Αν το παιδί σου αρρωσταίνει συχνά, μπορεί να φταίει το στρώμα

0
Little girl lying down on her new comfortable mattress

Όταν ο Γιώργος ήταν μωρό, σπεύσαμε να πάρουμε το καλύτερο στρώμα, τη καλύτερη κούνια και γενικά όλα τα «καλύτερα», που πιάνει τους γονείς μια υστερία να αγοράσουν και καλά κάνουν. Ειδικά το στρώμα είναι τεράστια υπόθεση, ίσως εκείνο που θέλει τη μεγαλύτερη προσοχή από όλα όσα αγοράζεις για το παιδί, οπότε οφείλεις να του πάρεις κάτι εξαιρετικά ποιοτικό κυρίως όμως να το συντηρείς καλά. Όχι μόνο για να διατηρήσεις σωστή τη στάση του σώματος αλλά και γιατί είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις πως τις-τουλάχιστον-8 ώρες που το παιδί σου περνάει επάνω σε αυτό, δεν θα αρρωσταίνει συχνά και δεν θα δεις τις αλλεργίες του να κάνουν πάρτι, ούτε θα απειληθεί η υγεία του από ακάρεα, ψύλλους και άλλα έντομα που φωλιάζουν στις επιφάνειές τους.

Πολλές φορές όταν τα παιδιά μας κολλάνε κάποια ίωση ή αντιμετωπίζουν αρκετά συχνά διάφορες αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα, λέμε πως φταίει ο καιρός, η υγρασία, ο Γιαννάκης που ήρθε άρρωστος στο σχολείο, το χαμηλό ανοσοποιητικό του παιδιού και το κακό το μάτι αλλά ο νους μας δεν πάει καθόλου στο κρεβάτι του. Ειδικά τον χειμώνα που τα καλοριφέρ μας δουλεύουν στο φούλ, η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία είναι οι πιο κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν στο στρώμα, ακάρεα και ψύλλοι. Το στρώμα του παιδιού λοιπόν, το κοίταξες;

Το θέμα φυσικά είναι να το προλάβεις όλο αυτό και να μην φτάσεις σε σημείο να σηκώσεις όλο το σπίτι στο πόδι (φίλη μου βρήκε ψύλλους στον καναπέ της και ξεσήκωσε όλο το σπίτι, ένα μήνα καθάριζε και τελειωμό δεν είχε). Και μπορείς να το προλάβεις με το εντομοκτόνο Pankill, που καταπολεμά ακάρεα, ψύλλους, αράχνες, κουνούπια (κουνούπι Τίγρης), μυρμήγκια, κατσαρίδες και άλλα βαδιστικά και ιπτάμενα έντομα που μπορούν να κάνουν το στρώμα του παιδιού σου, δεύτερο σπίτι τους.

Το σημαντικό με το Pankill είναι ότι δεν απωθεί μόνο τη στιγμή που έχει γίνει η «ζημιά», αλλά ότι προλαμβάνει να μην γίνει. Επίσης βασικό είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικά οικονομικό προϊόν, αν σκεφτείς ότι για να καλέσεις ένα συνεργείο γι’ αυτή τη δουλειά θα σου κοστίσει 5πλάσια χρήματα και θα είναι μόνο για μία φορά ενώ με το Pankill η διάρκεια δράσης- σε εσωτερικούς χώρους-φτάνει μέχρι και τους 3 μήνες. Είναι Ευρωπαϊκό προϊόν, χωρίς τοξικολογική σήμανση και έτοιμο για χρήση.

Τέλος, εκτός από το στρώμα του Γιώργου, ψεκάζω τον καναπέ αλλά είναι ό,τι πρέπει και για τα χαλιά αφού -μην γελιόμαστε-με τη τηλεόραση και τα παιχνίδια, το παιδί μέχρι κάποια ηλικία περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο σαλόνι, καθισμένο στο πάτωμα. Έτσι τον χειμώνα έχουμε το Pankill στο ντουλάπι της κουζίνας και το καλοκαίρι στη βεράντα μιας που μένουμε σε περιοχή με πολύ πράσινο, οπότε ψεκάζουμε τις φυλλωσιές και οπουδήποτε φωλιάζουν έντομα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πεις «τον έπιασαν πάλι οι αλλεργίες του», τσέκαρε πρώτα το στρώμα!


*Το παραπάνω άρθρο, αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας, με την εταιρία Dafnagro για το προϊόν Pankill. Στο Singleparent.gr, διαλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

Σύνταξη-Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Χαριτάκη
Photo Credit (non product): Singleparent.gr
©Singleparent.gr copyright | All rights reserved