Επανατοποθέτηση πρώην σχολικών φυλάκων, τρίτεκνοι και μονογονείς

0
Την οριστική ανακοίνωση επανατοποθέτησης συνολικά 526 πρώην σχολικών φυλάκων (τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών), που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον τρόπο αυτόν, το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιείται έτσι, ώστε να καλυφθούν κενά στον κρίσιμο τομέα της υγείας (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των πρώην σχολικών φυλάκων με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου και στενό συνεργάτη του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των σχολικών φυλάκων και της απόφασης που τους καλεί να κάνουν αιτήσεις για να γίνουν βοηθοί θαλάμου. «Οι σχολικοί φύλακες θα βοηθήσουν το νοσηλευτικό έργο-είναι 526 αιτήσεις άρα ένας στους τρεις θα βρει δουλειά» είπε ο υπουργός. Τόνισε ότι προηγούνται οι τρίτεκνοι αλλά στην απόφαση έχουν ενταχθεί επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έχουν ενδιάμεσες μορφές αναπηρίας.

Ο υπουργός δήλωσε άγνοια για το τι θα γίνει με εκείνους που δεν θα πληρούν τα κριτήρια και τελικά δεν θα προσληφθούν και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ανάγκες υπάρχουν αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τη συνολική ροή των αιτημάτων. Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν αδικείται».