους τους, δεν είμαι καταπιεστική αλλά αν δω κάποιον να τα κοιτάζει παράξενα παρεμβαίνω. Θέλω απλά να ζήσουν την ηλικία τους.

Όταν έρθει η ώρα και το επιθυμούν ας κάνουν ό,τι θέλουν αλλά τώρα δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τους χαλάσει τη παιδικότητα.

Πηνελόπη

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ