fbpx

Ο πρώην σύζυγος πήρε την επιμέλεια ενώ παίρναμε ναρκωτικά και οι δύο. Τώρα τα ξαναβρήκαμε. Πώς θα το πω στους γονείς μου;

| 28 Φεβρουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Ονομάζομαι Αντωνία και χρειάζομαι την γνώμη σας για κάτι που μου συμβαίνει…

Λοιπόν, είμαι 29 χρονών και από τα 15 μου είχα σχέση με κάποιον, η οποία κατέληξε σε γάμο και σε ένα παιδί…Στην αρχή του έγγαμου βίου τα πράγματα ήταν κάπως καλά. Εγώ μετακόμισα από το χωριό μου και πήγα στο δικό του χωριό κι έμεινα, φτιάξαμε το σπίτι των γονιών του, ενώ οι γονείς του έμεναν ακριβώς δίπλα…Από εκεί ξεκίνησαν τα πρώτα μικροπροβλήματα, δηλαδή η μητέρα του ανακατευόταν σε όλα, είχε πάρει τον ρόλο του “αρχηγού” και γενικά για τα πάντα είχε γνώμη κτλ. Όσες φορές παραπονέθηκα στο σύζυγό δεν έδινε την πρέπουσα σημασία, ούτε τις έβαλε κάποια όρια, ώστε να καταλάβει ότι δεν έχει δικαίωμα να ανακατεύεται στα οικογενειακά μας θέματα.


ADVERTISEMENT

Τέλος πάντων, τα χρόνια περνούσαν, άλλοτε σχετικά ήρεμα, άλλοτε με καυγάδες και φασαρίες. Πριν μερικά χρόνια μας έτυχε μια ευκαιρία για δουλειά σε ένα άλλο νησί. Πήραμε λοιπόν την απόφαση και πήγαμε. Από τότε κάθε καλοκαίρι πηγαίναμε σε αυτό το νησί και δουλεύαμε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όπου μετά από πολλούς “ομηρικούς” καυγάδες (αυτή τη φορά λόγω της απίστευτης ζήλιας του συζύγου), εκείνος χειροδίκησε εναντίον μου. Κατέληξα να κάνω απόπειρα αυτοκτονίας πίνοντας χάπια και χλωρίνη. Ευτυχώς αποτυχημένη. Μετά, που βγήκα από το νοσοκομείο, μάζεψα τα πράγματά μου κι έφυγα από το σπίτι, που μέναμε, έμεινα λίγες μέρες στο νησί εκείνο (για να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες), αλλά ύστερα γύρισα στο χωριό μου και στους γονείς μου.

Λίγες μέρες αργότερα ο σύζυγος μου έκανε ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της μικρής. Εδώ να αναφέρω ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια κάναμε το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ και μπλέξαμε με ναρκωτικές ουσίες και οι δύο. Βασιζόμενος σε αυτό διεκδικούσε την επιμέλεια του παιδιού. Στο δικαστήριο, που έγινε, για το μόνο, που είχε να με κατηγορήσει ήταν οι ουσίες (που εγώ είχα ήδη αρχίσει να φεύγω από αυτές). Εκείνος αρνήθηκε τη δική του συμμετοχή με αποτέλεσμα να πάρει την προσωρινή επιμέλεια. Έγινε και δεύτερο δικαστήριο μετά από ένα μήνα, όπου κι εκεί βασιζόμενος σε πολλά ψέμματα και ακόμα αναφερόμενος στις ουσίες (που πλέον εγώ δεν είχα καμία απολύτως σχέση και επαφή) πήρε ξανά την επιμέλεια του παιδιού.

Τέλος πάντων, ενώ τώρα περιμένουμε το τρίτο δικαστήριο, στο διάστημα αυτό βρεθήκαμε και στο τέλος τα ξαναβρήκαμε. Τώρα θέλει να σταματήσουμε όλες τις διαδικασίες, που αφορούν την επιμέλεια και το διαζύγιο, να έρθει εκείνος τώρα στο χωριό μου και στο σπίτι, που έχω ενοικιάσει και να προσπαθήσουμε να σώσουμε το σπίτι μας (αν πλέον έχει ελπίδες να σωθεί).

Το πρόβλημά μου είναι πως με όλα αυτά οι γονείς μου δεν θέλουν ούτε το όνομα του να ακούν. Τί να κάνω; Θα ‘θελα να δώσω μια ευκαιρία στο γάμο μας, όμως φοβάμαι πολύ την αντίδραση των γονιών μου, γιατί με στήριξαν απίστευτα και ηθικά και οικονομικά, ώστε να σταθώ στα πόδια μου, να φύγω από τις ουσίες, να ζω φυσιολογικά. Δεν θέλω ούτε να τους στενοχωρήσω, ούτε να βγουν από τη ζωή μου. Ακόμα κανείς δεν ξέρει πως τα ξαναβρήκαμε με το σύζυγό μου, το κρατάω κρυφό και τρέμω στην ιδέα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να τους μιλήσω.


ADVERTISEMENT

Ευχαριστώ πολύ

Απαντάει ο  Ψυχολόγος & Υποψήφιος Δρ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κύριος Κωνσταντίνος Μπλέτσος 

Η ιστορία σου καλή μου φίλη είναι εξαιρετικά πολύπλοκη για να απαντηθεί με ένα γραπτό μήνυμα. Για να καταλάβει ένας ειδικός, ώστε να μπορέσει να  σε βοηθήσει θα έπρεπε να είχε πολύ περισσότερα στοιχεία όπως για παράδειγμα, ποια ήταν η σχέση σου με τους γονείς πριν γνωρίσεις τον σύζυγο σου, ή ποιες ναρκωτικές ουσίες χρησιμοποιούσες, με τι συχνότητα . σε τι δοσολογίες, με ποιον τρόπο κατάφερες να ξεφύγεις.

Επίσης θα όφειλε να ρωτήσει περισσότερα και για τον σύζυγο σου. Έχει κι αυτός “κόψει” ή συνεχίζει τα ναρκωτικά (γιατί αυτό είναι πιθανά πολύ σημαντικό για να ερμηνευτεί η συμπεριφορά των γονιών σου)

Αναφέρεσαι σε απόπειρα αυτοκτονία πράγμα που όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ σοβαρό. Φυσικά υπάρχουν πολλά κενά σε σχέση με το παιδί, την (νομική) επιμέλεια του οποίου έχει ο σύζυγος σου αλλά την φροντίδα την έχει επίσης ο ίδιος ή κάποιο τρίτο πρόσωπο? Επειδή η ζωή σου έχει πολλά πράγματα που απαιτούν διερεύνηση (μακροχρόνια και έντονη σχέση με λεκτική και σωματική βία , χρήση ουσιών, διαζύγιο με δικαστική απόφαση και πάνω απ’ όλα  ένα παιδί που προφανως έχει τις δικές του ανάγκες) θα σου πρότεινα να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο  ώστε να ξεκινήσεις άμεσα ψυχοθεραπεία.

Απο την ιστορία σου προκύπτει οτι είσαι μια νέα γυναίκα με ιδιαίτερη δύναμη που αποδεικνύεται απ το ότι κατάφερες να σταματήσεις τα ναρκωτικά , με ένα παιδί που σου  δίνει  κίνητρο για το μέλλον, άλλα και με μια οικογένεια υποστηρικτική που σε νοιάζεται και σε αγαπάει.  Όλα αυτά είναι πολύ καλά εχέγγυα για ένα καλύτερο αύριο για εσένα και τους  αγαπημένους σου.

Κωνσταντίνος Μπλέτσος 

Ψυχολόγος-Υποψήφιος Διδάκτωρ Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ανατολής 9-15, 1ος Όροφος
ΤΚ 14231, Νέα Ιωνία Αττικής.
Τηλέφωνο για Ραντεβού: 6977 925414
Email: bletsos@gmail.com & info@bletsos.net
Web: http://www.bletsos.net/

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν”. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ