fbpx

Μ. Βρετανία: Οι μητέρες που εμποδίζουν τους πατεράδες να βλέπουν τα παιδιά τους, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης!

| 10 Μαρτίου 2017
ADVERTISEMENT

Στην Αγγλία, οι χωρισμένοι γονείς που εμποδίζουν τη διατήρηση της επικοινωνίας του άλλου γονιού με τα παιδιά τους, αντιμετωπίζουν ποινές όπως είναι η αφαίρεση άδειας οδήγησης ή διαβατηρίου, μέχρι και ποινή φυλάκισης.

Οι Yπουργοί στην Αγγλία έχουν παρατηρήσει μια δραματική αύξηση στις παραβάσεις δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες αφορούν μπαμπάδες που εξαφανίζονται και δεν είναι σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος της ριζικής αναδιοργάνωσης των οικογενειακών δικαστηρίων, και προσπαθεί να δώσει καινούρια δικαιώματα στην από κοινού επιμέλεια,  μετά από ένα διαζύγιο.

Οι υπουργοί στη Μ. Βρετανία, έχουν αποφασίσει ότι μια αναδιοργάνωση είναι απαραίτητη, έπειτα από στατιστικά που μας δείχνουν ότι 1 στα 5 παιδιά χάνει τελείως την επαφή με τον γονιό που θα φύγει από το σπίτι και με τον οποίο θα έχει επαφή το πολύ για τρία χρόνια και μετά ποτέ ξανά.

Τα περισσότερα παιδιά καθώς μεγαλώνουν χάνουν την επαφή με τον πατέρα τους όταν η μητέρα αναλαμβάνει την επιμέλεια. Ο υπουργός Tim Loughton ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ξαναγράψει το νόμο του 1989, που αναφέρει ότι ένα παιδί στην Αγγλία έχει προτεραιότητα μέσα σε μια δικαστική αίθουσα.


ADVERTISEMENT

Όσοι υπερασπίζονται τα πατρικά δικαιώματα, κάνουν συχνά παράπονα για την νοοτροπία πως η μητέρα είναι πιο σημαντική για ένα παιδί. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δεί πως μπορεί να αλλάξει ο νόμος, αλλά η προτεινόμενη επιλογή για τα δικαστήρια, είναι να λαμβάνεται υπόψιν το καλό του παιδιού, το οποίο απαιτεί την συμμετοχή και των δύο γονιών. Αν δεν υπάρχει απειλή για εκείνο από κάποιο γονιό, θα πρέπει να έχει ισότιμη σχέση και με τους δύο.

Η απόφαση αυτή, στόχο έχει να διασφαλίσει ότι ο γονιός που θα φύγει από το σπίτι – συνήθως ο πατέρας – δεν θα αποκοπεί από τη ζωή του παιδιού. Επίσης θέλουν να θέσουν όρους στο δικαστήριο ώστε να υπάρχουν ποινές για όσους γονείς δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.  Τα δικαστήρια θα πρέπει να χρησιμοποιούν πιο συχνά κυρώσεις, με επιβολή προστίμων ή/και κοινωνική εργασίας και σε ακραίες περιπτώσεις με φυλάκιση.

Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα είναι διαθέσιμα και θα χρησιμοποιηθούν όπου είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί, η σωστή επικοινωνία για το παιδί. Ο κ. Loughton αναφέρει, ” Η αρχική μας πρόθεση είναι ότι θέλουμε οι περισσότεροι γονείς να λύσουν τις διαφορές τους εκτός διαζυγίου, όπου αυτό είναι εφικτό. Γι αυτό το λόγο επενδύουμε σε οικογενειακές παροχές, ώστε να υποστηρίξουμε τους γονείς να συμφωνήσουν για το καλό των παιδιών τους. Πρέπει όμως να βελτιώσουμε το σύστημα για τις περιπτώσεις που το δικαστήριο δεν μπορεί να αποφευχθεί, όπου οι διαφορές δεν είναι εφικτό να λυθούν, και το παιδί βρίσκεται εκτεθειμένο. Πρέπει να διευκρινίσουμε και να αποκαταστήσουμε την κοινή πεποίθηση ότι το δικαστήριο μπορεί να αναγνωρίσει την κοινή γονεϊκή φύση. Θέλουμε ο νόμος να είναι πολύ πιο σαφής για τη σχέση των παιδιών με τους γονείς τους , ώστε έτσι να εξασφαλίζεται το καλύτερο για εκείνα.

Όταν οι γονείς έχουν την ικανότητα και την θέληση να παίξουν θετικό ρόλο στη ζωή του παιδιού, θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Όλες αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται για να έχει ο κάθε γονιός ισάξιο χρόνο με το παιδί – πρόκειται όμως για την ενίσχυση της εντύπωσης που έχει η κοινωνία, ότι και οι δύο γονείς είναι υπεύθυνοι για το καλό των παιδιών τους”.


ADVERTISEMENT

Ο αναπληρωτής υπουργός Nick Clegg αναφέρει, ” Και οι δύο γονείς έχουν ευθύνη και ρόλο στη ζωή ενός παιδιού, και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όταν χωρίζει ένα ζευγάρι ο νόμος θα είναι σε θέση να το αναγνωρίσει”.

Το συμπέρασμα είναι ότι αν δώσουμε στους μπαμπάδες ισάξιο χρόνο με τα παιδιά τους, θα μπορέσουν να διατηρήσουν μια πιο ουσιαστική σχέση μαζί τους.

Αλήθεια στην Ελλάδα, πότε;

Πηγή : http://www.dailymail.co.uk/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ