Δώστε το παλιό σας βιβλίο και πάρτε ένα άλλο δωρεάν !

0

Επειδή είναι αυτονόητο ότι τα βιβλία δε χαίρονται όταν μαζεύουν σκόνη, αλλά θέλουν να κυκλοφορούν και να διαβάζονται από όσα περισσότερα άτομα γίνεται, η «Μυλόπετρα» έχει βάλει ως στόχο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των βιβλιοφάγων στην οδό Μπενάκη, εν όψει και του 5ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού, με την υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
Η αρχή έγινε και τα πρώτα βιβλία βρίσκονται ήδη στα ράφια της σκαλιέρας στον πεζόδρομο της Μπενάκη, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως εξής: Ο χρήστης δίνει ένα βιβλίο και παίρνει ένα άλλο. Φυσικά, μπορεί να αφήσει και τα παλιά βιβλία του που έχει διαβάσει ή επειδή δεν έχει χώρο στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιον άλλον να τα διαβάσει. Για να κάνει κάποιος χρήση της βιβλιοθήκης, δε χρειάζεται ούτε συνδρομή ούτε εγγραφή σε κάποιο μητρώο. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή και προσβάσιμη τις ώρες λειτουργίας της «Μυλοπετρας», δηλαδή όλες τις ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ και την Κυριακή μόνο πρωί.

Πηγή: http://www.tharrosnews.gr/