Πώς μπορώ να μάθω που εργάζεται ο πρώην σύζυγος;

0

Καλησπέρα σας,

Με τον σύζυγό μου βρισκόμαστε σε διάσταση, ενώ πριν λίγες μέρες βγήκε η απόφαση του διαζυγίου. Όσο αφορά την διατροφή, δεν την καταβάλλει, παρότι ειναι ευκατάστατος. Έχω προβεί σε κατασχέσεις μέσω τραπεζών για μη καταβολή διατροφής (πρόλαβε και μετέφερε τα χρήματα του, διότι είχε μηδενικό υπόλοιπο) αλλά και σε κατάσχεση μισθού στην εταιρεία που δούλευε για πολλά χρόνια. Είχα αρνητική απάντηση από την εταιρεία, πώς μπορώ να μάθω που εργάζεται ο πρώην σύζυγος αυτη τη περίοδο; Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ μας, ξέρω από γνωστούς, όμως, πως εργάζεται.

Ευχαριστώ πολυ.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Δάφνη Ι. Σιώπη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δυστυχώς, εφόσον ο πρώην σύζυγός σας δεν επιθυμεί να σας γνωστοποιήσει την εταιρία στην οποία εργάζεται, δεν υφίσταται καμία νομική δυνατότητα ώστε να λάβετε την εν λόγω πληροφορία και δεν μπορείτε να τον εξαναγκάσετε να σας το δηλώσει. Εάν ο μισθός του πρώην συζύγου σας κατατίθεται, πάντως, τραπεζικά (κάτι που είναι υποχρεωτικό πλέον για όλους τους εργοδότες), εφόσον έχετε προβεί σε κατάσχεση τόσο των υφιστάμενων όσο και των μελλοντικών του τραπεζικών καταθέσεων, η τράπεζα θα υποχρεούται να παρακρατήσει το ανάλογο ποσό και να σας το αποδώσει. Εάν δεν έχετε προβεί σε κατάσχεση και των μελλοντικών τραπεζικών του καταθέσεων, θα πρέπει να σταλεί κατασχετήριο εκ νέου.

Εφόσον, πάντως, η κατάσχεση εις χείρας του προηγούμενου εργοδότη του πρώην συζύγου σας αποβεί άκαρπη, ίσως θα πρέπει, σε συνεννόηση με κάποιον δικηγόρο της επιλογής σας, να στραφείτε σε άλλες μορφές αναγκαστικής εκτελέσεως, όπως λ.χ. σε κατάσχεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας.

Με εκτίμηση,

Δάφνη Ι. Σιώπη
Δικηγόρος LLM
Αγ. Σοφίας 24
Θεσσαλονίκη 54622
Τηλ: 2313 079293
Κιν: 6977568673
Email: dsiopi.law@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!