Βγες απ’ τη μιζέρια, ανοίγοντας ένα νέο πιο δημιουργικό κεφάλαιο στη ζωή σου!

0

 photo IMG_6177_zpsosjvxfhi.jpgΌταν σπούδαζα παραγωγή τηλεόρασης, μας μάθαιναν ότι ντεκουπάζ, είναι η διαδικασία του να χωρίζεις τις σκηνές του σεναρίου σε πλάνα, για να διευκολύνεις το συνεργείο. Στη πορεία έμαθα ότι υπάρχει κι άλλο ντεκουπάζ, δηλαδή η αλλαγή οποιασδήποτε επιφάνειας (μπουκάλι, κερί κλπ.) με διάφορα υλικά (ριζόχαρτο, χαρτοπετσέτα κ.α.) προκειμένου να δημιουργήσεις κάτι όμορφο για σένα ή γι’ αυτούς που αγαπάς!

Πρόκειται για μια διαδικασία που πολλές μαμάδες-κυρίως single moms- έρχονται και μου λένε πόσο πολύ τις βοήθησε στο διαζύγιο ή σε κάποια άλλη δυσκολία στη ζωή τους, ενώ πολλές άλλες μου έχουν πει ότι από χόμπι, κατάφεραν να το κάνουν επάγγελμα και να ζουν ολόκληρες οικογένειες από αυτό. Η περιέργεια με οδήγησε στη SKAG !

 photo IMG_6195_zps6r6pyzgs.jpgΈνα ωραίο πρωί πήρα τα τσαντικά, το κινητό και τις σημειώσεις μου και έφτασα στη SKAG για να δω κι εγώ τί εστί ντεκουπάζ. Να σημειωθεί δε, ότι δίπλα στον όρο «ατζαμής» πρέπει να υπάρχει φωτογραφία μου, καθώς τα χέρια μου, μπορεί να γράφουν αριστουργήματα, αλλά δεν «πιάνουν» με τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, με τη βοήθεια της γλυκύτατης Μαριάννας Παλάντζα (ή αλλιώς της Λάρα Κρόφτ όπως την φώναζα διότι χειριζόταν πιστόλια κόλλας και υλικά, με απίστευτη ταχύτητα και μαεστρία) φτιάξαμε υπέροχες κατασκευές για το σπίτι και όχι μόνο!

 photo IMG_6198_zpsxxjzr2z2.jpgΞύλινα διακοσμητικά, δαντέλες άριστης ποιότητας, φανταστικά ριζόχαρτα, χαρτοπετσέτες πολυτελείας σε υπέροχα σχέδια και χρώματα, χαρτόνια Α4 με ό,τι μοτίβο αγαπάς-από vintage και retro, μέχρι μίνιμαλ και αφαιρετικό-έγιναν τα όπλα μας για να δημιουργήσουμε και κυρίως να καταπολεμήσουμε το άγχος και να γελάσουμε πολύ. Το πιο σημαντικό δε, ήταν πως όλα τα υλικά της SKAG (κόλλες, χρώματα, ακρυλικά κλπ.) είναι απόλυτα ασφαλή και δεν μυρίζουν καθόλου.

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν που όλα μα όλα τα αντικείμενα έχουν χρηστική αξία (ένα μικρό μπλοκάκι μπορεί να γίνει στέγη για σπιτάκι κι ένας καμβάς, να γίνει η κορνίζα που θα το κρεμάσεις) καθώς στο ντεκουπάζ, δεν πετιέται τίποτα. Αν για παράδειγμα, χρειάζεσαι μισή χαρτοπετσέτα για να φτιάξεις ένα βάζο, κρατάς την άλλη μισή είτε για να διορθώσεις κάποιο σφάλμα ή για να δημιουργήσεις κάτι νέο. Το ίδιο ισχύει με όλα τα υλικά της SKAG, αφού είναι σίγουρο ότι θα εθιστείς, οπότε θα χρειαστείς ξανά κάτι από αυτά, στο μέλλον!

 photo IMG_6181_zpsas4t7rn2.jpg

 photo IMG_6185_zps6sopkx0a.jpgΚατά τη διάρκεια της πολύ όμορφης αυτής εμπειρίας, η Μαριάννα μου εξήγησε ότι πολλοί ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων εκπαιδεύονται επάνω σε νέα υλικά και τεχνικές για να μπορούν να τα πουλήσουν σε όσους ασχολούνται με το ντεκουπάζ ενώ πουλάνε και έτοιμες κατασκευές για εκείνους που είναι ακόμη νεούδια και θέλουν ένα κίνητρο γι’ αρχή.

 photo FullSizeRender_zpsfr328jzv.jpgΣτο τέλος της ημέρας, εκτός από το πανέμορφο βάζο που βλέπετε αριστερά και το σπιτάκι μου, που βλέπετε πιο πάνω, έφυγα πάνω απ’ όλα με ένα μεγάλο χαμόγελο και τη πεποίθηση ότι πλέον τη SKAG δεν θα τη ξέρουμε μόνο για τα ποιοτικά τετράδια και κλασέρ της, αλλά και ως την Ελληνική εταιρία, που με τα ποιοτικά και σπάνια υλικά για ντεκουπάζ, βοηθάει πολύ κόσμο να βγει απ’ τη μιζέρια και να ανοίξει ένα νέο, πιο δημιουργικό κεφάλαιο στη ζωή του!

*Ευχαριστούμε την Ελληνική εταιρία SKAG για τη συμβολή και τη πολύτιμη βοήθειά της, στη φιλανθρωπική ενέργεια που συνδιοργανώσαμε με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου Αγέννητου παιδιού «Η Αγκαλιά» για την οποία μπορείς να δεις σχετικά εδώ.


Σύνταξη-Επιμέλεια: Κυριακή Χαριτάκη
Photo credit (non product): Singleparent.gr

©Singleparent.gr copyright | All rights reserved