Ο πρώην σύζυγος απαιτεί να επιστρέψουμε στην χώρα του. Φοβάμαι, μή μου πάρει τα παιδιά και φύγει. Τί να κάνω;

Γεια σας. Είμαι μητέρα τριών ανηλίκων αγοριών (εκ των οποίων τα δυο δίδυμα) ηλικίας 4 και 5 ετών. Δεν υπήρξα ποτέ παντρεμένη και ο πατέρας των παιδιών είναι αλλοδαπός, από κράτος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παλιά, συζούσαμε με τον πατέρα των παιδιών μου στην χώρα του, αλλά η σχέση μας τελικά δεν λειτούργησε με την συνύπαρξή μας να έχει καταστεί εντελώς προβληματική, και γι’ αυτό επέστρεψα στην Ελλάδα μαζί με τα παιδιά. Δεν διέκοψα ποτέ την επικοινωνία των παιδιών με τον πατέρα τους και εκείνος πάντα στις διακοπές του έρχεται και μένει μαζί μας. Οσον αφορά τα οικονομικά, συμμετέχει στα έξοδα των παιδιών με το να μας στέλνει κάπου κάπου κάποια χρήματα.

Εκείνος τώρα απαιτεί να επιστρέψουμε πάλι στην χώρα του και επιμένει, ότι δεν τον νοιάζει για μένα, στην τελική να κάνω, ότι θέλω και να μείνω όπου θέλω, αλλά τα παιδιά του θα πάνε σχολείο εκεί, πράγμα που με βάζει σε σκέψεις για τα σχέδια του. Για την ώρα αυτός είναι εδώ, αλλά πολύ φοβάμαι κάποια μέρα, όταν εγώ είμαι στην δουλειά μου, μήπως πάρει τα παιδιά μου και εξαφανιστεί. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τί μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Φαντάζομαι από τον νόμο θεωρείται η μητέρα ως κηδεμόνας των παιδιών εκτός γάμου, αλλά αν αυτός πάει στο αεροδρόμιο μαζί με τα παιδιά μου, τα οποία παρεπιπτόντως τα έχει αναγνώρισει και φέρουν το επώνυμο του δεν νομίζω, ότι κάποιος θα τον σταματήσει να φύγει από την χώρα. Για αυτό σας παρακαλώ πείτε μου, τί μπορώ να κάνω εγώ, για να προλάβω μια τέτοια εξέλιξη. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κωνσταντίνα Αθανασίου

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!