Έγινα μαμά με σπέρμα δότη και δεν το μετάνιωσα ποτέ!

0

Το βλέπω ότι είσαι αμήχανη. Σκέφτεσαι, « Δεν είσαι άσχημη, έχεις μια καλή δουλειά, σίγουρα θα μπορούσες να βρείς κάποιον για να κάνεις μια σωστή οικογένεια! Δεν είσαι τόσο μεγάλη, δεν μπορούσες να περιμένεις λίγο παραπάνω και να τα έχεις όλα;

Σου αρέσει να μου λες πόσο δύσκολη πρέπει να είναι η ζωή μου. Πόσο μόνη είμαι, λες και μένω σε ένα έρημο νησί. Κάποιοι από εσάς αναφέρεστε στην κόρη μου και μένα, σαν να είμαστε ζευγάρι. Άλλοι λένε ότι δεν είναι φυσιολογικό, λες και η κόρη μου κλωνοποιήθηκε.

Νομίζω θα ήταν πολύ πιο εύκολο για πολύ κόσμο εάν είχα κάνει ένα one night stand ή αν με είχε εγκαταλείψει ένας άπιστος σύζυγος. Είναι πολύ πιο απλό στερεότυπο για να το κανοήσεις – απερίσκεπτα ή σαν θύμα. Έπρεπε να περιμένω υπομονετικά τον κύριο Σωστό, παρά να επιλέξω να μείνω έγκυος από έναν άγνωστο δότη σπέρματος. Δεν έπρεπε να φερθώ τόσο εγωιστικά. Οι επιλογές της ζωής μου από ότι φαίνεται ,είναι δύσκολες για να τις κατανοήσει κανείς εύκολα. Η αποτυχία των οικογενειών που βλέπω γύρω μου, είναι κοινωνικά πολύ πιο αποδεκτή.

Τι έχει μετά; Μια γυναίκα που είναι προληπτική, που κάνει  αυτή την επιλογή για τον εαυτό της; Είμαι η ενσάρκωση μιας απειλής στην κλασσική οικογένεια, που από ότι βλέπω κρέμεται από μια κλωστή. Δεν ήθελα να με βλέπουν έτσι. Δεν το είδα να έρχεται. Απλά το αποφάσισα, και πρίν φύγει η ευκαιρία, ήθελα να γίνω μητέρα και έδωσα αυτό το δώρο στον εαυτό μου. Στα 37 μου η ζωή μου απέκτησε νόημα.

Ποιός ξέρει τι θα φέρει το μέλλον, αλλά θα σου πω ένα μυστικό. Μέχρι στιγμής, εγώ και η πέντε ετών κόρη μου, είμαστε πιο ευτυχισμένες από ποτέ!

Πηγή : https://www.theguardian.com/