Βαρέθηκα να ακούω βλακείες για το πώς θα γνωρίσω κάποιον μετά το διαζύγιο

0

Μετά το διαζύγιο, μπήκα σε αρκετά σαιτ γνωριμιών, διάβασα αρκετά βιβλία για τις γνωριμίες και απέκτησα συνδρομή σε κάθε είδους newsletter. Είναι μια χαζή τακτική, για να γνωρίσεις κάποιον.

Είναι πλέον η δεύτερη χρονιά που έχω χωρίσει και αποφάσισα να καθαρίσω τα email μου. Οι περισσότεροι τίτλοι από τα συγκεκριμένα σαιτ με εκνεύρισαν ιδιαίτερα μπορώ να πω.

«Τα τρία βασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες, για να τραβήξουν την προσοχή ενός άντρα»

«Αν ήξερες τι είναι σωστό, θα του το έλεγες»

«Μπορούν τα ρούχα να σε βοηθήσουν να τραβήξεις τον άντρα που θες;»

«Απλοί τρόποι για να αλλάξεις το μυαλό και την καρδιά του»

Το μόνο που μπορώ να πω είναι, με δουλεύετε; Δεν μπορώ να ακούω άλλες βλακείες.

Όλα αυτα τα email υποδεικνύουν ότι κάτι κάνουν λάθος οι γυναίκες. Ότι, αν αλλάξουμε έστω και λίγο, θα μπορέσουμε να έχουμε τον άντρα των ονείρων μας.

Οι γυναίκες (ίσως και οι άντρες) αντιμετωπίζουν αρκετά μεγάλη κριτική. Με θεωρούν ελκυστική γυναίκα και το πιστεύω, αλλά υπάρχουν μέρες που κοιτάζω στον καθρέφτη και δεν μου αρέσω. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τέτοιες μέρες. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας δίνει συμβουλές για το πως πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό ή την εμφάνιση μας για να βρούμε τον κατάλληλο.

Αυτή η συμβουλή μας περνάει το υποσυνείδητο μήνυμα ότι οι άντρες είναι τέλειοι και πως εμείς χρειαζόμαστε το κατάλληλο δόλωμα για να τους κάνουμε να «τσιμπήσουν». Μου θυμίζει μια συμβουλή που μου έδωσε μια φίλη μου μετά το διαζύγιο, μου είπε ότι χρειάζεται να αλλάξω τη μουσική που ακούω, αν θέλω να βρώ κάποιον.

Δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα, ούτε τα ρούχα μου, ούτε το πως δείχνω, ούτε τη μουσική που ακούω για να τραβήξω κάποιον κοντά μου. Αν είμαι ψεύτικη απέναντι του, ποια θα είναι η ομορφιά στο να γνωρίσει το χαρακτήρα μου;

Πιστεύω στην προσωπική ανάπτυξη και όλοι μπορούμε να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Συζητάω με φίλους και γνωστούς και ζητάω τις συμβουλές τους, όταν θέλω να βγώ με κάποιον. Έτσι όμως είναι η ζωή και ότι κάνεις πρέπει να σε εξελίσσει, να σε κάνει καλύτερο και πιο χαρούμενο άνθρωπο.

Το σωστό άτομο θα έρθει κοντά σου γι αυτό που είσαι και από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι ποτέ δεν ήθελα να βγώ με κάποιον που δεν είναι πραγματικά ο εαυτός του. Οι μάσκες θα πέσουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή.

Πιστεύω στην αυθεντικότητα του χαρακτήρα και θεωρώ ότι έτσι μπορεί να φέρεις ένα άτομο κοντά σου και όχι μέσω μιας αναζήτησης στο ίντερνετ. Όταν βρεθεί ο κατάλληλος για εσένα και νιώσεις ευάλωτη απέναντι του, μπορείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και όλα όσα ελπίζεις να πάρεις από εκείνον. Μερικές φορές θα έχεις καλά αποτελέσματα, άλλες όμως όχι.

Όμως αυτό θα πει ζωή.

Πηγή: http://divorcedmoms.com/