Κρήτη: Οικογένεια με 3 παιδιά ζει στο σκοτάδι και στη παγωνιά-Απειλούν να απολύσουν τον πατέρα (βίντεο)

0

Ζουν επί 9 χρόνια σε ένα σπίτι εγκαταλελειμμένο δίχως ρεύμα και δίχως τα απαραίτητα για να μπορέσει να επιβιώσει μια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά. Ο Κώστας και η Μαρία Διακαντώνη από το Ηράκλειο, μέσα στο σκοτάδι κάθε νύχτα έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανέχειας, αυτής που τους έσπρωξε μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Πέρασαν το χειμώνα δίχως θέρμανση και  μ’ ένα σπασμένο παράθυρο που δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν αφού δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

 

Τρία παιδιά ζουν μέσα στο κρύο

Μέσα στην παγωνιά τα τρία τους παιδιά ηλικίας 11, 9 και έξι ετών,  βίωσαν και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής, στο χώρο αυτό που προσπαθούν μετά βίας οι νέοι γονείς, να μετατρέψουν σε σπίτι.

Η είδηση ότι ο Κώστας που εργάζεται ως συμβασιούχος στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, θα βρεθεί και πάλι σύντομα στην ανεργία, «πάγωσε» όλες τους τις ελπίδες. Αν οι δυσκολίες όπως λένε ήταν «βουνό» πάνω από τα κεφάλια τους μέχρι σήμερα, από δω και στο εξής, μόνο με τη λέξη απογοήτευση μπορούν να περιγράψουν αυτό που νιώθουν.

Η ιστορία του Κώστα και της Μαρίας λένε οι ίδιοι είναι μια από τις πολλές που κρύβονται πίσω από τους αριθμούς των ανθρώπων που βιώνουν τα χρόνια της κρίσης την λεγόμενη ακραία φτώχεια. Οι ίδιοι όμως δεν αισθάνονται αριθμοί, εξακολουθούν όπως λένε να ονειρεύονται πως μια μέρα θα μπορέσουν να παρέχουν στα παιδιά τους αυτά που πρέπει, αρκεί να τους το επιτρέψουν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Πηγή:http://www.neakriti.gr