7 δουλειές από σπίτι!

0

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα σχεδόν όλων των μαμάδων, και ειδικά των μονογονέων, είναι ο συνδυασμός δουλειάς και ανατροφής του παιδιού στο σπίτι. Από τη μία το παιδί είναι πολύ μικρό οπότε η μητρική παρουσία, του είναι απαραίτητη και από την άλλη η εύρεση εργασίας στις μέρες μας είναι δύσκολη εκτός σπιτιού, ποσώ δε μάλλον εντός. Ωστόσο το παράδειγμα της Φανής, μόνης μαμάς ενός κοριτσιού 8 ετών σήμερα, που ξεκίνησε τη καριέρα της φυλάσσοντας παιδιά και αυτή τη στιγμή είναι η πιο περιζήτητη μπέιμπι σίτερ της περιοχής της, μας δείχνει πως δεν πρέπει να απογοητεύεστε!

Για αρχή λοιπόν καλό είναι να αναγνωρίσετε τις ικανότητες και τα χόμπι σας, ώστε να δείτε ποιο από αυτά μπορεί να σας αποφέρει έστω και λίγα χρήματα. Παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες που θα αυξήσουν το εισόδημά σας… από σπίτι!

Φύλαξη παιδιών

Εάν έχετε τους απαραίτητους τίτλους σπουδών ή απλώς αγαπάτε τα παιδιά, βάλτε μια αγγελία στην εφημερίδα ή στο ίντερνετ, πείτε το στους φίλους σας, ζητήστε από τον φούρναρη της περιοχής σας να κολλήσει μπροστά από την ταμειακή μηχανή ένα χαρτάκι με την αγγελία σας. Πιστέψτε μας, είναι τόσο λίγοι οι εργαζόμενοι σήμερα που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τις δουλειές τους. Επίσης στο site superntantades.gr,μπορείτε να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας, τη φωτογραφία σας και άλλες πληροφορίες τις οποίες μπορούν να δούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και να σας καλέσουν.Μια μέση τιμή φύλαξης σήμερα, ανέρχεται περίπου στα 5 ευρώ / ώρα και  ανάλογα με τα προσόντα σας (π.χ. αν έχετε τίτλο σπουδών) το ποσό αυτό ανεβαίνει. Επειδή όμως πολλοί γονείς ίσως να σας δούν με επιφύλαξη ή να μην θέλουν σας προσλάβουν επειδή μαζί με το δικό τους παιδί θα έχετε και το δικό σας, ίσως να πρέπει να ρίξετε λίγο τη τιμή για να τους δελεάσετε.

Πωλήσεις

Ξέρω με το που διαβάζετε τη λέξη, σας έρχεται στο νου ο πλασιέ που σας μοστράρει αποφλοιωτές και τάπερ στη πόρτα σας και βγάζετε σπυριά. Αλλά αυτό που σας προτείνουμε, δεν είναι ακριβώς έτσι και μάλιστα, αν το πάρετε ζεστά, μπορείτε να κερδίσετε ένα καλό ποσό δουλεύοντας από το σπίτι τις ώρες και τις μέρες που θέλετε. Μπορείτε να γραφτείτε στην εταιρία Oriflame όπου η εγγραφή για να μπορείτε να προωθείτε τα καλλυντικά της είναι δωρεάν ενώ αν κάνετε αίτηση στη σελίδα της Avon εδώ  θα επικοινωνήσει  μαζί σας κάποιος αντιπρόσωπος ο οποίος θα σας επισκεφθεί για να σας ενημερώσει. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να εγγραφείτε και στην ανερχόμενη, αλλά πολλή γνωστή εταιρία καλλυντικών και κυρίως αρωμάτων,  FM Group όπου συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ , θα επικοινωνήσει μαζί σας, κάποιος αντιπρόσωπος της εταιρίας. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να εγγραφείτε και στις τρείς ή σε περισσότερες εταιρίες, που θα σας εξασφαλίσουν ένα σίγουρο χαρτζιλίκι αν όχι ένα καλό εισόδημα.

Έχεις σκύλο; Έχω σκύλο

Όσοι έχουν σκύλο είναι σαν να έχουν ένα παιδί ακόμα. Οι εργαζόμενοι πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να τον βγάλουν βόλτα και οι ηλικιωμένοι προλαβαίνουν, αλλά δεν μπορούν. Μπορείτε όμως να το κάνετε εσείς συνδυάζοντας παράλληλα και την εκπαίδευση του παιδιού σας σε θέματα φιλοζωΐας. Βάλτε μια αγγελία στις κολώνες της γειτονιάς, πείτε το στους γείτονες, πλησιάστε ανθρώπους που βλέπετε ότι έχουν σκύλο και κάντε γνωστές τις υπηρεσίες σας. Μια άλλη καλή ιδέα είναι η φύλαξη κατοικιδίου το καλοκαίρι στο σπίτι σας, όταν το αφεντικό του πρέπει να φύγει διακοπές. Επειδή τα ξενοδοχεία ζώων είναι λίγο τσιμπημένα, υπάρχει μεγάλη περίπτωση με μια καλύτερη τιμή, να σας προτιμήσουν κι αν μείνουν ικανοποιημένοι, στο μέλλον να σας προτιμήσουν περισσότεροι!

Μπομπονιέρες γάμων-βαπτίσεων

Η νύφες ή οι μαμάδες των νεοφώτιστων δύο πράγματα δεν έχουν: Πολλά λεφτά και χρόνο. Για αυτό, αν είστε του καλλιτεχνικού και το κατέχετε, μπορείτε να φτιάχνετε μπομπονιέρες στο σπίτι σας κάνοντας φυσικά καλύτερες τιμές από αυτές που «παίζουν» στην αγορά. Τα πράγματα εδώ όμως δεν είναι απλά. Αν απλώς τυλίγετε τούλια ή βάζετε κουφέτα σε κουτιά, δεν έχετε πολύ μέλλον. Πρέπει να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας ώστε να έχετε μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα ενώ πολύ οικονομικά υλικά (κορδέλες, διακοσμητικά, κουτάκια, γάζες κλπ.) μπορείτε να βρείτε στο Very Nice day, στο 123 mpomponieres αλλά και στο Elxis. Το facebook και η blogger θα σας βοηθήσουν να διαδώσετε τη δουλειά σας και να αποκτήσετε πελατεία. Ξέρω κοπέλα που ξεκίνησε ακριβώς έτσι, και πλέον για να σου κάνει τις μπομπονιέρες πρέπει να την «κλείσεις» έξι μήνες πρίν. Γιατί όχι κι εσείς;

Μοδίστρα

Με την έξαρση της οικονομικής κρίσης, πολύς κόσμος στρέφεται στα παραδοσιακά επαγγέλματα της μοδίστρας ή του τσαγκάρη για να μεταποιήσει τα ρούχα ή τα παπούτσια του και να γλιτώσει χρήματα από μια νέα αγορά. Η μοδιστρική είναι μια δημιουργική και ενδιαφέρουσα τέχνη με την οποία, εκτός από ρούχα, μπορείτε να κάνετε και πολλά άλλα πράγματα (μπομπονιέρες, τσάντες, κουρτίνες κλπ.). Σε περίπτωση που το κατέχετε κι έχετε και φαντασία, θα γίνετε περιζήτητη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό κεφάλαιο για ραπτομηχανή (η οποία ξεκινάει από 140 ευρώ-βρήκαμε μια πολλή καλή της εταιρίας Singer στα καταστήματα Κωτσόβολος εδώ ενώ οδηγίες για το πώς να επιλέξετε ραπτομηχανή, μπορείτε να δείτε εδώ) για υλικά και προπάντων για μαθήματα που μπορείτε να κάνετε:
α)  στη Μοδιστρούλα, με τις τιμές των σεμιναρίων να απεικονίζονται εδώ
β) στο Λύκειο Ελληνίδων Κιάτου
γ) στη Modart στη Θεσσαλονίκη αλλά και
δ) στο πασίγνωστο κέντρο μόδας και ραπτικής Burda με υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά , Σύρο αλλά και Κύπρο με τα σεμινάρια τρίμηνης διάρκειας να ανέρχονται στα 240 ευρώ συν ΦΠΑ, ποσό το οποίο μπορείτε να δίνετε με δόσεις.  Επίσης, όταν γίνετε βετεράνος ή αν είστε ήδη, μπορείτε να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα ραπτικής σε όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τα βήματά σας ή να φτιάχνετε ρούχα και να τα πουλάτε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Το Pinterest σε αυτή τη περίπτωση θα σας βοηθήσει διαδίδοντας και αναδεικνύοντας καλύτερα τη δουλειά σας!

Διαμεσολαβήτρια ηλεκτρονικών αγορών

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν κάτι που είδαν στο ebay.com, στο Amazon ή σε κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού αλλά δεν το τολμούν είτε επειδή φοβούνται μην εξαπατηθούν είτε επειδή δεν έχουν χρεωστική κάρτα και φοβούνται να δώσουν την πιστωτική τους είτε απλά διότι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με ταχυδρομεία, επιστροφές κλπ. Αυτό μπορείτε να το αναλάβετε εσείς με ένα μικρό αντίτιμο, το οποίο θα προσαρμόζεται ανάλογα με την υπηρεσία που προσφέρετε (συνεννοήσεις με το κατάστημα, αγορά, επιστροφή κλπ.). Το μόνο που χρειάζεστε για αυτή τη δουλειά είναι υπολογιστή, σύνδεση στο ίντερνετ και μία gift card. Τέλος, καλό είναι να παίρνετε προκαταβολικά τα χρήματα από τους πελάτες για να μην έχετε παρεξηγήσεις ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Μία σελίδα στο facebook για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, θα προωθήσει καλύτερα τη δουλειά σας.

Υπηρεσίες τηλε-γραμματείας

Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες προσπαθούν να βρούν γραμματειακή υποστήριξη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατάτε τα τηλέφωνα και τα ραντεβού του εκάστοτε επιχειρηματία και να στέλνετε email ή να απαντάτε σε αυτά. Δεν χρειάζεστε κεφάλαιο, αρκεί να έχετε έναν υπολογιστή, σύνδεση στο ίντερνετ και ένα τηλέφωνο. Μεγάλη προσοχή στο οικονομικό κομμάτι ώστε να μην επιβαρυνθείτε έξοδα της εταιρίας όπως π.χ. τα τηλεφωνήματα σε πελάτες για λογαριασμό του εργοδότη σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσεγγίσετε εταιρίες που ζητάνε προσωπικό, να τους στείλετε το βιογραφικό σας και να τους εξηγήσετε τις υπηρεσίες σας. Αγγελίες καριέρας μπορείτε να βρείτε στο Kariera.gr, στο Skywalker.gr και για την Κύπρο, στο ergodotisi.com

Καλή αρχή και καλή επιτυχία!