Η κόρη του αρραβωνιαστικού μου φέρεται άσχημα. Φοβάμαι μη γυρίσει στη μητέρα της

0

Με τον αρραβωνιαστικό μου είμαστε μαζί σχεδόν τρία χρόνια, και έχει τρία παιδιά. Η κόρη του ήταν πάντα πολύ πιο δύσκολο παιδί από τους δύο γιούς του. Όταν την πρωτογνώρισα είχαμε αρχίσει να δενόμαστε, και κάναμε πολλά πράγματα μαζί καθώς εκείνη την περίοδο η μητέρα της δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στην ζωή της.

Ο αρραβωνιαστικός μου και η πρώην του χώρισαν πάρα πολύ άσχημα, και εκείνη τον κατηγορεί συνέχεια στα παιδιά. Τώρα λοιπόν που η μητέρα της είναι πιο ενεργά στη ζωή της, βρίσκω αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στο χαρακτήρα τους, και θεωρώ ότι βάζει λόγια για εμένα στο παιδί.

Καταλαβαίνω την ανάγκη της να δεθεί με την μητέρα της, ειδικά εφόσον εκείνη έλειπε για χρόνια μετά το χωρισμό. Ο χαρακτήρας της είναι έντονος, είναι επικριτική μερικές φορές και φοβίζει τα αδέρφια και τον πατέρα της. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δικό της λάθος, της φερόμαστε με πολύ φροντίδα και δεν έχει αίσθηση υπευθυνότητας.

Ξέρω ότι όταν είναι στη μητέρα της, της φέρεται σαν να είναι πριγκίπισσα. Μου το είπε ο αδερφός της, αλλά το έχω διαπιστώσει και μόνη μου. Είμαι δασκάλα, και έχω δεί σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις τα πράγματα να παίρνουν άσχημη τροπή. Η μητέρα της αρνείται να μιλήσει με κάποιον ειδικό και δεν θέλει να συζητάει θέματα που αφορούν την από κοινού κηδεμονία.

Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε να βάζουμε όρια στο σπίτι μας, θα επιλέξει να μείνει με την μητέρα της όταν μεγαλώσει γιατί εκεί νιώθει πιο άνετα. Ο αρραβωνιαστικός μου και εγώ δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, και σκεφτόμαστε να μιλήσουμε σε κάποιον ειδικό. Τι προτείνετε;

Αγαπητή φίλη,

Μην συγκρίνεις τα αρνητικά του χαρακτήρα της κόρης του αρραβωνιαστικού σου, με την μητέρα της, ειδικά όταν είναι μπροστά (είτε εκείνη είτε ο αδερφός της). Τα παιδιά που έχουν βιώσει ένα έντονο διαζύγιο, αντιμετωπίζουν έντονες προκλήσεις. Είναι μόνο 11, και βρίσκεται σε ευαίσθητη ηλικία.

Αν ο αδερφός της κάνει παράπονα για την συμπεριφορά της όταν είναι στη μητέρα της, πρέπει να ακούς χωρίς να κρίνεις. Η δουλειά σου είναι να συμπεριφέρεσαι σωστά και στα τρία παιδιά όταν είναι μαζί σου, αλλά ο πατέρας τους θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις.

Υπάρχουν πτυχές του εαυτού της που θα την βοηθήσουν καθώς μεγαλώνει, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις να μετατρέψεις την ενέργεια της σε κάτι θετικό. Τα αθλήματα, το θέατρο ή άλλες δραστηριότητες μπορεί να έχουν θετική επιρροή επάνω της.

Ένας ειδικός μπορεί να βοηθήσει – καθώς θα έχει ένα ελεύθερο μέρος να μιλήσει για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή της. Πρέπει να θέσεις όρια στο σπίτι σου. Οι τσακωμοί ανάμεσα στα αδέρφια είναι αναπόφευκτοι, αλλά η κακή συμπεριφορά είναι αδιαπραγμάτευτα μη αποδεκτή.

Δείξε της την αγάπη σου ακόμα και όταν σε δοκιμάζει. Κάνε το καλύτερο που μπορείς  για να ξέρει ότι είσαι με την δική της πλευρά, χωρίς να την αφήνεις να σε ελέγχει.

Πηγή : http://www.denverpost.com/