fbpx

9 ζόρια που τραβάμε κι εμείς οι παντρεμένες μαμάδες με τους μπαμπάδες των παιδιών μας

| 27 Ιανουαρίου 2020
ADVERTISEMENT

Αν ρωτήσετε 10 παντρεμένα ζευγάρια στη σειρά, όλα θα σας πουν το ίδιο πράγμα: ότι ο έγγαμος βίος είναι δύσκολος. Είτε πρόκειται για τους πέντε πρώτους μήνες είτε για τα επόμενα 20 χρόνια άντρες και γυναίκες γνωρίζουν έχουν δεκάδες πράγματα να αναφέρουν που τους φέρνουν στα όριά τους και κάνουν το γάμο αβίωτο κατά περιόδους.

Ψάχνοντας ποια μπορεί να είναι τα προβλήματα σε ένα γάμο παρατήρησα ότι στα περισσότερα άρθρα γινόταν αναφορά για το τι μπορούσαν ή τι έπρεπε να κάνουν οι γυναίκες για να βελτιώσουν το γάμο τους. Τι γίνεται με τους άντρες, σκέφτηκα; Εκείνοι δεν έχουν καμιά ευθύνη; Εκείνοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν το γάμο τους;


ADVERTISEMENT

Αναρωτήθηκα και εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πόσο συχνά τα προβλήματα σε ένα γάμο οφείλονται στους άντρες. Από περιέργεια έστειλα μήνυμα σε 10 παντρεμένες φίλες μου και τις ρώτησα «Πες μου κάτι που κάνει ο άντρας μου και σε βγάζει έξω τα ρούχα σου». Οι απαντήσεις που έλαβα ήταν ίδιες με όλα αυτά που κατά καιρούς έχω ακούσει από άλλα παντρεμένα ζευγάρια.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους άντρες και γυναίκες βλάπτουν το γάμο τους. Ωστόσο είναι οι γυναίκες αυτές, οι οποίες μπαίνουν στη διαδικασία να το ψάξουν και να προσπαθήσουν περισσότερο να τον βελτιώσουν. Οι άντρες; Κάνουν κάτι αντίστοιχο; Εσείς τι νομίζετε;

Παρακάτω θα βρείτε τα 9 πιο συνηθισμένα «ζόρια» που αντιμετωπίζουν οι παντρεμένες μαμάδες:


ADVERTISEMENT

  1. Δεν έχει έρθει ποτέ στο σχολείο να δει τα παιδιά του

4 από τις 10 γυναίκες που έστειλα μήνυμα μου απάντησαν το ίδιο πράγμα: «Ο άντρας μου δεν ξέρει ούτε σε ποιο σχολείο πάνε τα παιδιά μας. Δεν ξέρει τα ονόματα των δασκάλων και δεν έχει έρθει ποτέ στο σχολείο να δει τα παιδιά μας στις γυμναστικές επιδείξεις ή σε μια θεατρική παράσταση».

Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι μπαμπάδες εκεί έξω δεν κατανοούν την αξία της πατρότητας ειδικά σε μια εποχή που οι μπαμπάδες είναι πιο κοντά με τα παιδιά τους από ποτέ. Είναι δυνατόν να μην παρακολουθούν τις σχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους και να υποτιμούν το ρόλο τους στην ζωή των παιδιών τους ή να υποτιμούν τη σημασία αυτών των δραστηριοτήτων;

Όποια και αν είναι η αιτία πρέπει κάποιος να μιλήσει στους άντρες αυτούς και να τους ανοίξει τα μάτια. Είναι μεγάλο το λάθος που κάνουν. Είναι μπαμπάδες και πρέπει να φέρονται σαν μπαμπάδες.

2. Τόσα χρόνια παντρεμένοι κι ακόμα είναι κολλημένος στο βρακί της μάνας του

Αυτή ήταν η απάντηση δύο εκ των γυναικών που έστειλα μήνυμα. «Δεν έχουμε πάει ούτε μια φορά διακοπές χωρίς τη μάνα μου. Θέλουμε να βγούμε ένα σαββατόβραδο και πρώτα παίρνει τη μάνα του να τη ρωτήσει αν θέλει να έρθει μαζί μας και μετά βγαίνουμε».

Η άλλη κοπέλα μου απάντησε το εξής: «Όταν αποφασίσαμε να αγοράσουμε το πρώτο μας σπίτι, έπρεπε πρώτα να πάρει τη γνώμη της μάνας του και μετά να προχωρήσουμε: σε ποια γειτονιά είναι καλύτερο να μείνουμε, πόσα υπνοδωμάτια πρέπει να έχει, πόσες δόσεις να βάλουμε κτλ, κτλ. Στο τέλος έπαψα να ασχολούμαι και τον άφησα με τη μάνα του να κάνουν κουμάντο».

Αυτοί οι άντρες όχι απλά δεν ξεκολλάνε από το βρακί της μάνας τους, μη σας πω ότι ο ομφάλιος λώρος δεν κόπηκε ποτέ. Νιώθουν ενοχές που άφησαν τη μάνα τους για να παντρευτούν μια άλλη γυναίκα ή ίσως η μητέρα τους είναι τύπος που της αρέσει να κάνει κουμάντο με αποτέλεσμα οι άντρες αυτοί να φοβούνται την αντίδρασή τους αν δεν την συμπεριλάβουν στα σχέδιά τους.

Υπάρχουν άντρες που αγαπούν τις μαμάδες τους και οι ενοχές τους δεν τους επιτρέπουν να τις αφήσουν εκτός, ακόμα και για σχέδια που αφορούν το μέλλον τους με τις συζύγους τους. Μια σωστή μάνα οφείλει να βάλει το γιο της στη θέση του και με τον τρόπο της να του δώσει να καταλάβει ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, δυστυχώς όμως οι περισσότερες μανάδες θέλουν και προσπαθούν να είναι το νούμερο ένα στη ζωή του γιου τους.

Μη σου τύχει!

3. Περιμένει να τα κάνω όλα εγώ

«Δεν κάνει τίποτα. Περιμένει να τελειώσω τη δουλειά μου ή να φύγω νωρίτερα για να πάω τα παιδιά στο γιατρό, στις δραστηριότητές τους, να φροντίσω τα πάντα στο σπίτι, ακόμα και το αυτοκίνητο και ό, τι άλλο αφορά στην καθημερινότητά μας. Η δικαιολογία του; Βγάζω περισσότερα χρήματα από σένα οπότε αν είναι κάποιος που πρέπει να φύγει νωρίτερα από τη δουλειά του αυτή είσαι εσύ».

Εξαίρετα. Τη ρώτησε κανείς τη γυναίκα αυτή αν αγαπάει τη δουλειά της; Μπορεί να βγάζει λιγότερα χρήματα από τον άνδρα της αλλά αυτός δεν είναι λόγος να την υποτιμά έτσι ούτε και να υποτιμά κάτι που είναι σημαντικό για εκείνη. Σε καμία περίπτωση ένας παχυλός μισθός δεν είναι αιτία να φορτώνουμε με περισσότερες ευθύνες μια γυναίκα.

Η φίλη μας παραπάνω πρέπει να θέσει όρια, να κάνει μια σοβαρή συζήτηση με τον άντρα της και να μοιραστεί μαζί του τις υποχρεώσεις τους ως οικογένεια.

4. Τσακωνόμαστε για το πόσα παιδιά θα κάνουμε

Μια από τις φίλες μου, μου είπε ότι με τον άντρα της είχαν αποφασίσει από πριν παντρευτούν πόσα παιδιά θα κάνουν, από κάποια στιγμή όμως και μετά ο άντρας της της ζητούσε να κάνουν επίμονα και τρίτο παιδί.

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να την αναγκάσει να κάνει κι άλλο παιδί αν δεν θέλει. Όσο κι αν το θέλει, πρέπει να σκεφτεί και την άλλη πλευρά. Είναι συνηθισμένο γεγονός όταν κάποιος γίνεται γονέας να αλλάζει γνώμη για το πόσα παιδιά θέλει. Η ζωή είναι διαφορετική πριν και μετά το γάμο και πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα είχες σχεδιάσει. Η φίλη μου καλά θα κάνει να το σκεφτεί καλά, να το ξανασυζητήσει με τον άντρα της και αν χρειαστεί, να του ζητήσει να θυσιάσει την επιθυμία του για τρίτο παιδί.

Ας μη βιαστούν. Ας περιμένουν να περάσει λίγος χρόνος ακόμα. Τα παιδιά είναι μικρά. Όταν μεγαλώσουν, μπορεί να ζητήσει η ίδια ένα τρίτο παιδάκι. Αν όχι, τότε πρέπει ο άντρας της να σεβαστεί την επιθυμία της και να μείνει στα δύο παιδιά.

5. Θέλω περισσότερο σεξ, αλλά εκείνος το αποφεύγει

«Κάνουμε σεξ κατά μέσο όρο 12 φορές το χρόνο, δηλαδή μια φορά το μήνα. Θέλω παραπάνω και όσες φορές του το έχω ζητήσει εκνευρίζεται και μου βάζει τις φωνές. Είναι τελείως στον κόσμο του και δεν με καταλαβαίνει».

Δεν είναι ότι το κάνουν σπάνια, δεν είναι ότι το κάνουν και συχνά. Εκείνη θέλει παραπάνω, εκείνος ίσως να μην αντέχει παραπάνω με αποτέλεσμα η γυναίκα του να νομίζει ότι την απορρίπτει σεξουαλικά ή ίσως να έχει κάποια άλλη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει πολύ την κατάσταση. Μπορεί ο σύζυγος να κουράζεται πολύ στη δουλειά ή να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο παρεμβαίνει στην ικανότητα του να έχει μια συνηθισμένη και πιο φυσιολογική σεξουαλική ζωή με τη γυναίκα του.

6. Είναι βρωμιάρης

Ωχ. Αυτό το ελάττωμα το είχε ή του βγήκε στην πορεία; Απέφευγε ανέκαθεν το μπάνιο; Πέταγε ανέκαθεν τα βρώμικα ρούχα κάτω αντί να τα βάλει στα άπλυτα; Άφηνε πάντα λερωμένη την τουαλέτα ή τελευταία το κάνει; Τα ξέρω γιατί τα έχω ζήσει. Άσε καμιά βδομάδα τα ρούχα κάτω να γίνουν σωρός και μετά που θα πάει, θα αναγκαστεί να βάλει μόνος του πλυντήριο. Άστον καμιά βδομάδα χωρίς καθαρές φανέλες και σώβρακα να δει τη γλύκα. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις.

7. Πιστεύει ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι μόνο για τις γυναίκες

Μια άλλη μου φίλη μου παραπονέθηκε ότι ο άντρας της όταν γυρνάει από τη δουλειά παίζει στο κινητό του ή βλέπει τηλεόραση ενώ εκείνη τρέχει να κάνει τα πάντα στο σπίτι. «Τα σαββατοκύριακα που δεν δουλεύει, δεν θα πάρει τα παιδιά να τα πάει για κούρεμα ή για να τους πάρει καινούργια παπούτσια. Δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και δεν με βοηθάει πουθενά. Πιστεύει ότι τέτοιου είδους δουλειές είναι μόνο για γυναίκες κι ότι εκείνος έχει άλλα, πιο σημαντικά πράγματα να κάνει».

Ο σύζυγός σου μάλλον έχει ξεχάσει ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και όχι στον προηγούμενο. Μίλησε του με ήρεμο αλλά αυστηρό τόνο και εξήγησε μου ότι δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά. Εργάζεσαι όπως εκείνος, κουράζεσαι όπως εκείνος, άρα οφείλει να σε βοηθάει τουλάχιστον στα βασικά.

8. Δεν μου ανοίγεται

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άντρες αρνούνται να μοιραστούν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Στην περίπτωση αυτή μόνο ένας σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει.

9. Είναι κολλημένος με τη μπάλα

«Μόλις αρχίσει το ματς παρατάει ο, τι κάνει και στήνεται στο καναπέ. Όπου ποδόσφαιρο και μπάσκετ ξέρει να σου πει απ’ έξω κάθε σκορ κάθε παιχνιδιού. Δεν τολμάμε να πάμε πουθενά, μια βόλτα, ένα ταξίδι, να κάνουμε μια δραστηριότητα γιατί η ζωή μας εξαρτάται από το Champions League και το Eurobasket».

Μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι. Η υπερβολή οδηγεί στην αδιαφορία για τις συναισθηματικές ανάγκες της γυναίκας του και η συμπεριφορά του καταντάει κουραστική. Πρέπει να αφιερώσει χρόνο στη γυναίκα του και να τη βοηθήσει να ξαναφτιάξουν την σχέση τους πράγμα που σημαίνει μικρότερη συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα. Έχει κάθε δικαίωμα να παρακολουθεί και να ενημερώνεται αλλά δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο να κυριαρχούν στη ζωή του σε τέτοιο βαθμό που η γυναίκα του να αισθάνεται παραμελημένη. Οι αγώνες δεν είναι πιο σημαντικοί από τη σχέση του με τη γυναίκα του. Πρέπει να βρει μιά χρυσή τομή για να είναι και οι δύο ικανοποιημένοι. Η γυναίκα του ίσως χρειαστεί κάποιες φορές να υποχωρήσει και να δώσει τόπο στην οργή και εκείνος θα χρειαστεί να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την τηλεόραση και να αφιερώσει ποιοτικό χρόνο στη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Πηγή: divorcedmoms.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ