fbpx

Ο γιατρός δεν είναι άνθρωπος, δεν δικαιούται να αρρωστήσει; Ένας παιδίατρος ξεσπά!

| 11 Φεβρουαρίου 2019
ADVERTISEMENT

Ο παιδίατρος Γεώργιος Τσόλας, μεσ’ από τον προσωπικό του λογαριασμό, ξεσπά για όλους εκείνους που δεν σέβονται το επάγγελμα του παιδιάτρου. Πιο συγκεκριμένα γράφει τα εξής:


Το έχω ξαναγράψει, αλλά ουδείς συγκινείται. Ο καθένας τον εαυτούλη του κι ας καίγεται ο κόσμος.
Ο γιατρός δεν είναι άνθρωπος!
Ο γιατρός δεν δικαιούται να αρρωστήσει, είναι από ατσάλι!
Ο γιατρός δεν έχει Κυριακή, δεν έχει αργία, δεν έχει οικογένεια, ούτε προσωπική ζωή.
Σήμερα τυγχάνει να είμαι άρρωστος. Θέλω να ξεκουραστώ. Θέλω να ησυχάσω το κεφάλι μου. Στο κάτω κάτω Κυριακή είναι βρε αδελφέ! 
Αλλά οοόχι! Ακόμη και ορισμένοι που από χθες βράδυ ξέρουν ότι είμαι κρεβατωμένος, δεν παρέλειψαν να με καλέσουν σήμερα για να με ρωτήσουν κάτι- ανούσιο κατά κανόνα- για το παιδί τους. Άλλοι πάλι, σε ρωτάνε κάτι, τους δίνεις οδηγίες, δεν κρατάνε σημειώσεις και μετά σε ξανακαλούν- τι κι αν είναι Κυριακή- για να σε ρωτήσουν ξανά τα ίδια για τα οποία τους έχεις ήδη απαντήσει.
Χώρια τα μηνύματα, οι φωτογραφίες και τα βιντεάκια σε Viber, whattsapp, messenger, e-mail, sms κλπ. Τους τιμάς με τη «φιλία» σου στα ΜΚΔ κι αυτοί σου βγάζουν την πίστη.
Η άλλη λέει «γιατρέ, το παιδί βήχει 2 βδομάδες, δεν έρχεστε από το σπίτι να το δείτε;»!!! Από το σπίτι; Γιατί; Γιατί από το σπίτι; Σπίτι μόνο τα νεογνά κατ´ εξαίρεση. Για τα υπόλοιπα υπάρχει το ιατρείο. Νομίζουν ότι έχουν τον υπηρέτη τους!
Έχουμε και το άλλο τώρα που αναλάβαμε τη διεύθυνση της Παιδιατρικής Metropolitan:
«Γιατρέ, ξέρετε είμαστε πολύ φίλοι με τον τάδε τάδε της τάδε ειδικότητας στο Metropolitan ή έχουμε κουμπαριά κλπ». Και τι μου το λες βρε φίλε; Σιγά το πράγμα! Εγώ και οι συνάδελφοί μου, φροντίζουμε το ίδιο καλά όλα τα παιδιά του κόσμου. Τι μου τα λες αυτά και με εκνευρίζεις; Θες να μου πεις ότι και καλά είσαι κάποιος; Συγκινήθηκα τώρα!

Εν κατακλείδι, σε αυτή τη χώρα έχουμε χάσει το μέτρο. Δεν σεβόμαστε την προσωπική ζωή του γιατρού, δεν σεβόμαστε τον γιατρό όπως συμβαίνει παντού στον πλανήτη, νομίζουμε ότι επειδή πληρώνουμε 40 ή 50€ στην επίσκεψη που θα του κάνουμε, μπορούμε να τον ενοχλούμε άπειρες φορές με ό,τι βλακώδες κατεβάσει η κούτρα μας κι όποια ώρα ή μέρα μας κατέβει- προφανώς δεν αναφέρομαι στα σοβαρά περιστατικά τα οποία όμως είναι το μικρότερο ποσοστό των οχλήσεων και γι’ αυτό στις αργίες υπάρχουν και τα εφημερεύοντα νοσοκομεία- , δεν σεβόμαστε τίποτα ως λαός.


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ