Πως να διατηρήσεις τη σεξουαλική σου ζωή μετά τα 50

0

Το να μεγαλώνεις μπορεί να είναι τρομακτικό. Τα πράγματα δεν πάνε όπως θες και τίποτα δεν μένει σταθερό. Είναι καλώς ή κακώς, η φυσική εξέλιξη της ζωής.

Βλέπουμε διαφημίσεις για το Viagra, άρα μπορούμε να καταλάβουμε τη σύγχυση που υπάρχει για το σεξ, μετά τα 50. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να αγνοούμε ό,τι μας συμβαίνει σεξουαλικά, καθώς μεγαλώνουμε. Το σώμα μας αλλάζει, το ίδιο και η σεξουαλική μας ζωή.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κάτι κακό, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μια καινούρια αρχή. Ρωτήσαμε λοιπόν τους ειδικούς να μας εξηγήσουν τι μπορεί να περιμένει ένα ζευγάρι, καθώς μεγαλώνει και οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

Ποιές είναι οι σεξουαλικές αλλαγές που μπορεί να βιώσει το σώμα μας, καθώς μεγαλώνουμε;

Μερικές αλλαγές μπορεί να είναι σεξουαλική δυσλειτουργία, πεσμένα στήθη, ξηρότητα στον κόλπο κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις σεξ.

Υπάρχουν 80χρονοι εκεί έξω που η σεξουαλική τους ζωή, θα μπορούσε να κάνει ένα 20χρονο να κοκκινήσει. Η ηλικία λοιπόν δεν είναι το πρόβλημα. Όπως και στην εφηβεία, το σώμα περνάει από μια σειρά αλλαγών και όπως είναι αναμενόμενο, κάποια στιγμή το συνηθίζεις. Υπάρχουν αρκετοί ειδικοί εκεί έξω, που μπορεί να σε μάθουν πως να κάνεις απίστευτο σεξ στα 50,60 και 70. Ίσως και περισσότερο από όταν έκανες όταν ήσουν 20.

Τι πρέπει να κάνεις όταν ξεκινάς να περνάς τις σεξουαλικές αλλαγές της ηλικίας σου;

Ναι, ίσως να χρειάζεται να πάρεις ένα χάπι, να δείς κάποιον ειδικό ή να χρησιμοποιήσεις κάποια λιπαντικά. Το πιο σημαντικό όμως από όλα, είναι να επικοινωνείς.

Αν δεν μπορείς να έχεις διάθεση, εξαιτίας της πεσμένης λίμπιντο ή της ξηρότητας που νιώθεις, πες το στο σύντροφο σου, μην τον/την αφήσεις να πιστεύει ότι δεν σου αρέσει πια.

Τα σώματα και των δύο αλλάζουν και δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε γι αυτό. Δεν μπορείς όμως να περιμένεις να καταλάβει το ταίρι σου τι συμβαίνει, αν δεν του μιλήσεις γι αυτό. Μόνο έτσι θα μπορείτε να βρείτε ένα τρόπο, για να διατηρήσετε το πάθος ανάμεσα σας.

Τι μπορείς να κάνεις τώρα, για να έχεις καλύτερη σεξουαλική ζωή στο μέλλον;

Να είσαι περιπετειώδης. Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα ζευγάρια που είναι πιο σεξουαλικά ενεργά σε νεότερη ηλικία, θα είναι περισσότερο προετοιμασμένα για τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή τους αργότερα.

Έχει νόημα. Εξάλλου είχαν συνηθίσει να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα και να βρίσκουν αυτό που δουλεύει καλύτερα για εκείνους.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι, να θυμάσαι ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός.

Το σώμα σου αλλάζει. Οι αλλαγές αυτές όμως μπορεί να σταματήσουν την σεξουαλική σου ζωή ή να σε βοηθήσουν να βρείς καινούριους τρόπους για να εκφράσεις την αγάπη σου και να δημιουργήσεις έναν πιο βαθύ και ιδιαίτερο δεσμό στην σχέση σου.

Σημασία έχεις πως το αντιμετωπίζεις εσύ.

Πηγή: http://www.yourtango.com/