Κοχύλια σαλάτα με τόνο

0

Και όταν λέμε «κοχύλια» φυσικά δεν εννοούμε όστρακα αλλά «κοχύλια» ζυμαρικό. Εγώ παίρνω ΜΑΚΒΕΛ από τον Σκλαβενίτη που είναι τέλεια (δεν το λέω για διαφήμιση, πραγματικά μου αρέσουν πολύ τα συγκεκριμένα ζυμαρικά) ενώ το κοχύλι έχει το καλό ότι κλείνει μέσα του όλη τη γέμιση. Πολλά είπαμε, καιρός να φάμε!

Υλικά (για 2 άτομα)
2 κούπες κοχύλια ζυμαρικό
2 καρότα τριμμένα
2 κουτ.σούπας μαγιονέζα (κατά προτίμηση light)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης πράσινη
1 κονσέρβα τόνο μεγάλη
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και όπως θέλετε εσείς (καλά βρασμένα ή al dente) και τα αφήνετε να σουρώσουν. Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρότα, τον τόνο και την πιπεριά. Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε και αυτά στο μπώλ, ρίχνετε πιπέρι, λάδι, μαγιονέζα και το ξύσμα και ανακατεύετε καλά. Είναι πανεύκολη και πάρα μα πάρα πολύ νόστιμη.
Προσοχή: Υπάρχει μεγαλή πιθανότητα να τη φάτε όλη μόνοι σας!

 *Η φωτογραφία είναι από το argiro.gr διότι τη δική μας σαλάτα δεν προλάβαμε να τη φωτογραφίσουμε. Η τύχη της αγνοείται (στις κοιλιές μας!).