Τι ορίζει ο νόμος για την επικοινωνία του πρώην μου με το παιδί;

Ο σύζυγος μου είπε να πάρουμε συναινετικό διαζύγιο και ότι ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να βλέπει το παιδί 1 διανυκτέρευση το μήνα, 1 καθημερινή την εβδομάδα επίσκεψη και κάθε σαββατοκύριακο επίσκεψη, εναλλάξ μία εβδομάδα Σάββατο και την άλλη εβδομάδα Κυριακή. Και 2 εβδομάδες το καλοκαίρι και 1 Χριστούγεννα και άλλη 1 Πάσχα. Έτσι ορίζει ο νόμος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απαντά ο δικηγόρος κύριος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα, που ορίζουν τους όρους της επικοινωνίας του γονιού με το παιδί που δεν ζει μαζί του, δεν διατυπώνουν και δεν προβλέπουν αυτό που μου αναφέρετε. Για την ακρίβεια, οι διατάξεις αυτές δίνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο γονέας θα επικοινωνεί με το παιδί του. Τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις ορίζουν είτε οι δύο σύζυγοι από κοινού, εξωδίκως και με ιδιωτικό συμφωνητικό , εφ’ όσον υπάρχει καλή πρόθεση από τις δύο πλευρές, δηλαδή χωρίς δικαστική απόφαση ή αν υπάρχει διαφωνία, ο γονιός που δεν θα μένει με το παιδί , μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο , με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και ο δικαστής θα εκδώσει την σχετική απόφαση. Πάντως, πρέπει να γνωρίζετε, ότι πολύ συνηθισμένο περιεχόμενο αποφάσεων για την επικοινωνία είναι αυτό που προβλέπει την επικοινωνία του γονέα δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα, μία εβδομάδα τα Χριστούγεννα εναλλάξ με την Πρωτοχρονιά ανά έτος , μία εβδομάδα το Πάσχα εναλλάξ με την εβδομάδα μετά το Πάσχα, ανά έτος και ένα χρονικό διάστημα κατά το καλοκαίρι τους μήνες Ιούλιο ή Αύγουστο.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Webhttp://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!