fbpx

Μηλόπιτα με Κρέμα της Σοφίας Παπαδοπούλου: Η συνταγή που έχει ξεσηκώσει το διαδίκτυο!

| 1 Νοεμβρίου 2020
ADVERTISEMENT

Την βλέπουμε παντού τον τελευταίο καιρό να την φτιάχνουν και να ορκίζονται στην επιτυχία της. Μηλόπιτα με κρέμα λοιπόν της Σοφίας Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια του σαιτ Προκομμένες Συνταγές και υπόσχομαι να τη φτιάξω τις επόμενες μέρες να σας τα πω από πρώτο χέρι!


  • Για την κρέμα:
  • 1 αυγό

  • 50γρ. ζάχαρη

  • 15γρ. κορν φλάουρ

  • 250ml γάλα

  • Για τη ζύμη:
  • 2 αυγά

  • 100γρ. ζάχαρη

  • 100ml γάλα

  • 100γρ. σπορέλαιο

  • 4-5 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ αλεύρι

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 2-3 κ.γ. κανέλα

  • 1 βανίλια

  • 2 μήλα μεγάλα ή 3 μικρά σε κυβάκια

Μηλόπιτα με Κρέμα


ADVERTISEMENT

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για την κρέμα:
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το γάλα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • Για τη ζύμη:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, την κανέλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, όσο πάρει, μέχρι να έχουμε έναν χυλό ούτε πολύ ρευστό ούτε σφιχτό.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
  • Προσθέτουμε τα μήλα στο χυλό και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι (μεγέθους 24×32εκ.) που προηγουμένως το έχουμε λαδώσει.
  • Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε διαγώνιες γραμμές πάνω από τη μηλόπιτα.
  • Ψήνουμε στους 180° για μισή ώρα.
  • Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ