Το Ουφάκι: Το νέο παιδικό βιβλίο του Αυγούστου Κορτώ από τις Εκδόσεις Πατάκη

0

«Με λένε Μάνο, είµαι οχτώ ετών, κι η µαµά µου είναι µάγισσα…»

Έτσι ξεκινά η ιστορία του Μάνου, που έχει πολλά άγχη
–αν θα θυµηθεί το µάθηµα όταν η δασκάλα τον σηκώσει στον πίνακα, αν οι γονείς του θα µείνουν αγαπηµένοι ή θα χωρίσουν, αν η οµάδα του θα χάσει στον τελικό…– κι όταν πέφτει να κοιµηθεί, δεν τον πιάνει ύπνος, είναι όλο «Ουφ!» και «Ουφ!». Αλλά η µαµά του, επειδή είναι µάγισσα, έρχεται, παίρνει τα ουφάκια απ’ το στήθος του, τα πετάει κάτω, τα πατάει και τα σκοτώνει.

Μέχρι που µια µέρα ένα ουφάκι εµφανίζεται µπροστά του και του εξηγεί ότι δεν είναι κακό – ότι, µάλιστα, είναι ίσως ο καλύτερος φίλος του. Κι ότι πρέπει να το βοηθήσει να γλιτώσει.

Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους, για το άγχος που τρώει παππούδες και εγγόνια και για το πώς καµιά φορά αυτό που φοβόµαστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε µπορεί να αποδειχτεί ένας αόρατος κολλητός µας φίλος.

O Πέτρος (ή Αύγουστος ή Πετραύγουστος ή Αυγουστόπετρος – κανείς δεν ξέρει πώς να τον φωνάξει) όταν ήταν μικρός, είχε πολλά, πάρα πολλά ουφάκια, αλλά η μαμά του, που ήταν μάγισσα χωρίς μαγικά, του έδειξε πώς να συμβιώνει αρμονικά μαζί τους. Τώρα πια, τα ουφάκια είναι οι καλύτεροί του φίλοι.

Το παιδικό βιβλίο «Το Ουφάκι» του Αύγουστου Κορτώ μαθαίνει στα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, να κοινωνικοποιούνται, να συνυπάρχουν με πολλά διαφορετικά παιδιά και να ζουν ομαδικά.

Η Πέρσα Ζαχαριά, η οποία ανέλαβε την εικογράφηση του βιβλίου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και ζωγραφική στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος, ενώ παράλληλα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά. Έχει εικονογραφήσει τα βιβλία Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου (εκδ. Παπαδόπουλος, 2014), το οποίο βραβεύτηκε για το κείμενο και την εικονογράφηση από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Το όνειρο του Πέτρου της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή (εκδ. Πάργα, 2015), Μικρά ξυπνήματα της Εύης Γεροκώστα (εκδ. Παρρησία, 2016) και Το φτεράκι και το μικρό του ξε-πέταγμα στον κόσμο της Βάσιας Παρασκευοπούλου (Εκδ. Πατάκη, 2017).

Το βιβλίο «Το Ουφάκι» μπορείς να βρεις εδώ