fbpx

Γονείς προσοχή: Δεν είναι χαριτωμένο να απαντούν τα παιδιά στο τηλέφωνο. Είναι επικίνδυνο! (οδηγίες προστασίας)

| 26 Ιουνίου 2019
ADVERTISEMENT

Οι καιροί που ζούμε ως γνωστόν είναι επικίνδυνοι για μικρούς και μεγάλους. Ειδικά τα παιδιά κινδυνεύουν πιο πολύ από ποτέ γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να είμαστε δέκα φορές πιο προσεκτικοί. Ένα παιδί πρέπει να γνωρίζει από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία ότι απαγορεύεται ρητά να απαντάει στο τηλέφωνο, ιδιαίτερα σε νούμερα που δεν γνωρίζει είναι -δεν είναι οι γονείς του στο σπίτι, να δίνει προσωπικά στοιχεία σε αγνώστους ή να ανοίγει την πόρτα. Δυστυχώς πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να απαντούν στο τηλέφωνο και το βρίσκουν και χαριτωμένο ενώ είναι άκρως επικίνδυνο. Επικίνδυνο όχι μόνο γιατί μπορεί κάποιος δικός σας άνθρωπος να θέλει άμεση βοήθεια και το παιδί να τον καθυστερεί, αλλά επικίνδυνο και για το ίδιο το παιδί. Δείτε γιατί!

Οδηγίες για που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά αν αναγκαστικά πρέπει να απαντήσουν στο τηλέφωνο


ADVERTISEMENT

  • Στο τηλέφωνο απαγορεύεται να λες το όνομα ή το επίθετο σου.
  • Εάν αυτός που παίρνει ρωτήσει το όνομά σου, ρώτα τον με ποιον θέλει να μιλήσει και αν δεν γνωρίζει το όνομα κάποιου μέλους της οικογένειάς σου, τότε κλείσε το τηλέφωνο.
  • Αν αυτός που καλεί σε ρωτήσει «Σε ποιο τηλέφωνο πήρα;» ή «Που έχω καλέσει;» ρώτησέ τον ποιον ψάχνει ή σε ποιον αριθμό κάλεσε.
  • Απαγορεύεται να λες σε κάποιον άγνωστο στο τηλέφωνο ότι είσαι μόνος/η στο σπίτι. Αν σε ρωτήσει που είναι οι γονείς σου, του λες ότι έχουν δουλειά ή ότι είναι στο μπάνιο και δεν μπορούν να απαντήσουν και αν θέλει να αφήσει μήνυμα. 
  • Απαγορεύεται να δίνεις τη διεύθυνσή σου όταν στη ζητούν στο τηλέφωνο.
  • Αν κάποιος καλέσει και σου μιλήσει με αγένεια ή σου πει άσεμνες κουβέντες τότε κλείσε το τηλέφωνο, αν όμως η συσκευή έχει αναγνώριση κλήσης, γράψε σε ένα χαρτί τον αριθμό πριν κλείσεις.
  • Ποτέ δεν πρέπει να λες «ναι» σε τηλεφωνικές πωλήσεις ούτε ότι οι γονείς σου δεν είναι σπίτι και δεν μπορούν να αγοράσουν. Ζήτα το τηλέφωνο του πωλητή/της πωλήτριας και πες του ότι θα τον/την καλέσει ο μπαμπάς/η μαμά αργότερα.
  • Πάντα να ρωτάς ποιος είναι πριν ανοίξεις την πόρτα. Εάν δεν γνωρίζεις αυτόν που σου χτυπάει τότε απαγορεύεται να ανοίξεις. Αν η μαμά και ο μπαμπάς σου λείπουν και το άτομο που χτυπάει δεν φύγει τότε κάλεσε αμέσως την αστυνομία.
  • Οι γονείς πρέπει να έχουν όλους τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης αποθηκευμένους στο τηλέφωνο συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου ενός αξιόπιστου συγγενή ή φίλου ώστε το παιδί να καλέσει άμεσα χωρίς να χρονοτριβήσει. Αποθήκευσε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης σε κάθε πλήκτρο ώστε το παιδί να καλέσει ακόμα πιο άμεσα.

Από κει και πέρα εναπόκειται στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους παρόχους επικοινωνίας να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πηγή: edmsafeparent.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ