Επιδόματα και δικαιώματα Ελλήνων μονογονέων

15

*Τα επιδόματα και δικαιώματα που ακολουθούν, αφορούν την Ελληνική νομοθεσία. Για να δείς τα επιδόματα και τα δικαιώματα των Κυπρίων μονογονέων, πάτησε εδώ.

Γενικό Νομοθετικό Πλαίσιο

Τί νοείται μονογονεϊκή οικογένεια και τί, τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας

Τί νοείται προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας

Τί νοείται ως πολύτεκνος μονογονέας

Εργασιακά (άδειες-ωράριο-μοριοδότηση-διαθεσιμότητα στο δημόσιο- μεταθέσεις)

Φορολογία-Εισοδήματα-Δάνεια

Επιδόματα

Εθνική Άμυνα

Παιδεία

Κοινωνικός Τουρισμός

Περίθαλψη

Υιοθεσία

Νομική δυνατότητα τεχνητής γονιμοποίησης ανύπαντρου γονιού

Τέλος, για να δείς όλους τους φορείς, τους ξενώνες  και τα κέντρα στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών και μή, μπορείς να δείς στους καταλόγους βοήθειας του Singleparent.gr, εδώ.

Η επικαιροποίηση-επιβεβαίωση των παραπάνω νόμων και η τελευταία ενημέρωσή τους, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο της κυρίας Ευγενίας Φωτοπούλου.

Χρήσιμες σημειώσεις:

-Όλα τα παραπάνω αφορούν την Ελληνική νομοθεσία. Για να δείς τα επιδόματα και τα δικαιώματα των μονογονέων, βάσει της Κυπριακής νομοθεσίας, πάτησε εδώ.

-Λόγω της τρέλλας του Ελληνικού κράτους, με τους νόμους να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι θεωρητικές και  τη στιγμή που τις διαβάζεις, ενδέχεται να  έχουν τροποποιηθεί μερικώς ή ολικώς. Για εγκυρότερη και πιο εξατομικευμένη ενημέρωση, μπορείς να απευθύνεσαι σε σχετικούς συλλόγους-κέντρα στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών ή σε δικηγόρους, προκειμένου να σε κατατοπίσουν σχετικά, καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

-Σε περίπτωση που τα παραπάνω έχουν τροποποιηθεί ή έχει ισχύ κάποιος νέος νόμος και οι αλλαγές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στο παρόν άρθρο, σου ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη και σε παρακαλούμε να μας το επισημάνεις με email στο info@singleparent.gr προκειμένου να προβούμε στις σχετικές αλλαγές. Σε ευχαριστούμε!