Φιλαράκια: 18 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη διάσημη τηλεοπτική σειρά!

0

9 χρόνια χωρίς τα αγαπημένα μας «Φιλαράκια» κι όμως ακόμη μας εκπλήσσουν. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες ή μεγάλες ιστορίες για τη Rachel, τον Joey, τον Chandler, τη Monica, τη Phoebe και τον Ross που δεν γνωρίζουμε, όπως:

1. Η Lisa Kudrow (Phoebe) προοριζόταν αρχικά για μία άλλη σειρά αλλά οι σκηνοθέτες άλλαξαν γνώμη και την απέλυσαν πρίν καν βγεί εκείνη η εκπομπή στον αέρα, αφήνοντας τη Lisa να πάρει το ρόλο της Phoebe. Η Lisa έχει πεί σε συνέντευξή της πως «Αυτή η απόλυση, ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί!».
 photo phoebe_zps486339d3.jpg
2. Παρ’ όλο που δεν έλαβε ποτέ τα εύσημα, ένα μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου ο Paul Swain, ήταν ο εμπνευστής της ιδέας να τοποθετηθεί ο θρυλικός μαγνητικός πίνακας στη πόρτα του διαμερίσματος που έμεναν ο Joey με τον Chandler!
 photo board_zps911c2721.jpg
3. Πρίν αποφασιστεί η σειρά να ονομαστεί «Φιλαράκια», τα μέλη του συνεργείου είχαν σκεφτεί άλλους τίτλους όπως «Insomnia Cafe», «Φίλοι σαν εμάς»  και «Έξι σε ένα»! (αυτό το τελευταίο θυμίζει σαμπουάν…)

4. Ο David Schwimmer (Ross) ήταν ο πρώτος που προσελήφθη στο cast καθώς οι σεναριογράφοι όταν έγραφαν το ρόλο του Ross, είχαν στο μυαλό τους τον συγκεκριμένο ηθοποιό!
 photo friends2_zps19339671.jpg

5. Οι έξι φίλοι πρίν από κάθε επεισόδιο είχαν ένα δωμάτιο όπου μαζεύονταν όλοι μαζί και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μπεί όσο ετοιμάζονταν για το show.

6. Η Courteney Cox (Monica) ήταν προορισμένη να παίξει τη Rachel, αλλά όταν διάβασε το σενάριο, είπε στους σεναριογράφους πως σαν χαρακτήρας ήταν περισσότερο κοντά στο ρόλο της Monica!
 photo courteney_cox_friends_credits_m_zpsd7d9147b.jpg

7. Ο David Schwimmer (Ross) σκηνοθέτησε 10 επεισόδια της σειράς, ένα από τα οποία ήταν και εκείνο που η Rachel είπε στον Ross πως ήταν έγκυος στο παιδί του!

8. Ο Joey και η Monica, αρχικά προορίζονταν ως το ζευγάρι της παρέας το οποίο στη πορεία κατέληξε να είναι ο Chandler και η Monica.
 photo joeyandmonica_zps8627cd5b.jpg
9. Πρίν τα Φιλαράκια η Courteney Cox (Μόνικα), είχε παίξει σε διάφορα διαφημιστικά σπότ,  κι ήταν το πρώτο άτομο που είπε τη λέξη «περίοδος» στην Εθνική Τηλεόραση για μία διαφήμιση των ταμπόν «Tampax».

10. Οι συν-δημιουργοί της σειράς, Marta Kauffman και David Crane, είναι επίσης συν-δημιουργοί του τραγουδιού της σειράς «I’ll Be There For You» που ερμηνεύει το συγκρότημα «Rembrants».

11. Οι δημιουργοί της σειράς, προσέθεσαν στο σενάριο την εγκυμοσύνη της Phoebe για να καλύψουν την πραγματική εγκυμοσύνη της Lisa Kudrow όταν κυοφορούσε το γιό της, Julian!
 photo phoebepregnant_zps857e076c.jpg

12. Όταν η Rachel ψάχνει να βρεί Παπά για το γάμο του Chandler και της Monica’s, βρίσκει έναν Έλληνα Ορθόδοξο Παπά ο οποίος βγαίνει από μία τελετή γάμου ενός ζευγαριού ονόματι «Αναστασάκη/Παπασιφάκη». Στη πραγματικότητα το επώνυμο της Jennifer Aniston που υποδύεται τη Rachel είναι Αναστασάκη καθώς η ίδια είναι Ελληνικής καταγωγής. Ο πατέρας της το μετέτρεψε σε «Aniston» πρίν εκείνη γεννηθεί.
 photo weddingfriends_zps3fdf294c.jpg

13. Κάποια από τα γέλια του ζωντανού κοινού της σειράς κόβονταν στο μοντάζ για να μπορούν να ακούγονται οι διάλογοι των ηθοποιών!

14. Ο Marcel η μαϊμού του Ross, στη πραγματικότητα ήταν θηλυκιά και την έλεγαν Katie.

15. Ο μεγάλος άσπρος σκύλος που είχαν στο διαμέρισμά τους ο Joey με τον Chandler στη πραγματικότητα ανήκε στη Jennifer Aniston (Rachel). Ένας φίλος της τον έκανε δώρο για γούρι όταν πήρε το ρόλο και εκείνη τον δώρισε στη σειρά!
 photo dogfriends_zps51aae5ea.jpg

16. Εκτός από τη Sara Ferguson που έπαιξε σε ρόλο έκπληξη, και ο Richard Branson, CEO της εταιρίας Virgin Airlines, έκανε ένα επίσης γρήγορο πέρασμα από τη σειρά, υποδυόμενος τον πωλητή τουριστικών ειδών.

17. H Lisa Kudrow (Phoebe) έπαιζε ήδη σαν guest star στη σειρά «Mad About You» στην οποία υποδύονταν για δύο χρόνια την Ursula Buffay, πρίν τα «Φιλαράκια» βγούν στον αέρα. Οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν να φτιάξουν τη Phoebe, τη δίδυμη αδερφή της Ursula,  ώστε να δημιουργήσουν ένα «πέρασμα» ανάμεσα στις δύο σειρές.

 photo ursula_zpsd6ee1ca0.jpg

18. Ο ηθοποιός που υποδύεται τον πατέρα του Joshua, φίλος της Rachel, είναι στη πραγματικότητα ο John Bennett Perry, πατέρας του ηθοποιού Matthew Perry που υποδύονταν τον Chandler!

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το απόσπασμα του επεισοδίου όπου η Rachel ανακοινώνει στον Ross ότι είναι έγκυος στο παιδί του!