Άρχισα να βγαίνω με άλλους άντρες σχεδόν αμέσως μετά το θάνατο του συντρόφου μου

0

Προσπάθησα να ξεκινήσω να βγαίνω με άλλους άντρες, αμέσως μετά το θάνατο του συζύγου μου. Βγήκα με κάποιους τύπους σχετικά γρήγορα και μετά από 14 μήνες μπήκα σε σάιτ γνωριμιών. Είχα καταλάβει ότι ήταν πάρα πολύ νωρίς, τουλάχιστον για εμένα. Αν περίμενα λίγο παραπάνω, ίσως να είχα γλιτώσει από πολλά πράγματα.

Πολλοί με έκριναν γι’ αυτό αλλά δεν με νοιάζει. Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά. Ας δούμε όμως τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα θα θελήσει να βγεί με κάποιον, αμέσως μόλις μείνει χήρα.

Θες πραγματικά να βγείς με κάποιον;

«Έχεις γνωρίσει κανέναν; Όχι; Λοιπόν ήρθε η ώρα να βγείς εκεί έξω. Είσαι ακόμα νέα και υγιής». Πόσες από εμάς δεν έχουμε ακούσει κάτι παρόμοιο, από κάποιον καλοπροαίρετο ο οποίος νιώθει άβολα, επειδή είμαστε μόνες μας.

Έχει έρθει λοιπόν η ώρα και στιγμή να αναζητήσεις ένα καινούριο σύντροφο, τώρα που έμεινες μόνη σου.

Ίσως όμως να είσαι πιο ευτυχισμένη με την μοναξιά σου. Αρκετοί γνωστοί μου, δέχονται αρκετή αγάπη και υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένεια τους. Δεν θέλουν να αρχίσουν να ξαναβγαίνουν με κάποιον.

Παρόλα αυτά μπορεί να φαίνεται κοινωνικά σωστό να γνωρίσεις κάποιον άλλο, για να ξεπεράσεις αυτό που συνέβη. Το πίστεψα όταν έμεινα χήρα, αλλά σύντομα κατάλαβα ότι δεν ήθελα να βγώ ραντεβού. Δεν θα μπορούσα να απαλύνω τον πόνο μου με κάτι τέτοιο και δεν ένιωθα περισσότερο ή λιγότερο ελκυστική.

Είναι δύσκολο για εμένα να το ομολογήσω, ότι ήθελα να βγω για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ήμουν ακόμα ποθητή. Είχα μπερδευτεί, δεν ήξερα πως να διαχειριστώ την αυτοεκτίμηση μου, αλλά αυτό έρχεται από μέσα μας και από κανένα τρίτο.

Ξέρεις τι πραγματικά θες;

Δεν γνώριζα τι ήθελα όταν ξεκίνησα να βγαίνω. Ήθελα ένα σοβαρό άντρα για να τακτοποιηθώ. Ήθελα πραγματικά να μείνω μόνη μου και να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους. Χωρίς να το θέλω μπέρδεψα μερικούς άντρες, επειδή ήθελαν σοβαρές σχέσεις σε αντίθεση με εμένα.

Κάποιος μου έγραψε πως όταν έχασε τη γυναίκα του, ήθελε μόνο μια φίλη για σεξ. Ένας άλλος ήθελε μια σύντροφο, αλλά δεν ήθελε να μείνουν μαζί. Είναι καλό να έχεις ένα στόχο πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση του συντρόφου σου.

Είσαι σίγουρη ότι έχεις ξεπεράσει αυτό που συνέβη, ώστε να συγκεντρωθείς σε κάποιον άλλο;

Μπορεί να σου είναι δύσκολο, γιατί δεν έχεις ιδέα μέχρι να το δοκιμάσεις. Προσπάθησα να βγώ με κάποιον μετά το θάνατο του συζύγου μου, αλλά ήμουν χαμένη μέσα στις αναμνήσεις μου. Ότι και να κάναμε μου θύμιζε εκείνον και όλα όσα είχαμε δεί μαζί, αλλά και όσα δεν προλάβαμε γιατί τον έχασα νωρίς. Μετά από κάθε ραντεβού προσπαθούσα να κρατήσω τα δάκρυα μου.

Επίσης είχα πάρα πολλές τύψεις γιατί πέθανε στα χέρια μου. Μέχρι να λύσω τα θέματα μου, δεν μπορούσα να βοηθήσω κανένα, γιατί ζούσα ακόμα στο παρελθόν.

Προσπάθησα να διαχειριστώ τις τύψεις μου μιλώντας σε κάποιον ειδικό, αλλά δεν ήμουν έτοιμη να βγώ, μέχρι να σταματούσαν οι φωνές στη συνείδηση μου. Βρισκόμουν σε αδιέξοδο.

Έχεις επανέλθει συναισθηματικά;

Ξεκίνησα να βγαίνω δοκιμαστικά για μερικούς μήνες μετά την απώλεια μου και σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να λειτουργήσω με κάποιον άλλο. Ήμουν όμως αρκετά πληγωμένη και ευάλωτη, ένιωθα ότι είχα ανάγκες. Αν το ραντεβού μου ακυρωνόταν ή δεν ήταν διαθέσιμο ένιωθα μια τεράστια απελπισία.

Χρειαζόμουν παρέα και τη χρειαζόμουν τώρα.

Τα ραντεβού μπορεί να φέρουν απόρριψη και κριτική. Βγήκα με ορισμένους που ήθελαν να αλλάξω, για να εξυπηρετήσω τις ανάγκες τους. Τώρα πια γελάω και προχωράω μπροστά. Μετά από ένα χρόνο όμως που έχω μείνει μόνη μου αναρωτιέμαι, «Τι κάνω λάθος; Για ποιό λόγο δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο;»

Αν κάποιος δεν μπορεί να σε εκτιμήσει είναι δικό του πρόβλημα. Όταν όμως νιώθεις ευάλωτη και σε απορρίψουν, μπορεί να είναι καταστροφικό.

Αν ακόμα ψάχνεις να βρείς τον εαυτό σου, δεν είσαι έτοιμη να βγείς με κάποιον. Καλύτερα να περάσεις το χρόνο σου με τους φίλους σου, μέχρι να καταλάβεις ποιά είσαι σε αυτό τον κόσμο.

Πως είναι τα επίπεδα ενέργειας σου;

Τα πρώτα δύο χρόνια ένιωθα εξαντλημένη. Υπήρχε ένα κομμάτι γραφειοκρατίας που με κρατούσε πίσω, αλλά όλη η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα τραυματική για εμένα. Αλλάζει όλη σου η ζωή.

Σίγουρα υποτίμησα τις δυνάμεις μου όταν φρόντιζα τον σύζυγο μου.Τώρα πρέπει να ξοδέψω όλη μου την ενέργεια για να φροντίσω τον εαυτό μου. Με τις καλύτερες προθέσεις μου, πήγα με τα πεθερικά μου διακοπές, τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του. Κοιμόμουν αρκετά, κουραζόμουν από τα αξιοθέατα και μου άρεσε που είχα βγεί έξω από τις συνήθειες μου.

Σχεδόν 14 μήνες μετά το θάνατο του, ανακάλυψα τα ταξίδια με σκοπό να συναντήσω κάποιον και να δώ καινούρια μέρη. Δεν είχα όμως την κατάλληλη ενέργεια για να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Προσπάθησα να κάνω βόλτες με φίλους πριν αρχίσω την αναζήτηση ενός νέου συντρόφου. Τα ραντεβού εξάλλου είναι εξαντλητικά, να το θυμάστε.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/