fbpx

Δεν υπάρχουν μόνο γυναικοκτόνοι. Υπάρχουν και παιδοκτόνες μανάδες που προκαλούν γονεϊκή αποξένωση

| 22 Νοεμβρίου 2021
ADVERTISEMENT

Πολύς λόγος για τις γυναικοκτονίες με αφορμή τα τελευταία εγκλήματα. Αποτρόπαιο έγκλημα που θα έπρεπε να τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών .

Θα ήταν όμως σωστό να σκεφτεί κανείς και τις «πατροκτόνες», τις γυναίκες που «σκοτώνουν» κάθε πατρική αξιοπρέπεια , που αναγκάζουν πατεράδες να ικετεύουν για περισσότερη επικοινωνία με τα παιδιά τους, που μηδενίζουν και εξευτελίζουν κάθε πατρικό πρότυπο απέναντι στο παιδί τους, που τους αναγκάζουν να διασύρουν σε δικαστικές αίθουσες τις γυναίκες που έκαναν τα περισσότερα όνειρα μαζί.


ADVERTISEMENT

Να σκεφτούμε και τις «παιδοκτόνες», τις μανάδες που «σκοτώνουν» τα ίδια τους τα παιδιά προκαλώντας εκούσια γονεϊκή αποξένωση, μία από τις σοβαρότερες παιδικές κακοποιήσεις, που τα μετατρέπουν σε «όπλα» μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό και τον υπέρμετρο ναρκισσισμό τους, που ενισχύουν το αίσθημα του παιδιού ότι ο πατέρας είναι ένας «τουρίστας» στη ζωή τους δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο που όταν τα παιδιά γίνουν γονείς θα νομίζουν ότι αυτό είναι το φυσιολογικό .

Το οικογενειακό δίκαιο πρέπει να αλλάξει χθες, να γίνει αυστηρότερο και ισότιμο! Δεν υπάρχουν ισχυρά και ασθενή φύλα, υπάρχουν ανήλικα που δεν μπορούν να επιλέξουν μόνα τους και ενήλικες που μπορούν. Οι ενήλικες επιλέγουν να είναι νοήμονες ή όχι! Όλοι οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει «εγκληματίες», το τι θα επιλέξουν είναι αυτό που τους καθορίζει. Σήμερα (16-11) είναι η ημέρα της ανεκτικότητας, η πλειοψηφία των πατεράδων συγχωρούν και ζητούν συγγνώμη, τα χιλιάδες παιδιά όμως ίσως να μην το κάνουν. Κάποια στιγμή θα δικάσουν την «Κυρία δικαιοσύνη», που δεν είναι καθόλου τυφλή, και θα φανεί λίγη και τότε η ελπίδα για μια κοινωνία με αξίες και ιδανικά θα έχει σβήσει. Μέχρι τότε, το σύνολο των πατεράδων θα συνεχίσει να μάχεται στο μετερίζι του χρέους που έχουν απέναντι στα παιδιά!

Μηνάς Καρυωτάκης
Ομάδα Συνεπιμέλεια
Πηγή: https://www.facebook.com/groups/83895595699/permalink/10159368473810700


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ