fbpx

Αντρική έκτρωση: Να έχουν και οι άντρες δικαίωμα στην απόφαση της γυναίκας να κρατήσει ένα παιδί, προτείνει κόμμα

| 4 Μαΐου 2020
ADVERTISEMENT

Πρέπει οι μπαμπάδες να έχουν το δικαίωμα να «τερματίσουν» τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους απέναντι στο παιδί τους;

Πρόταση του φιλελεύθερου κόμματος της Σουηδίας, γνωστό ως Φιλελεύθερη Νεολαία της Σουηδίας (LUF Väst) υποστηρίζει ότι οι άντρες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις γυναίκες στην απόφασή τους αν θέλουν ή όχι να γίνουν γονείς σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.


ADVERTISEMENT

Η πρόταση αυτή γνωστή και ως «ανδρική έκτρωση» επιτρέπει στους εν δυνάμει μπαμπάδες να απαλλαγούν από οποιαδήποτε ευθύνη έχουν προς το αγέννητο παιδί τους μέσω μιας απλής νομικής διαδικασίας.

Το σουηδικό κόμμα που έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση το αποκαλεί «νομική άμβλωση», κάτι που κατά κάποιο τρόπο ισχύει και στην Αμερική αλλά έχει διαφορετική ονομασία.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή οι άντρες που δεν θέλουν να γίνουν μπαμπάδες θα μπορούν να παραιτηθούν νομικά από οποιαδήποτε υποχρέωση έχουν προς τα τέκνα τους με δήλωση, που πρέπει να γίνει μέχρι τη 18η εβδομάδα της κύησης (χρονικό όριο καθόλου τυχαίο αφού η 18η εβδομάδα αντιστοιχεί στην τελευταία εβδομάδα κατά την οποία μπορεί μία γυναίκα να τερματίσει μία εγκυμοσύνη στη Σουηδία). Αν ένας άντρας κινήσει τη διαδικασία αυτή δεν θα έχει καμία υποχρέωση να πληρώνει διατροφή για το παιδί του και θα απαλλαγεί από οποιαδήποτε υποχρέωση, ευθύνη και σχέση μαζί του. Επίσης δεν θα έχει κανένα δικαίωμα να συναντήσει το παιδί του στο μέλλον.


ADVERTISEMENT

«Αυτό σημαίνει ότι ένας άντρας αποκηρύττει τα καθήκοντα και τα δικαιώματα της πατρότητας και αποποιείται των ευθυνών του», δήλωσε ο πρόεδρος της LUF Väst, Marcus Nilsen στη σουηδική εφημερίδα The Local.

Οι υποστηρικτές της πρότασης αυτής ισχυρίζονται ότι η αποδοχή της ανδρικής έκτρωσης θα σήμαινε μεγαλύτερη ισότητα για τα δύο φύλα και θα ξεκαθάριζε σε μία μητέρα εξαρχής αν ο σύντροφός της είναι πρόθυμος να δεσμευτεί.

Παραδόξως η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε και από πολλές γυναίκες μέλη του φιλελεύθερου κόμματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κόμμα προτείνει κάτι το εξωφρενικό. Τον προηγούμενο μήνα πρότεινε να καταργηθούν κάποιοι νόμοι σε μία προσπάθεια νομιμοποίησης της συναινετικής αιμομιξίας μεταξύ αδελφών άνω των 15 ετών καθώς και κάποιοι νόμοι που απαγορεύουν τη συναινετική νεκροφιλία σε περίπτωση που ο νεκρός είχε δηλώσει γραπτώς πριν το θάνατό του ότι επιτρέπει σε άλλους να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του μετά το θάνατό του. Σύμφωνα με τα μέλη του κόμματος τέτοιοι νόμοι δεν προστατεύουν κανέναν και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Η Πρόεδρος της LUF Στοκχόλμης, Cecilia Johnson ανέφερε: «Κατανοώ ότι η αιμομιξία μπορεί να θεωρηθεί ασυνήθιστη και αηδιαστική, αλλά οι νόμοι δεν φτιάχνονται με γνώμονα τη σπανιότητα ή την αηδία που προκαλεί ένα φαινόμενο. Η αξία των νόμων έγκειται αλλού».

Υποθέτω ότι μετά τη νομιμοποίηση της αιμομιξίας και της συναινετικής νεκροφιλίας η πρόταση περί ανδρικής έκτρωσης είναι κάτι που οι περισσότεροι μπορεί και να θεωρήσουν ως κάτι το φυσιολογικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον το μέτρο δεν έχει εγκριθεί.

Πηγή: yourtango.com

 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ