Μητέρα της Μυρτώς: Τα λεφτά από τον έρανο δεν έφτασαν ποτέ!

0

Η μητέρα της άτυχης Μυρτώς έκανε αποκαλύψεις σχετικά με τον έρανο που έγινε για το παιδί της.

Η Μυρτώ θύμα κακοποίησης στην Πάρο κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της το 2012  από ένα Πακιστανό δίνει ακόμα μάχη ζωής. Μετά από επεμβάσεις και νοσηλεία στην Ελλάδα η άτυχη 16χρονη Μυρτώ χρειάστηκε να μεταβεί  στην Αμερική όπου νοσηλεύεται στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης.

Η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτση  αποκάλυψε ο έρανος, που έγινε με πρωτοβουλία Ελλήνων ομογενών, ήταν απάτη. Τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ για την πληρωμή των νοσηλίων της 16χρονης κοπέλας, που χτυπήθηκε στην Πάρο από έναν Πακιστανό το καλοκαίρι του 2012.

Η κ. Κοτρώτση, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εκστρατείας αυτής, καθώς, όπως είπε, «δεν θέλει κανείς να εκμεταλλευτεί ή να σπιλώσει το όνομα» της κόρης της.

Η μητέρα της Μυρτώς δήλωσε πως δεν θέλει τα χρήματα και ζητά από τους Αμερικανούς εισαγγελείς να κάνουν τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις στοιχείων στα checks των δωρεών, ώστε να γυρίσουν τα χρήματα στους δωρητές.

Αποκάλυψε επίσης πως είχε δελεαστεί όταν της είπαν πως μπορεί να ακούσει ξανά το παιδί της, λέγοντας πως επί 18 μήνες δεν έχει ακούσει τη λέξη μαμά από τα χείλη της. Καταγγέλλει όμως πλέον την ομοσπονδία για αδιαφανείς διαδικασίες σημειώνοντας πως χρήματα που στάλθηκαν από ομογενείς, δεν μπήκαν στον λογαριασμό για την αποκατάσταση της υγείας της μικρής Μυρτούς.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Νέας Αγγλίας μέσω του νομικού εκπροσώπου της υποστηρίζει πως παραμένει στο πλευρό της οικογένειας και της Μυρτούς και πως τα χρήματα που μαζεύτηκαν είναι έτοιμα να δοθούν μόλις δοθούν τα πρώτα παραστατικά από τα ιατρικά έξοδα.

Η μητέρα της Μυρτώς μίλησε με  σκληρά λόγια για τη συνομήλικη της κόρης της, ομογενή από τη Βοστώνη, που φαίνεται να πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση της εκστρατείας. Είπε πως η νεαρή ομογενής ήθελε απλώς να «εμπλουτίσει το βιογραφικό της για να μπει σε ένα καλό πανεπιστήμιο» και δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για τη Μυρτώ.

Ερωτηθείς, πάντως, ο κ. Βασίλης Καυκάς, αντιπρόεδρος ομοσπονδιών ελληνικών συλλόγων Νέας Αγγλίας (που ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων), δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτε παράτυπο, πως ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι αμερικανικοί νόμοι και πως σύντομα τα χρήματα θα διατεθούν στην οικογένεια της Μυρτώς.

Πηγή: madata.gr