Τη μέρα του πατέρα, γιορτάζουμε τους μπαμπάδες που βάζουν τα παιδιά τους πάνω απ’ όλα!

  0

  Η Ημέρα του Πατέρα πλησιάζει. Ένας λόγος παραπάνω για να γιορτάσουμε τους στοργικούς, και ενεργά παρόντες στη ζωή των παιδιών τους, μπαμπάδες:

  • Τους μπαμπάδες, που βάζουν πάνω απ’ όλα τα παιδιά τους, ακόμα και αν ο γάμος τους βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

  • Τους μπαμπάδες, που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την πρώην γυναίκα τους, αντί να τις συκοφαντούν στα παιδιά τους.

  • Τους μπαμπάδες, που κρατάνε ένα κοινό μέτωπο με την πρώην τους και διατηρούν μία φιλική σχέση συνεργασίας.

  Οι πατεράδες που επιλέγουν να διατηρούν ένα κοινό μέτωπο με τον άλλο γονέα, προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά τους για τις δυσκολίες της ζωής. Τα παιδιά αυτά, ξέρουν ότι οι γονείς τους τα αγαπάνε και ότι οι ανάγκες τους μπαίνουν πρώτες. Αυτά τα συναισθήματα, της εκτίμησης, της αγάπης, και της ασφάλειας, θα τα κουβαλάνε για πάντα μαζί τους.

  Πέρα από τον σημαντικότατο ρόλο στη ζωή των παιδιών τους, οι μπαμπάδες είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να αποτελούν πρότυπο αντρικής φιγούρας για εκείνα. Είναι εκείνοι που δημιουργούν και χτίζουν το μέλλον της κοινωνίας και είναι αυτοί που δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά τους, τα οποία, πολλά από αυτά, θα γίνουν και αυτοί μπαμπάδες στο μέλλον.

  Πολλές φορές, οι μπαμπάδες έχουν κακή φήμη, επειδή δεν συμμετέχουν τόσο πολύ στη ζωή των παιδιών τους, όσο οι μητέρες. Πολλοί ισχυρίζονται πως, επειδή οι μπαμπάδες δεν γεννάνε, δεν έχουν την ίδια σύνδεση, που έχει ένα παιδί με τη μητέρα του. Όμως, κάθε οικογένεια είναι μοναδική και τη σήμερον ημέραν, πολλοί είναι οι μπαμπάδες που καλλιεργούν, συνειδητά, μια βαθύτερη σχέση με τα παιδιά τους.

  Τα παιδιά παρατηρούν και νιώθουν τα πάντα, ακόμα και αν δεν μπορούν να το εκφράσουν, και τείνουν να θυμούνται σημαντικές πτυχές της παιδικής τους ηλικίας, όπως:

  • Τη δυναμική της σχέσης μεταξύ του πατέρας τους και της συζύγου του
  • Τη συμπεριφορά του πατέρα τους απέναντι στη σύζυγο/σύντροφό του
  • Τον τρόπο που ο μπαμπάς τους χειρίζεται τις συγκρούσεις

  Όταν ένας γάμος τελειώνει, το παιδί θα θυμάται πάντα τον τρόπο με τον οποίο χώρισαν οι γονείς του. Θα γίνει μέρος της προσωπικότητάς του.

  Η επιλογή του να καθιερώσετε ένα ήσυχο και ειρηνικό περιβάλλον στην αρχή, μπορεί να είναι αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμο όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια.

  Γιορτάζουμε τους μπαμπάδες που βάζουν πρώτα τα παιδιά τους!

  Πηγή: divorcedguygrinning.com