Καθαρίστρια Χάος: Το βιβλίο της Κατερίνας Κρις για ανήλικα και ενήλικα παιδιά!

0

Η Κατερίνα Κρις γράφει και εικονογραφεί βιβλία για παιδιά, αλλά και για μεγάλους, και για μαμάδες, και για δασκάλους….

Γράφει βιβλία που έχουν πολλές αναγνώσεις και, όταν τα διαβάζεις, ό,τι κι αν είσαι, γίνεσαι πιο ευτυχισμένος, πιο χαρούμενος και πιο δυνατός.

katharistria_xaos_cover

Το Καθαρίστρια Χάος δημιουργήθηκε για –και «επιθυμεί»– να το διαβάσουν κυρίως παιδιά που, όπως λέει και η δημιουργός του, ίσως νιώσουν κι αυτά λίγο πιο όμορφα για το μέρος που γεννήθηκαν, να σταματήσουν να τακτοποιούν τα χιλιάδες πρέπει και τις άπειρες κριτικές μέσα στο μυαλό τους, ν’ αφήσουν όλες τις μικρές ανασφάλειες της παιδικής τους ψυχής να ξεπηδήσουν εδώ κι εκεί, για να δημιουργήσουν τα πιο υπέροχα και πρωτότυπα πράγματα.

Ας κρατήσουμε αυτή της τη σκέψη στο μυαλό μας κι ας έχουμε πάντα στον νου μας πως όσοι περιπλανιούνται μέσα στον χρόνο και στον λαβύρινθο των σκέψεων δεν έχουν απαραίτητα χαθεί.

Το βιβλίο έχει λάβει Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου στα Public Book Awards 2017 και όπως λέει και η συγγραφέας και εικονογράφος του, Κατερίνα Κρις «Είναι η ίδια η ζωή. Είναι οι εκπλήξεις της. Είναι οι ηλιοφάνειες και οι καταιγίδες της…Είναι οι ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές που έρχονται εκτός προγράμματος». 

Όπως εξομολογείται η ίδια, καθώς το έγραφε, είδε τον εαυτό της μέσα σε αυτό.  «Τα παιδιά είναι σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο ενήλικες από εμάς και οι ενήλικες δεν θα πάψουν ποτέ να είναι παιδιά. Η Καθαρίστρια Χάος έχει ένα κοινό. Και είναι τα παιδιά και οι γονείς» έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Το Καθαρίστρια Χάος φτιάχτηκε για να μας θυμίζει πως τα ανακατέματα (και τα ξεκαθαρίσματα) της ζωής είναι εδώ όχι για να μας τρομάζουν, αλλά για να μας εκπλήσσουν.

Μπορείς να το βρεις εδώ