fbpx

Ενδοοικογενειακή βία δεν είναι μόνο να σηκώνεις χέρι. Είναι και να αποκαλείς “πο#στάρα” τον άντρα σου

| 6 Δεκεμβρίου 2021
ADVERTISEMENT

Το παρακάτω κείμενο αναδημοσιεύουμε με την άδεια του αναγνώστη μας, που μας το έστειλε και προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του


Λίγα λόγια για την ενδοοικογενειακή βία.


ADVERTISEMENT

Μπορείς να μην σηκώσεις ποτέ το χέρι σου να χτυπήσεις άνθρωπο. Είναι εύκολο. Απορώ πώς το κάνουν κάποιοι. Μάλλον τους αρέσει να χτυπάνε, γιατί όσο και να σε προσβάλλουν μπορείς να παραμείνεις ατάραχος.

Είναι στο αυτοκίνητο και ουρλιάζει με ανοιχτό το παράθυρο. Αποκαλεί τον άντρα της πουσταρά 100 φορές. Τον αποκαλεί απατεώνα. Του προσάπτει εξωσυζυγικές σχέσεις ενώ εκείνη «παίζει» μπροστά του με άλλους. Προκαλεί συνέχεια για να την χτυπήσει ο άλλος. Το κάνει επίτηδες αλλά δεν το πετυχαίνει ποτέ.

Πηγαίνει στο Δημαρχείο της πόλης και ζητά εργασία, ως γυναίκα που ο άντρας της τη δέρνει. Καμία τύχη κι εκεί.


ADVERTISEMENT

Πηγαίνει στο δικαστήριο με κατηγορητήριο ότι την έσερνε στο σπίτι από τα μαλλιά. Οι δικαστές δεν τσίμπησαν. Αργότερα θα πει ότι ήταν ιδέα της δικηγόρου.

Πηγαίνει σε δική της κλινική ψυχίατρο για να αποδείξει ότι είναι θύμα. Την πήραν χαμπάρι κι εκεί και διακόπτει ξαφνικά τις συνεδρίες όταν βγήκε στον αφρό η αλήθεια. Το έσκασε κρυμμένη πίσω από ένα SMS γεμάτο αγένεια, ενώ αργότερα ισχυρίστηκε έμμεσα ότι και με αυτήν είχε σχέση ο άντρας της.

Συκοφαντεί τον άντρα της στα παιδιά. Καμία αντίδραση. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Όσο δεν ανταποδίδει τόσο τρελένεται η άλλη και στο τέλος θα καταλήξει σε ψυχιατρείο.

Όταν ένα παιδί κάνει κάτι “κακό” κατηγορεί το DNA του άντρα της, ενώ ο πατέρας της είχε σχέση με την αδερφή της μάνας της.

Παρακρατεί την προσωπική του αλληλογραφία η οποία περιέχει την ζωτική χρεωστική κάρτα της τράπεζας.

Στο τέλος, έρχεται η αστυνομία και υποχωρεί, ενώ καταγγέλλει απειλή.

Ο αστυνομικός προτείνει να υποβληθεί μήνυση επί τόπου, η οποία δεν γίνεται ποτέ, γιατί απλούστατα δεν είναι απειλή να καλεί κάποιος τις διωκτικές αρχές για να βρει το δίκιο του.

Αν ήταν βίαιος θα είχε μπουκάρει στο σπίτι και θα έπαιρνε αυτό που ήθελε.

Μπορείς να μην σηκώσεις χέρι. Είναι πιο ηθικό, νόμιμο και πολύ πιο αποτελεσματικό.

Η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ, στη Γη.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ