Η γυναίκα μου κοιμάται αλλού χωρίς να γνωρίζω πού λόγω ενός καυγά. Θεωρείται αυτό εγκατάλειψη συζυγικής στέγης;

0

Εδώ και 3 μέρες, η γυναίκα μου κοιμάται τα βράδια αλλού, χωρίς να γνωρίζω, πού, λόγω ενός καυγά, που είχαμε. Θεωρείται αυτό εγκατάλειψη συζυγικής στέγης;

Ευχαριστώ

Απαντά ο δικηγόρος κύριος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Το άρθρο 1439 του Αστικού Κώδικα στην δεύτερη παράγραφο ορίζει τα εξής : «Εφόσον ο εναγόμενος δεν αποδεικνύει το αντίθετο, ο κλονισμός τεκμαίρεται σε περίπτωση διγαμίας ή μοιχείας αυτού, εγκατάλειψης του ενάγοντος ή επιβουλής της ζωής του από τον εναγόμενο, καθώς και σε περίπτωση άσκησης από τον εναγόμενο ενδοοικογενειακής βίας εναντίον του ενάγοντος.»

Αυτό σημαίνει ότι ο σύζυγος που θα επικαλεστεί την εγκατάλειψη, θα πρέπει να αποδεικνύει ότι ο σύζυγος που εγκατέλειψε το σπίτι, είχε πρόθεση χωρισμού. Επίσης το χρονικό διάστημα της εγκατάλειψης, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να δημιουργείται η πεποίθηση της εγκατάλειψης. Οι τρείς μέρες που λείπει η σύζυγός σας από το σπίτι, δεν είναι ικανό διάστημα για να θεωρηθεί εγκατάλειψη συζυγικής εστίας.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Webhttp://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!