Ο πρώην μου αφήνει το παιδί μας να αποκαλεί «μαμά» τη νέα του σύντροφο και με απαξιώνει. Τί να κάνω νομικά;

O πρώην σύζυγος μου μένει σε κατοικία, της οποίας τη διεύθυνση αρνείται να μου δώσει και πρόσφατα έμαθα, ότι συγκατοικεί με την καινούργια του σχέση. Ο γιος μας είναι 3 ετών και έχουμε κοινή επιμέλεια και κηδεμονία. Πώς μπορώ να κινηθώ νομικά; Με αποκαλεί στο παιδί με το όνομά μου και τη σύντροφό του μαμά. Δεν ξέρω, τί να κάνω. Νομίζω, ότι χάνω το γιο μου με την απαξίωση του προς το πρόσωπό μου και την εικόνα της οικογενείας, που του παρουσιάζει με την κοπέλα του.

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,
στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να ζητήσετε με ασφαλιστικά μέτρα την μεταρρύθμιση της επιμέλειας και της επικοινωνίας και να αιτηθείτε να απαγορευτεί στον πατέρα να χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις προσφωνήσεις. Είναι σπουδαίος λόγος ο οποίος μπορεί να δικαιολογήσει την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης, ώστε να διασφαλιστεί η σχέση μητέρας-τέκνου.
Στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.