Σούπερ μάρκετ: Τρίκς, προσφορές και κουπόνια για φθηνά και άφθονα ψώνια!

0

Μέχρι πρίν λίγα χρόνια, ακόμη και το απορρυπαντικό πλυντηρίου που αγοράζαμε έπρεπε απαραιτήτως να είναι φίρμα ενώ τα προιόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα προσπερνούσαμε σχεδόν επιδεικτικά. Βιώνοντας πλέον μία ακριβή πραγματικότητα με τους μισθούς συνεχώς να κατεβαίνουν και τις τιμές μόνο να ανεβαίνουν, όλοι ψάχνουμε για το φθηνότερο, το οποίο δεν είναι οπωσδήποτε λιγότερο ποιοτικό. Σε αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα τα σούπερ μάρκετ αλλά και οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προσπαθούν σήμερα να προσαρμοστούν προκειμένου να μην χάσουν τους πελάτες τους και να επιβιώσουν μέσα στην κρίση. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ με ορισμένες έξυπνες κινήσεις και μερικά κλίκ και print!

Προιόντα ιδιωτικής ετικέτας

Την πρώτη φορά που μου πρότειναν να αγοράσω προιόντα ετικέτας, έψαχνα να βρώ ετικέτες τετραδίου έξω από τα μακαρόνια και τα ρύζια (ναι τόσο άσχετη!). Στην πορεία όταν έκανα παιδί και τα οικονομικά μου «έσφιξαν», κατάλαβα πως ο ορισμός «ετικέτας» αναφέρεται στα είδη εκείνα που αποτελούν παραγωγή του εκάστοτε σούπερ μάρκετ. Επειδή τα συγκεκριμένα προιόντα δεν έχουν έξοδα διαφήμισης και μετακύλισης από τον προμηθευτή στον πωλητή και συνήθως διοχετεύονται στα σούπερ μάρκετ από μικρούς παραγωγούς και όχι από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, πωλούνται μέχρι και 70% κάτω συγκριτικά με αντίστοιχα επώνυμα προιόντα. Μερικά από αυτά τα προιόντα ετικέτας, είναι:

«Μαράτα» και χαρτικά «Γλάρος» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης»)
«ΑΒ» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος»)
«Spar» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος»)
«Metro» και χαρτικά «Puppy»(ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «My Market»)
«Γαλαξίας» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας»)
«Carrefour», «Ποιοτική Οδός» και είδη ένδυσης «Tex» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «Carrefour»)
«Farmer» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «Bazaar»)
«Mr. Grand» «Μασούτης από τον τόπο μας» και «Βιοεπιλογές» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «Μασούτης»)
«Σούπερ Θ» (ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ «Θανόπουλος»)
Τέλος, πολλές ιδιωτικές ετικέτες ή ετικέτες του εξωτερικού-άγνωστες στο Ελληνικό κοινό- πωλούνται σε πολύ καλές τιμές από τα σούπερ μάρκετ “Lidl”. Ξεχωρίσαμε τα γαλακτοκομικά “Milbona”, το “W5” απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων αλλά και τις τέλειες σοκολάτες του!

Κάρτες μέλους

Πολλά σούπερ μάρκετ, χωρίς καμία χρέωση ή υποχρέωση από πλευράς καταναλωτών, εκδίδουν κάρτες μέλους (όχι πιστωτικές)  προκειμένου οι πελάτες τους, να μαζεύουν πόντους με τις αγορές τους και να τους εξαργυρώνουν στις επόμενες αγορές τους. Αυτή η ενέργεια, σκοπό έχει να επιβραβεύσει τους παλιούς πιστούς πελάτες μιας επιχείρησης αλλά και να δελεάσει τους καινούριους. Τα σούπερ μάρκετ που διαθέτουν κάρτες μέλους καθώς και οι παροχές που κάθε μία προσφέρει, είναι ενδεικτικά τα εξής:

Κάρτα ΑΒ Plus / σούπερ μάρκετ Α.Β. Βασιλόπουλος
Προσφέρει:
1 πόντο για κάθε 3€ αγορών
1 πόντο με κάθε χρήση επαναχρησιμοποιούμενης σακούλας ΑΒ
Ειδικές προσφορές μέσω του 15ημερου εντύπου
Ειδικές ενέργειες που πραγματοποιούνται για τους κατόχους της κάρτας, είτε στα καταστήματα είτε με αποκλειστικές ταχυδρομήσεις στο σπίτι
Κάθε φορά που συμπληρώνετε 200 πόντους Plus παίρνετε Επιταγή Έκπτωσης 6 Eυρώ για τις επόμενες αγορές σας. Τις επιταγές έκπτωσης τις παίρνετε αυτόματα σε οποιοδήποτε κατάστημα ΑΒ κάνετε τις αγορές σας
(αποκτήστε την κάνοντας την αίτησή σας ηλεκτρονικά εδώ προκειμένου να την παραλάβετε από το κατάστημα).

Κάρτα Club Carrefour  / σούπερ μάρκετ  Carrefour, Carrefour Planet, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Μαρινόπουλος Express και 5′ Μαρινόπουλος
Προσφέρει:
Για κάθε 5€ αγορών, 2 πόντους.
Μόλις συμπληρώσετε 400 πόντους, κερδίζετε δωροεπιταγή αξίας 3€, την οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε στις επόμενες αγορές σας σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα της συγκεκριμένης αλυσίδας.
(αποκτήστε την, κάνοντας αίτηση στο φυσικό κατάστημα ή ηλεκτρονικά εδώ).

Κάρτα Mas Card  / σούπερ μάρκετ «Μασούτης»
Προσφέρει:
Με κάθε αγορά 3 ευρώ ο καταναλωτής κερδίζει 1 πόντο ενώ επιπλέον πόντους κερδίζει, αγοράζοντας προϊόντα που έχουν ειδική σηματοδότηση στα καταστήματα. Έτσι εύκολα συμπληρώνει 200 πόντους και τότε κερδίζει αυτόματα έκπτωση αξίας 6 ευρώ από τις αγορές του.
(αποκτήστε την κάνοντας αίτηση ηλεκτρονικά εδώ )

Κουπόνια

Η Αμερικάνικη μόδα που προστάζει αγορές στο σούπερ μάρκετ με κουπόνια, εδώ και λίγα χρόνια έχει έρθει και στη χώρα μας. Σήμερα, site αλλά και μεγάλες εταιρίες προσφέρουν κουπόνια για είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής περιποίησης τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να τυπώσετε και να επιδείξετε στο ταμείο για να επωφεληθείτε της ανάλογης έκπτωσης. Κουπόνια θα βρείτε:
Couponcity.gr
Εκπτωτικά κουπόνια για αγορές, από τα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος».
Livesmart.gr
Εκπτωτικά κουπόνια για αγορές προιόντων Unilever (Hellmann’s, Βιτάμ, Flora, Knorr, Aim, Dove, Lipton κ.α.)
Epithimies.gr
Εκπτωτικά κουπόνια για αγορές προιόντων Procter & Gamble (Always, Pantene, Pampers, Lennor, Fairy, OralB, Aim, Gilette, Noxzema κ.α.)

Προσφορές και φυλλάδια

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για τα φυλλάδια όλων των σούπερ μάρκετ με ένα κλίκ από το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να μπείτε στο Prosfores-fylladia.gr και να τα δείτε σε ηλεκτρονική μορφή με τις τρέχουσες προσφορές ανά πόλη ή ανά προϊόν.
Επίσης στο Killdeal  μπορείτε να δείτε τα ηλεκτρονικά φυλλάδια όλων των σούπερ μάρκετ αλλά και τις προσφορές τους ταξινομημένες ανά νομό, πόλη, σούπερ μάρκετ και προιόν ενώ στο Kerdopolis  θα βρείτε τις τρέχουσες προσφορές όλων των σούπερ μάρκετ. Τέλος μπορείτε να δείτε ηλεκτρονικά τα φυλλάδια προσφορών στο επίσημο site του κάθε σούπερ μάρκετ ξεχωριστά όπως ακολουθούν:

Φυλλάδια προσφορών σε ηλεκτρονική μορφή, ανά σούπερ μάρκετ

Φυλλάδια προσφορών ΑΒ Βασιλόπουλος
Φυλλάδια προσφορών Μασούτης  (αριστερά στο μενού)
Φυλλάδια προσφορών Γαλαξίας
Φυλλάδια προσφορών Carrefour
Φυλλάδια προσφορών My Market
Φυλλάδια προσφορών Lidl  (εισάγετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα, για να δείτε τις προσφορές στο πλησιέστερο κατάστημα)
Φυλλάδια προσφορών Βερόπουλος
Φυλλάδια προσφορών Θανόπουλος
Φυλλάδια προσφορών Χαλκιαδάκης (για τους φίλους μας, στην Κρήτη!).

Για το τέλος αφήσαμε το Shop N Save που μας έχει κάνει τρομερά καλή εντύπωση. Πρόκειται για το πρώτο site με μηχανή σύγκρισης τιμών στα βασικά είδη και με απίστευτη ταξινόμηση ανά προιόν, κατάστημα, πόλη και τιμή. Τέλος σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις στο καλάθι τις προσφορές που σε ενδιαφέρουν, να τις τυπώσεις και να τις αναζητήσεις στο αντίστοιχο σούπερ μάρκετ ενώ παράλληλα συγκεντρώνει και ενημερώνει όλες τις προσφορές της ημέρας, ώστε να μην χάνετε λεπτό από την οικονομία!

Εικόνα: Theage.com