Είμαι έγκυος και όταν το είπα στον φίλο μου με μπλόκαρε από το facebook και άλλαξε τηλέφωνο

0

Είμαι 4 μηνών έγκυος και ο πατέρας του παιδιού μου δήλωσε, ότι δεν θέλει να το ξέρει.

Βρισκόμασταν μία στις τόσες για 4 ολόκληρα χρόνια. Ήξερα, ότι δεν ήθελε παιδιά. Εγώ πάλι, γνώριζα από μικρή ηλικία, ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να συλλάβω με φυσικό τρόπο λόγω κάποιου προβλήματος. Μετά από 4 χρόνια, έμεινα έγκυος τυχαία.

Όταν το έμαθα, αγχώθηκα. Δεν ήμουν έτοιμη να γίνω μάνα στα 22 μου. Από την άλλη, δεν ήξερα κατά πόσο θα μπορούσα να ξανασυλλάβω φυσικά, οπότε δεν γινόταν να αφήσω την ευκαιρία μου να πάει χαμένη.

Το είπα αμέσως στον πατέρα του παιδιού μου και δεν μπορούσε να είναι πιο υποστηρικτικός. Φαινόταν τόσο ενθουσιασμένος και υποσχέθηκε να είναι πάντα δίπλα μας. Δεν κράτησε όμως πολύ. Μια εβδομάδα μετά είχε άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε καμία σχέση μαζί μας.

Αυτό συνέβη πριν από δύο μήνες. Μετά, αφού δεν είχα καθόλου νέα του, του έστειλα ένα υπερηχογράφημα του μωρού γράφοντάς του, ότι όσο δυσαρεστημένος κι ήταν, το «κακό» είχε γίνει και ότι θα γίνει πατέρας, είτε του αρέσει, είτε όχι.

Μετά από μεγάλη συζήτηση, μου είπε, ότι δεν ενδιαφερόταν και ότι δεν ήθελε καμία σχέση με μένα. Μπλόκαρε, μάλιστα, όλους τους φίλους και τους συγγενείς μου και εμένα φυσικά από το facebook και άλλαξε αριθμό τηλεφώνου.

Αν και είμαι μικρή σε ηλικία, έχω καλή δουλειά και ξέρω, ότι μπορώ να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου, εάν χρειαστεί. Με τον πατέρα, όμως, τί να κάνω; Να τον ξεχάσω τελείως ή να τον κυνηγήσω δικαστικά;

Και όταν μεγαλώσει το παιδί μου και με ρωτήσει για το μπαμπά του, τί θα του πω;

Ξέρω, ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα, αλλά με έχει πάρει από κάτω. Δεν θέλω να είμαι ξανά μαζί του, αλλά δεν θέλω και το μωρό μου να μεγαλώσει χωρίς καθόλου επαφές με την πλευρά του πατέρα του, μόνο και μόνο επειδή εκείνος δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ιωάννα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ