fbpx

Οικογένειες στρατιωτικών: Μεγαλώνοντας μόνη τα παιδιά γιατί η αγάπη ζει μακριά

| 29 Μαΐου 2017
ADVERTISEMENT

Είναι ιδιαίτερη τιμή να υπηρετεί ο σύντροφος σου στο στρατό. Είτε είναι στο πεζικό, είτε στην αεροπορία είτε στο ναυτικό, είναι ιδιαίτερη η υπερηφάνεια που θα νιώσεις επειδή ρισκάρει τη ζωή του, αν χρειαστεί για να υπερασπιστεί τη χώρα.

Δεν υπάρχει όμως τίποτα πιο τρομακτικό. Φοβάσαι σε μια έκτακτη ανάγκη, τι μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο που αγαπάς και πάνω από όλα, δεν ξέρετε πως να συμπεριφερθείτε σαν οικογένεια στρατιωτικού.


ADVERTISEMENT

Οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες, ακόμα και στις καλύτερες στιγμές, είναι όμως ακόμα δυσκολότερες όταν το ένα μέλος είναι στο στρατό. Πως να μεγαλώσεις τα παιδιά σου ώστε να νιώθουν ότι και οι δύο γονείς, είναι κομμάτι της ζωής τους; Πως μπορείς να αγαπάς έναν άνθρωπο που ζεί σε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο από το δικό σου; Πως μπορείς να είσαι σίγουρος/η, ότι ξέρει πως έχει την αγάπη και την υποστήριξη σου;

Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος/η σε αυτές τις ανησυχίες. Υπάρχουν άπειρες οικογένειες στρατιωτικών όπως η δική σου, που έχουν μεγαλώσει με τον ένα γονιό, αφού ο άλλος είναι συνέχεια απών.

Ρωτήσαμε μια ομάδα από ειδικούς, να μας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές τους για το συγκεκριμένο μοντέλο οικογένειας και τις συζύγους τους. Προτείνουν λοιπόν 3 πράγματα που μπορεί να κάνει κάθε οικογένεια, όταν το ένα μέλος λείπει αρκετά συχνά, ή έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση:

Πρέπει να καταλάβεις ότι ο σύντροφος σου βρίσκεται σε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο, που δεν μπορείς να καταλάβεις.

Είναι το πιο δύσκολο από όσα μπορεί να κάνεις, γιατί είναι αδύνατο να καταλάβεις τι μπορεί να συμβεί σε μια έκτακτη κατάσταση.


ADVERTISEMENT

Είναι λογικό να νιώθεις φοβισμένη και τρομαγμένη όταν σου κλείσει ξαφνικά το τηλέφωνο στη μέση της συνομιλίας, χωρίς να σε αποχαιρετίσει. Σίγουρα στον πραγματικό κόσμο αυτό θα ήταν αγένεια.

Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι ο σύντροφος σου, δεν βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο. Για εκείνους, δεν υπάρχει ευκαιρία να σε χαιρετίσουν ή να σου πουν ότι θα σε πάρουν τηλέφωνο μετά. Είναι σημαντικό να έχεις άτομα να σε στηρίζουν σε αυτές τις στιγμές, όπου θα σου θυμίζουν ότι δεν είναι επιλογή του συντρόφου σου να φέρεται με το συγκεκριμένο τρόπο.

Αποδέξου ότι αυτό που νιώθεις είναι φυσιολογικό.

Όταν δεν μπορούμε να εισπράξουμε ενδιαφέρον από το σύντροφο μας, νιώθουμε αυτόματα ντροπή και ίσως βγάλουμε αυτό το συναίσθημα σε τρίτους. Είναι φυσιολογικό αλλά όχι υγιές. Όταν νευριάζεις μαζί του/της γιατί δεν σε πήρε τηλέφωνο, δεν θα λύσεις κάτι, στην πραγματικότητα θα νιώσεις χειρότερα.

Βρές μια ομάδα να σε στηρίξει ή μίλησε σε κάποιον ειδικό για αυτά που νιώθεις και σε ενοχλούν. Αν τα αφήσεις, θα παγιωθούν μέσα σου και ίσως περάσεις την ένταση στα παιδιά σου. Τα συναισθήματα σου δεν είναι λάθος, απλά πρέπει να τα χειριστείς σωστά.

Βρες τρόπους να ενσωματώσεις το σύντροφο σου στην καθημερινότητα σας.

Προσπάθησε να βρεις τρόπους επικοινωνίας π.χ. μέσω Skype, messenger ή viber. Στείλε του φωτογραφίες με τα παιδιά, με το φαγητό που μαγείρεψες σήμερα και τις ζωγραφιές τους. Αν μπορείς, δημιούργησε ένα κουτί από αναμνήσεις.

Είναι δύσκολο να αγαπάς κάποιον όταν είναι μακρυά. Είναι κάτι που μόνο μια δυνατή οικογένεια μπορεί να υποστηρίξει, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Να θυμάσαι ότι ο σύντροφος σου θα γυρίσει σπίτι και μέχρι τότε, δεν είσαι μόνη σου.

Πηγή: http://www.yourtango.com/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ