Αλμυρό κέικ με Εν Ελλάδι γαλοπούλα καπνιστή, τυρί και κολοκύθα
Υλικά
280 γρ. φαρίνα
200 γρ. κολοκύθα κόκκινη
1 συσκευασία combi Εν Ελλάδι γαλοπούλα καπνιστή + edam μειωμένων λιπαρών
230 γρ.γάλα
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια την καπνιστή γαλοπούλα και το edam.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το τυρί και τη γαλοπούλα και αλατοπιπερώνετε.
Χτυπάτε καλά τα αβγά με το γάλα με αβγοδάρτη και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το τυρί, τη γαλοπούλα και την κολοκύθα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την καλύπτετε με χαρτί φούρνου και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το κέικ στους 150 βαθμούς για 45-50′ περίπου.
Αν δεν βρείτε κολοκύθα μπορείτε να την αντικαταστήσετε είτε με κολοκυθάκια είτε με γλυκοπατάτες.
Πηγή: http://www.cretafarm.gr/
Σχόλια