Η πρώην μου έγραψε το παιδί μας σε ιδιωτικό γυμνάσιο εν αγνοία μου. Τί μπορώ να κάνω νομικά για να την αποτρέψω;

0

Γειά σας

Είμαι πατέρας ενός 12χρονου αγοριού, του οποίου την επιμέλεια έχει η μητέρα του. Η μητέρα του, συνταξιούχος, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη μου και αγνοώντας κάθε δυνατότητα και επιχείρημά μου, αποφάσισε την εγγραφή του παιδιού σε ιδιωτικό γυμνάσιο. Θα μπορούσατε παρακαλώ να μου πείτε ποιές νομικές δυνατότητες αποτροπής της παραπάνω εγγραφής έχω;

Απαντά ο δικηγόρος κύριος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Σύμφωνα με το άρθρο 1518 του Αστικού Κώδικα, « η επιμέλεια του προσώπου του τέκνου περιλαμβάνει ιδίως την ανατροφή, την επίβλεψη, τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του, καθώς και τον τόπο διαμονής του.» Συνεπώς και δεδομένου ότι η μητέρα ασκεί την επιμέλεια, αυτή αποφασίζει σχετικά με την εγγραφή του τέκνου στο ιδιωτικό γυμνάσιο καθώς είναι θέμα που αφορά την μόρφωσή του.

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι είναι αντίθετο στο συμφέρον του τέκνου σας, τότε αποφασίζει το δικαστήριο, στο οποίο θα πρέπει εσείς να προσφύγετε και βεβαίως, φέρετε το βάρος της αποδείξεως περί του ότι το παιδί βλάπτεται πηγαίνοντας σε ιδιωτικό σχολείο αντί σε δημόσιο. Σε περίπτωση που η πρώην σύζυγός σας, ζητήσει περισσότερα χρήματα, λόγω των εξόδων που θα προκύψουν με την εγγραφή στο ιδιωτικό σχολείο, τότε κατά την εκδίκαση της σχετικής αιτήσεως στο δικαστήριο, περί αναπροσαρμογής της διατροφής, θα ληφθούν υπ’ όψιν τόσο οι δικές σας, όσο και της συζύγου σας οικονομικές δυνατότητες καθώς και το συμφέρον του παιδιού.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Webhttp://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!