Η ιστορία της Όλγας | Πολλοί χωρισμένοι γονείς χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως τζαμαρία και βαράνε ανελέητα!

0

Κανείς δεν μπαίνει σε ένα γάμο με την προοπτική να χωρίσει. Να όμως που κι αυτό μπορεί τελικά να συμβεί. Και, προειδοποιούν οι δικηγόροι, πως τίποτα δεν θα είναι, όπως πριν. Θα βγουν «μαχαίρια», θα ξεκατινιαστείς, θα βλέπεις να βγαίνει ο χειρότερός σου εαυτός. Άλλωστε, το ίδιο το γεγονός, ότι χωρίζεις, είναι ένδειξη, ότι με αυτόν τον άνθρωπο, δεν μπορείς πια να συμβιώνεις.

Μπορείς, όμως (και ΟΦΕΙΛΕΙΣ) να επικοινωνείς. Δεν χρειάζεται να επικοινωνείς για όλα πια, μα για τα παιδιά, οφείλεις να το κάνεις και μάλιστα, αν όχι καλύτερα από πριν, τότε απλά, όπως πριν. Παρατηρώ γονείς να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως τζαμαρία, που τους χωρίζει με τον πρώην σύντροφο τους και βαράνε ανελέητα, ξεχνώντας το πόσο ευάλωτα είναι και πόσο ευαίσθητοι αποδέκτες συναισθημάτων, ειδικά κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από ένα διαζύγιο.

Πριν ακόμα χωρίσω, έλεγα, πως εγώ ποτέ δεν πρόκειται να κακοποιήσω τα παιδιά μου με αυτόν τον τρόπο. Έτρεμα κάθε φορά, που φίλοι και δικηγόροι μου έλεγαν, ότι οι άνθρωποι και οι συνθήκες αλλάζουν και πως στην καλύτερη περίπτωση θα γίνουμε δυο γνωστοί, που έχουμε μαζί δυο παιδιά. Και πως αυτό είναι φυσιολογικό.

Ήμουν τυχερή γιατί αν με τον πρώην σύζυγό μου τα βρίσκαμε σε ένα θέμα, αυτό ήταν τα παιδιά. Το θεώρησα λοιπόν τρελό να αλλάξει αυτό τώρα. Άλλωστε, μόνο γι’ αυτό έμεινε να επικοινωνούμε. Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα τρόπους να διατηρήσω και να διασφαλίσω αυτήν την καλή επικοινωνία.

Το πρώτο πράγμα, που σκέφτηκα και εφήρμοσα, ήταν να τον συμπεριλαμβάνω σε οτιδήποτε αφορά τα παιδιά και θέλει κι εκείνος να συμμετέχει. Συνάντηση στο σχολείο, ενημέρωση, γιορτή, κτλ. Δημιούργησα ένα ηλεκτρονικό κοινό έγγραφο μαζί του, όπου μοιραζόμαστε τις αλλαγές στο πρόγραμμα των παιδιών, ραντεβού με γιατρούς, αναπληρώσεις ή αλλαγές στην επικοινωνία, υποχρεώσεις σε σχέση με τα παιδιά, κι έτσι δεν έχουμε τριβές, παραμένουμε σε επικοινωνία, βγάζοντας από τη μέση το προσωπικό στοιχείο ή την όποια κουβέντα θα μπορούσε να παρεξηγηθεί λόγω ύφους/τόνου/χρόνου κτλ.

Βλέπω παιδοψυχίατρο και φροντίζω να μοιράζομαι πάντα με τον πρώην σύζυγό μου τις οδηγίες και τις παρατηρήσεις της, ώστε τα παιδιά μου να νιώθουν ότι η γραμμή μας είναι ίδια, κι ας μην μένουμε πια μαζί. Κρατάμε το ίδιο πρόγραμμα και τους ίδιους βασικούς κανόνες στα σπίτια μας και φροντίζουμε, στο βαθμό που είναι εφικτό, να διευκολύνουμε ο ένας τον άλλο, με τη γνώση, ότι όλη η πίεση και τα νεύρα μιας ενδεχόμενης επίθεσης ή του «στραγγαλισμού» του άλλου, θα έβγαινε άμεσα και έμμεσα στο λεπτό γυαλί ανάμεσά μας…στα παιδιά μας.

Ούσα πλέον μέσα στο χορό, νιώθω, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος, που να συνειδητοποιεί στο βάθος της ψυχής του το κακό, που μπορούν να κάνουν οι σφαγές ανάμεσα στους γονείς, και παρόλαυτα να συνεχίζει να εμπλέκεται σε αυτήν την άρρωστη και τελικά αδιέξοδη κατάσταση για όλους.

Καλή δύναμη σε όλους, Υγεία, ΑΓΑΠΗ και Καλές Γιορτές!

Όλγα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ