Μαλακά μπισκότα με κακάο και m&m’s για τα παιδιά (και όχι μόνο!)

0

Είμαι του γλυκού με ξέρετε. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι δεν ξέρω να μαγειρεύω. Ευτυχώς που υπάρχει η αγαπημένη μας Ερμιόνη Τυλιπάκη και το food blog της «The one with all the tastes» (http://theonewithallthetastes.com/). Ερμιόνη, σου’ ρχεται! (ταπεράκι).

Μαλακά μπισκότα με κακάο και m&m’s

Υλικά για 14 μπισκότα:

85 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
64 σοκολατένια καραμελάκια τύπου m&m’s

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.

 photo EpsilonXiOmegaPhiUpsilonLambdaLambdaOmicronKappaOmicronUpsilonZetaIotaNuAlphaGammaEpsilonUpsilonSigmaEpsilonOmegaNu-SIDE_zps95858759.jpgΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά­σιγά στον κάδο το μίγμα του αλευριού. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες με μέγεθος περίπου όσο ένα καρύδι και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τις

πιέζουμε απαλά με το χέρι μας να πλατύνουν και κατόπιν τοποθετούμε 4 καραμελάκια στην επιφάνεια κάθε μπισκότου.

Ψήνουμε τα μπισκότα μας στη μεσαία θέση του φούρνου για 10′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.

Περισσότερες συνταγές από την Ερμιόνη, θα βρείς στο blog της «The one with all the tastes»(http://theonewithallthetastes.com) και στο βιβλίο της  «Στη κουζίνα των γεύσεων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός»!