Ρίξε του λίγο νερό δεν τρέχει τίποτα! (not)

0

Είναι η κλασσική έκφραση που μας έλεγαν οι γονείς μας για να μας καθησυχάσουν, όταν χτυπούσαμε. Μερικές φορές στα αγόρια έλεγαν «Μέχρι να πας φαντάρος θα’ χει περάσει». Όπως ο θείος που κάθεται με τη νεολαία, έτσι κι αυτό στιγμάτισε τα παιδικά μας χρόνια. Βλέπεις τότε δεν υπήρχαν επουλωτικά σπρέι ή άλλα ειδικά αντιμικροβιακά σκευάσματα για τις πληγές. Τις έριχναν απλά νερό και έφευγαν. Ωραία χρόνια θα μου πείτε…

Δεν θα συμφωνήσω εντελώς. Ωραία χρόνια μεν, άλλα χρόνια δε. Άλλες ανάγκες τότε, άλλος τρόπος ζωής, άλλος αέρας. Σήμερα μπορεί μια γρατζουνιά να σε στείλει στο νοσοκομείο, ανάλογα πού χτύπησες και πόσο μολυσμένο ήταν το σημείο.

Φυσικά και δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και το νερό στη πληγή δεν κάνει δουλειά πια. Το κατάλαβα όταν ο Γιώργος έπεσε απ’ τη κούνια έχοντας γρατζουνίσει όλη τη δεξιά πλευρά, και οι κυρίες στη παιδική χαρά μου έλεγαν «μέχρι να παντρευτεί θα γιάνει» και «ρίξτου λίγο νερό, δεν έχει τίποτα».

Δυστυχώς το όλο σκηνικό μας βρήκε απροετοίμαστους, μιας που δεν είχαμε τίποτα μαζί μας (λάθος αυτό βέβαια). Καταλαβαίνετε… κλάμα, φωνές, κακό. Μπαίνουμε στη καφετέρια απέναντι και λέω στο κύριο που την έχει.
-Σας παρακαλώ έχετε λίγο ιώδιο και βαμβάκι να του βάλουμε;
Ο κύριος δεν είπε τίποτα. Σοβαρός και με σταθερότητα, βγάζει από το φαρμακείο του ένα σπρέι και του το βάζει επάνω στη πληγή. Τρόμαξα λίγο η αλήθεια είναι αλλά μας εξήγησε ότι είναι επουλωτικό σπρέι που διατηρεί το τραύμα στεγνό, βοηθάει τον τραυματισμένο να μην πάθει μόλυνση και επουλώνει γρήγορα κάθε δερματική πληγή.  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο μικρός περίμενε να δει μπροστά του τραυμαπλάστ, αντισηπτικά, οξυζενέ και γενικά ένα χαμό από πράγματα που «φοβίζουν»-και που μεταξύ μας πονάνε αρκετά- οπότε με το σπρέι ξαφνιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Αφήστε που δεν πόνεσε και καθόλου!

Πράγματι η πληγή άρχισε να επουλώνεται από το ίδιο κιόλας βράδυ και ο Γιώργος να πονάει πολύ λιγότερο. Το βασικό όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις μαζί σου ιώδιο, βαμβάκι και άλλα τέτοια αξεσουάρ που αφενός μεν δεν χωράνε στη τσάντα σου τώρα που καλοκαιριάζει και είστε συνέχεια έξω, αφετέρου στη θέα τους, τα παιδιά τρομάζουν και αντιστέκονται οπότε κάνουν τον καθαρισμό της πληγής πιο δύσκολο.

sofargen1
Με το επουλωτικό σπρέι μπορείς να «παίξεις» και λίγο με το παιδί για να το χαλαρώσεις, π.χ. να ψεκάσεις μια φορά στον αέρα παριστάνοντας τον καουμπόη ή να του υποσχεθείς πως όταν τελειώσει το σπρέι (με 125ml ποσότητα βέβαια αργεί εκείνη η ώρα αλλά δεν είναι ανάγκη να το ξέρει) θα του κολλήσετε καπέλο και μουστάκι και θα φτιάξετε τον κύριο Σοφό.

Γιατί ένα επουλωτικό σπρέι που-με πολύ μικρό κόστος- χρησιμοποιείται πάντα και παντού (στο γυμναστήριο, στον κήπο, στο αυτοκίνητο, όπου και αν βρίσκεσαι) και σου προσφέρει τέτοια ευκολία και ασφάλεια, μόνο σοφό μπορεί να είναι!

Υστερόγραφο: Έχουμε πάντα μαζί μας επουλωτικό σπρέι για τα τραύματα και κυρίως, δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το φαρμακείο μας. Διότι όταν έρχεται εκείνη η ώρα ή που δεν θα βρίσκουμε τίποτα κατάλληλο για τη περίσταση ή που θα βρίσκουμε ληγμένα. Και βάζω και εμένα μέσα!


*Το παραπάνω άρθρο, αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας, με την Winmedica, για το επουλωτικό σπρέι Sofargen. Στο Singleparent.gr, διαλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

Σύνταξη-Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Χαριτάκη
©Singleparent.gr copyright | All rights reserved