fbpx

12 πολύ καλοί λόγοι για να κάνεις σχέση με χωρισμένο

| 29 Ιουνίου 2017
ADVERTISEMENT

Θυμάμαι το πρώτο μου ραντεβού μετά το διαζύγιο. Μου ζήτησε να βγούμε για καφέ, ώστε να συζητήσουμε για “δουλειά”, αλλά, ο πραγματικός λόγος ήταν ότι ήθελε να με γνωρίσει καλύτερα.

Το ραντεβού κατέληξε σε…γάμο, αφού έμελλε να γίνει ο άντρας μου, που ήταν και αυτός χωρισμένος.


ADVERTISEMENT

Οι χωρισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερες “αποσκευές” και απαιτούν πολύ περισσότερη μελέτη, όταν κάνεις σχέση μαζί τους, αλλά υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι, για να το επιχειρήσεις!

14 λόγοι για να κάνεις σχέση με χωρισμένο:

1. Ξέρει την τρέλα σου

Έχεις πρώην; Και εκείνος! Ποιος θα είναι ο καταλληλότερος να συμπάσχει μαζί σου καλύτερα, για το τι σημαίνει να είσαι διαζευγμένος, από κάποιον που έχει περάσει ακριβώς τα ίδια;


ADVERTISEMENT

2. Ξέρει τί θέλει (θεωρητικά τουλάχιστον)

Όποιος έχει μπει στο τρενάκι του τρόμου, που ονομάζεται αγάπη, ξέρει τί θέλει και τί όχι από μία σχέση και από τη σύντροφό τους!

3. Δεν έχει χρόνο για δράματα

Ήλθον, είδον και απήλθον! Ποτέ ξανά!

4. Ξέρει τί διακυβεύεται

Έχει περάσει από ερωτική απογοήτευση και ξέρει πόσο εύθραυστες είναι οι σχέσεις. Είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εφόδια, για να συντηρήσει και να προστατεύσει μία σχέση, αλλά και έχει όλα τα φόντα να είναι πιστός!

5. Ξέρει πώς να οργανώνει τα ζητήματά του

Το διαζύγιο του έδωσε έναν καλό λόγο να προβληματιστεί για τις προσωπικές του αδυναμίες. Η ζωή του έχει γυρίσει τούμπα και πρέπει, πλέον, να αντιμετωπίσει το ρόλο του σε αυτή την κατάσταση.

6. Εάν ενδιαφέρεται για σένα, τα πράγματα είναι σοβαρά

Το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σαλιαρίζει, όπως έκανε, πριν παντρευτεί. Αν ψάχνει για μια σχέση, έχει ήδη εντοπίσει κάποια θετικά χαρακτηριστικά σε σένα, που τον κάνουν να πιστεύει ότι είσαι κατάλληλη για αυτόν.

7. Αν είναι μπαμπάς, θα σε βοηθήσει με τα θέματά σου, με το παιδί

Γιατί, όπως λένε, μόνο αν μπεις στη θέση μου θα με καταλάβεις! Αν έχεις κοινή κηδεμονία, θα το αποδεχτεί και, πιθανόν, να σε βοηθήσει με διάφορα θέματα. Ένας χωρισμένος μπαμπάς θα είναι πιο ανοιχτός και θα αποδεχτεί τα παιδιά σου και μαζί, τα επιπλέον βήματα που κάνεις μαζί με τα παιδιά και τον πρώην σου.

8. Τίποτα δεν του χαρίστηκε

Η εμπειρία της ζωής μπορεί να σε διδάξει πολλά μαθήματα, αλλά και πράγματα, τα οποία αποκτώνται μόνο με πόνο. Μπορεί να ανακαλύψεις ότι ένας διαζευγμένος πατέρας είναι πιο συμπονετικός, υπομονετικός, και ικανός να δει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των πράξεών του.

9. Εκτιμάει το καλό

Όταν ένας άνθρωπος έχει ζήσει μια κακή σχέση και σύντροφο, μπορεί να καταλάβει κατευθείαν όταν κάτι (ή κάποια) είναι υπέροχο. Ως εκ τούτου, ξέρω να αναγνωρίζει την αξία ενός ανθρώπου και να του συμπεριφέρεται όπως του αξίζει.

10. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του είναι χρυσός

Μπορεί να έχει σφάλλει στο παρελθόν, οπότε, όταν σου ανοίγει την καρδιά του, δείχνει πρόθυμος να αγαπήσει ξανά, και πιστεύει σε εσένα, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι η χειρονομία αυτή είναι ένα σημάδι της υψηλής εκτίμησής του για σένα και ότι σε θεωρεί άξια για αυτά των δώρα. Θα συγκινηθεί, εξίσου, από την προθυμία σου να τον αγαπήσεις και να τον εμπιστευτείς.

11. Δεν ασχολείται με μικροπράγματα

Ένας βετεράνος διαζυγίου δεν θα αφήνει να τον καταβάλλουν οι μικρές ενοχλήσεις και οι απογοητεύσεις της ζωής του, και να κάνει της συντρόφου του αφόρητη ή να επιτρέψει στα μικροσκοπικά πράγματα να βλάψουν τη σχέση σας.

12. Ξέρει ότι εκτιμάς τα απλά πράγματα στη ζωή

Ένας διαζευγμένος άνδρας ξέρει, κατά πάσα πιθανότητα, ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν όλες τις μικρές χειρονομίες της αγάπης, για οποιοδήποτε λόγο ή καθόλου λόγο. Μπορεί να είναι πιο διατεθειμένος να σου δείξει την αγάπη του με τρόπους που, ποτέ πριν ο πρώην σου δεν είχε διανοηθεί, από ένα μικρό σημείωμα αγάπης στο κάθισμα του αυτοκινήτου σου ή ένα λουλούδι να σε περιμένει “μόνο και μόνο επειδή!”

Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε τον χωρισμένο, που:

  • Κατηγορεί την πρώην του για ό,τι έγινε.
    Αυτό είναι σημάδι ότι δεν έχει αναγνωρίσει την ευθύνη του σε ό, τι πήγε στραβά ή ότι δεν έκατσε να σκεφτεί λίγο παραπάνω, ώστε να βελτιώσει τον εαυτό του.
  • Έχει την πρώην του εικόνισμα και κατηγορεί τον εαυτό του για ό, τι έγινε
    Μείνε μακριά από ανθρώπους που δεν έχουν ξεπεράσει τις πρώην τους ή τις εξιδανικεύουν.
  • Φαίνεται ακόμη ότι δεν γνωρίζει τα βασικά της σχέσης όπως ο συμβιβασμός, η επικοινωνία και η ευθύνη.
    Μήπως να του έδινες ένα εγχειρίδιο; Ή πασαπόρτι;
  • Κουβαλάει μπαγκάζια από το παρελθόν
    Αν έχει αρνητική άποψη για την αγάπη, τις γυναίκες και τις σχέσεις, θα μπορεί να είσαι σε μία ωρολογιακή βόμβα με αυτόν τον τύπο, η οποία, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ανατινάξει το μέλλον σου.
  • Η πρώην του συνεχίζει να είναι σημαντική στη ζωή του και αυτό προκαλεί συνεχώς συγκρούσεις μεταξύ σας.
    Ξεκίνα να τρέχεις, εάν το ενδιαφέρον για την πρώην του έχει παραμείνει αμείωτο και φαίνεται να τρέχει πίσω της, σε κάθε ευκαιρία.

Ο δρόμος για την αγάπη και την ουσιαστική σχέση δεν έκλεισε οριστικά, επειδή χώρισες. Μπορείς ακόμη να απολαύσεις μία συναρπαστική περιπέτεια, όταν νιώσεις έτοιμη να βγεις έξω και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Και, ίσως, πολύ πιθανόν, να αποκτήσεις και την καλύτερη σχέση που είχες ποτέ.

Πηγή: divorcedmoms.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ