fbpx

Αν δεν σου αρέσουν τα παιδιά, μην κάνεις σχέση με μόνο μπαμπά

| 1 Οκτωβρίου 2018
ADVERTISEMENT

Πρόσφατα γνώρισες κάποιον. Έναν καταπληκτικό τύπο. Έχετε πολλά κοινά και είναι έξυπνος και ετοιμόλογος, όπως ακριβώς σου αρέσει. Είναι σέξι, πράγμα που σε κάνει να πιστεύεις ότι και το σεξ μαζί του θα είναι σούπερ. Το μόνο που σε χαλάει είναι ότι έχει παιδιά. Δεν το ‘χεις πολύ με τα παιδιά. Παρόλα αυτά είσαι αισιόδοξη ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στην τέλεια σχέση που ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις μαζί του. Θα τα έχει η μαμά τους και θα τα «φορτώνεστε» άντε κανένα Σαββατοκύριακο.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά δεν είναι έτσι. Μία φορά και ένα καιρό γνωρίστηκα και εγώ με ένα μπαμπά που μεγάλωνε μόνος τα δυο του παιδάκια. Δεν είχα ξανασυναντήσει άνθρωπο να ταιριάζουμε τόσο πολύ. Είμαστε ήδη μαζί 4 χρόνια και πολύ ευτυχισμένοι. Τα παιδιά του στην αρχή δεν ήθελα ούτε να τα βλέπω, αλλά να που βρέθηκα να τα μεγαλώνω μαζί με το μπαμπά τους. Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ γλυκιά οικογένεια και αγαπιόμαστε πολύ.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ μου, όμως μου αρέσει και θα το ξαναέκανα αν είχα επιλογή. Γνωρίζω ότι ο μπαμπάς τους δεν θα είναι ποτέ 100% δικός μου, αλλά δεν με νοιάζει. Τα έχουμε βρει και είμαι ικανοποιημένη και από εκείνον και από τη σχέση που έχω με τα παιδιά.


ADVERTISEMENT

Αν λοιπόν νομίζεις ότι το μεγάλωμα του παιδιού του/της συντρόφου σου, είναι εύκολη υπόθεση, καλό είναι να έχεις υπόψιν τα παρακάτω.

  1. Ό,τι κι αν κάνεις θα έρχεσαι πάντα δεύτερη

Προτεραιότητα του κάθε γονιού είναι τα παιδιά του και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Είναι τα γενέθλιά σου και σχεδιάζεις να τα περάσετε μαζί και μόνοι σας; Έχεις οργανώσει στο μυαλό σου την τέλεια βραδιά; Αρρώστησε η μαμά τους, ξέρεις, και πρέπει να τα κρατήσει όλη τη βδομάδα ο μπαμπάς τους. Τζάμπα τόση προετοιμασία. Κρίμα, αλλά έτσι είναι όταν υπάρχουν παιδιά. Πρέπει να υπάρχει ευελιξία. Αλλιώς τα υπολογίζεις, αλλιώς σου έρχονται. Πάνε τα σχέδια. Μάλλον θα μείνετε όλοι μαζί σπίτι να σβήσετε την τούρτα.

Αν θες να περνάς καλά με το μπαμπά τους, θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να θυσιαστείς για χάρη των παιδιών του. Είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Αν όμως είσαι άτομο που του αρέσει και λίγο η μοναξιά, αυτό μπορεί και να λειτουργήσει υπέρ σου. Θα έχεις αρκετό χρόνο δικό σου να κάνεις τα δικά σου πράγματα και να χαλαρώσεις.


ADVERTISEMENT

2. Η πρώην του θα είναι πάντα στο προσκήνιο θες δεν θες

Το ότι μένουν σε διαφορετικά σπίτια και δεν θέλουν πολλά πολλά ο ένας με τον άλλο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μαμά. Θα τους ακούσεις συχνά να μιλάνε στο τηλέφωνο για τα παιδιά και τα παιδιά θα την αναφέρουν σε κάθε ευκαιρία, γιατί είναι μαμά τους. Όσο κι αν ζηλεύεις, πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τέτοιου είδους καταστάσεις. Ακόμα και αν δεν τη δεις ποτέ, ακόμα και αν δεν της μιλήσεις πότε, θα είναι σαν να την ξέρεις.

Μπορεί από την άλλη, η σχέση του συντρόφου σου με την πρώην του να είναι εξαιρετική και να τηλεφωνιούνται όλη την ώρα, να συναντιούνται και να στέλνουν μηνύματα και φωτογραφίες των παιδιών ο ένας τον άλλον. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μπουν όρια. Ο σύντροφός σου δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι πρώην του και ότι δεν πρέπει να σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Οι ισορροπίες υπάρχουν για να κρατιούνται.

3. Τα παιδιά του δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν παιδιά σου

Όσο και αν τα αγαπάς, πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι έχουν ήδη δύο γονείς και δεν υπάρχει χώρος για τρίτο.

Όσο και να σε συμπαθούν, όσο κι αν σε αγαπούν, δεν πρόκειται ποτέ να σε αγαπήσουν όσο αγαπούν τη μαμά τους. Θα είσαι πάντα η φίλη του μπαμπά τους και αν παντρευτείτε, μητριά τους. Κοίτα να το συνηθίσεις.

4. Όλοι περιμένουν να αποκτήσετε δικά σας παιδιά κάποτε

Δεν ζητάω πολλά. Μόνο ένα ευρώ για κάθε φορά που μου λένε «Σκέφτεσαι να κάνεις δικά σου παιδιά;». Όλοι περιμένουν τώρα που «βολεύτηκα» και βλέπω από κοντά πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά, να αραδιάζω τα νεογέννητα σαν να ‘μουν κουνέλι. Πολύ ενοχλητικό.

Συμβουλή: Κλείνεις τα αυτιά σου και απαντάς ήρεμα «Τα παιδιά του συντρόφου μου είναι αρκετά. Δεν χρειαζόμαστε άλλα».

Σε άλλες περιπτώσεις η επίδραση των παιδιών ενός συντρόφου στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν μία γυναίκα που δεν θέλει παιδιά, γνωριστεί με ένα μόνο μπαμπά και ζήσει τα παιδιά του, ενδεχομένως να αλλάξει γνώμη και να θέλει μετά να αποκτήσει δικά της.

Η συμβίωση με ένα μπαμπά και τα παιδιά του τη στιγμή που εσύ δεν θες παιδιά είναι δύσκολη διαδικασία. Αν όμως ο σύντροφός σου είναι ξεκάθαρος και έχει θέσει κάποιους κανόνες και όρια στην πρώην του και γενικότερα, θα βοηθήσει και εσένα να εγκλιματιστείς πιο εύκολα.

Μεγαλώνω με το σύντροφό μου τα παιδιά του, τα οποία δεν θα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Η σχέση μου μαζί τους, με τον μπαμπά τους, αλλά και με τη μαμά τους μου έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσω. Ανακάλυψα ότι έχω δυνάμεις και ικανότητες που δεν ήξερα ότι είχα και έμαθα τι θα πει αγάπη.

Αν ξεκινήσεις μία σχέση με κάποιον που έχει παιδιά και η σχέση αυτή δεις ότι σοβαρεύει θα σου έλεγα να το παλέψεις. Μη δεις τα παιδιά ως εμπόδιο και το παρατήσεις από την αρχή. Διάβασε, ρώτα, συμβουλεύσου. Και να θυμάσαι. Το κάθε βήμα απαιτεί σοβαρή και ώριμη σκέψη. Έχουμε να κάνουμε με αθώες ψυχούλες που δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώσουν την επιπολαιότητα ή την απερισκεψία σου.

Πηγή: goodmenproject.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ