Αστυνομικός υιοθετεί μωρό εθισμένο στα ναρκωτικά (φωτογραφίες)

0

Ένας αστυνομικός ξεπέρασε – με την καλή έννοια – τα όρια του καθήκοντος υιοθετώντας το μωρό μιας άστεγης γυναίκας, χρήστριας ηρωίνης, την οποία πρωτοσυνάντησε μετά από κλήση, που έλαβε, ώστε να σπεύσει να τη βοηθήσει.

Ο αξιωματικός Ryan Holets συναντήθηκε με την Crystal Champ, ενώ ήταν σε υπηρεσία στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πλάνα από την κάμερα ασφαλείας, που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί στο εξωτερικό, δείχνουν τον Ryan να περπατά προς έναν άνδρα και μία γυναίκα φανερά καταβεβλημένοι, που κάθονταν στο έδαφος με αραδιασμένα γύρω τα πράγματά τους, έτοιμοι να πάρουν τη δόση τους.
Ryan-_Holets2«Καλημέρα σας», τους είπε. «Τί κάνετε εδώ;».

Τότε, το μάτι του έπεσε στην κοιλιά της γυναίκας: «Είσαι έγκυος;», τη ρώτησε.

Η γυναίκα τον κοίταξε έχοντας ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της μια έκφραση πόνου. Έγνεψε καταφατικά. «Αφού είναι έτσι, τί πας να κάνεις;».

Τη ρώτησε πόσο μηνών είναι και όταν εκείνη του απάντησε 7 ή 8, τότε εκείνος αναφώνησε: «Θεέ και Κύριε. Είσαι σοβαρή; Θες να σκοτώσεις το μωρό σου;».

Η Crystal Champ, 35 ετών, ήταν άστεγη και εξαρτημένη από ηρωίνη και μεθαμφεταμίνες.

Ο Ryan, ήδη πατέρας 4 παιδιών, μόλις την αντίκρισε, κατάλαβε αμέσως, πόσο ήθελε να τη βοηθήσει και έτσι…υιοθέτησε το μωρό της.
Ryan-_HoletsΤο μωρό γεννήθηκε 3 εβδομάδες μετά, στις 12 Οκτωβρίου και ο Ryan την υιοθέτησε. Την ονόμασε Hope, δηλαδή Ελπίδα.

Το μωρό βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση ακόμα και σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το στερητικό του σύνδρομο.
Ryan-_Holets_2Σε μια συνέντευξη, ο Ryan δήλωσε: «Δεν βλέπεις κάθε μέρα κάτι τέτοιο. Πραγματικά, το θέαμα με στεναχώρησε. Έζησα πολλές καταστάσεις, που δεν μπορούσα να βοηθήσω, αλλά αυτή τη φορά συνειδητοποίησα, ότι αφού είχα την ευκαιρία να βοηθήσω, θα το έκανα. Είμαστε πολύ ευλογημένοι, που έχουμε τη Hope στη ζωή μας. Άλλαξε εμένα, άλλαξε και τη γυναίκα μου».

Η Crystal, η βιολογική μητέρα της Hope, έβαλε τα κλάματα σε συνέντευξη, που έδωσε, λέγοντας: «Ξέρω, πόσο μεγάλο κακό έχω κάνει. Το ξέρω. Πρώτη εγώ ξέρω, πόσο άσχημη είναι η κατάστασή μου».
Ryan-_Holets_3Η Crystal προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της απ’ το μηδέν. Είναι ευγνώμων, που το μωρό της το φροντίζει τώρα ένας άντρας σαν τον Ryan με την οικογένειά του.

«Θέλω μόνο να είναι καλά και ασφαλής και να ξέρω, ότι είναι με μια οικογένεια, που την αγαπάνε και τη φροντίζουν. Τουλάχιστον να έχει μια ευκαιρία στη ζωή».

Ο Ryan δήλωσε, ότι η ιστορία δεν σταματάει εκεί, καθώς αναζητά το κατάλληλο κέντρο απεξάρτησης για την Crystal.

Πηγή: mirror.co.uk